Vraag me niet de weg...
Homa


Gebeurtenissen
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 

Gebeurtenissen

Kunstplein
Cruijff
AJAX
Dam tot Dam
Koninginnedag
Only Friends
Kalender
Carpimp
V&D
Tattoo
Ziggi
AAAmsterdam
T-shirt
Paradiso
Clash
Koelkast
Artonice
Specsavers
Salon Cucu
THC
TMF Awards
Ernst Low
LuikBastenakenLuik
Kunstplein Rembrandtplein
Kunstplein 2011
Familie
Talens
DTD Kunstplein
Top600
Op TV
Next Gen Series
FUN Foundation
     


Boek kunst in de Molenwijk van Sietske Roorda

Met  trots kondigt Sietske Roorda haar eerste nieuwe boek Kunst in de Molenwijk aan! Deze zal zaterdagmiddag 30 september gepresenteerd worden bij Werkplaats Molenwijk van Framer Framed in Amsterdam Noord (Molenaarsweg 3). De boekpresentatie zal rond 14:00 plaatsvinden. Radio interview is dus verwerkt in een bijzonder leuk boekje, die wil je hebben!

Over Kunst in de Molenwijk
Het boek Kunst in de Molenwijk gaat over de kunstwerken in de publieke ruimte van de Molenwijk, en de kunstprojecten die verschillende kunstenaars in de Molenwijk hebben gedaan de afgelopen jaren. Hieronder een kort fragment uit het boek:

De vijftien flats van de Molenwijk torenen hoog uit boven de kleine huisjes van Tuindorp Oostzaan. Dit is een buurt waar je niet snel komt als je er zelf niet woont of bij iemand op bezoek gaat. De architectuur is functioneel en uniform. In die zin is de Molenwijk een buurt die op veel andere nieuwbouwwijken lijkt die in de tweede helft van de twintigste eeuw in Nederland gebouwd zijn.

Toch is het de moeite waard om deze kleine buurt in een uithoek van Amsterdam Noord onder de loep te nemen, juist omdat het zo'n doodgewone Nederlandse woonwijk is. Door beter naar de Molenwijk te kijken specifiek de kunstwerken in de publieke ruimte en de kunstenaars die er gewerkt hebben beginnen er dingen op te vallen. Langzaam ontvouwen zich dan verschillende verhalen."

Kunstenaar Henk Veen is onderdeel van het boek, waarin de schrijfster en interviewer Sietske Roorda de kunstschilder zijn verhaal en zijn project verwoord heeft in haar boek. Bijzonder leuk te lezen en hier klein stukje terug te vinden.Get yourself a tattoo by Henk Veen B-Art Ink tattoo shop!!

Kunstenaar Henk Veen & partner Freeda hebben gisteren 13-09-2023 weer een tattoo's laten zetten van de schilderijen die de kunstschilder heeft gemaakt.
Wederom gezet door Yvonne van B-Art Ink tattoo shop in Amersfoort. De enige tatoeëerder die snapt hoe Henk schildert en deze perfect, maar dan ook echt zoals het schilderij is, neer kan zetten. Deze topper heeft het werk van de manier schilderen van Henk Veen heel goed begrepen. Wat een geweldige artiest! Trots en helemaal gelukkig!

Wil je ook een tattoo van één van Henk zijn kunstwerken?
Mail hem via kunstschilderhenkveen@chello.nl en voor meer info kijk op www.henkveen.nl en www.henkveen.com

Wil je hem ook laten zetten door Yvonne van B-Art tattoo shop?
Voor al je tattoo's natuurlijk, want kijk op haar site wat zij allemaal al gedaan heeft.
Gezellige middag gegarandeerd met deze topper met haar bijzondere maatje Nox.
Website: https://www.bartink.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/b.artink
Instagram: https://www.instagram.com/b.artink
Get yourself a tattoo by Henk Veen

Kunstenaar Henk Veen en zijn echtgenote Freeda hebben in oktober 2022 weer een tattoo laten zetten van de schilderijen die de kunstschilder heeft gemaakt.
Dit keer is hij gezet door B-Art Ink tattoo shop in Amersfoort door Yvonne.
Deze geweldige tattooeerster heeft het werk van de manier schilderen van Henk Veen heel goed begrepen. Wat een geweldige artiest! Trots en helemaal gelukkig!
En er komt meer.... hou de site en de socials in de gaten!

Wil je ook een tattoo van één van Henk zijn kunstwerken?
Mail hem dan naar kunstschilderhenkveen@chello.nlKunstenaar Henk Veen op evenement We Love Holland Days

Het leukste uitje in de herfstvakantie. Kom ook naar de We Love Holland Days

Hollandse Iconen hebben de handen ineengeslagen om jou het beste van Nederland te laten ervaren tijdens de We Love Holland Days. Geniet in de herfstvakantie van het mooiste van Nederland op één plek. Rijksmuseum, Amaze, Paleis het Loo, De Keukenhof, Van Gogh Museum, Nijntje, Henri Willig Kaas en nog meer iconen nemen je mee in een dag vol verrassende en interactieve ervaringen. Een dag om niet te missen en een mooie beleving voor alle leeftijden.

Ook kunstenaar Henk Veen is van de partij en heeft kleine kunstwerken mee. Van klompen tot klokken en alles wat maar te maken heeft met Holland, tulpen, Cruijff en meer... Voor dit evenement heeft de kunstschilder een koe beschilderd en is nu al te bekijken bij Henri Willig Kaas in Katwoude. Hier het filmpje van de making off...


Ontmoet ook ons op de We Love Holland Days. Koop nu je tickets via www.welovehollanddays.com
Goed om te weten:

•  De We Love Holland Days zijn op 15, 16, 22, 23 oktober VOORLOPIG UITGESTELD, BINNENKORT MEER INFO
•  Locatie: Hoogedijk 8 in Katwoude, op het terrein van Henri Willig
•  Tickets zijn € 12,50 euro, inclusief 4 consumpties
•  Openingstijden: van 10:00 uur tot 17.00 uur
•  Kom als het kan met de fiets of het OV of parkeer in de buurt van het terrein

Dit event is een initiatief van Henri Willig Kaas en My Dutch Flowers.com. Tot ziens op de We Love Holland Days!

Deelname Buurtatalas Molenwijk Amsterdam Noord

Kunstenaar Henk Veen woont en werkt in de wijk Molenwijk in Amsterdam Noord.
Hij heeft in de wijk zijn projecten SMS ALERT Onze Molenwijk en de Praatpalen.
De kunstenaar is gevraagd of zij zijn kunstwerken mogen plaatsen op de Buurtatlas die speciaal gemaakt is door de gemeente
Amsterdam.

Molenwijk ligt in het gebied Noord-West binnen stadsdeel Noord. Het is een groene autoluwe hoogbouwwijk uit de jaren zestig en bestaat inmiddels meer dan 50 jaar. Molenwijk wordt gekenmerkt door de galerijflats die opgesteld zijn als molenwieken. De wijk is in dezelfde stijl gebouwd als bijvoorbeeld de Bijlmermeer.Reclame Rodi Media ontwerp Henk Veen

Henk Veen is wederom weer gevraagd voor 2020 het beeld te zijn van de reclame en promotie van Rodi Media BV. Editie 2018 en 2019 heeft hij ook met zijn kunst een schilderij mogen maken die het gezicht is van de krant. Een mooi herkenbaar beeld voor het bedrijf die vele kranten maakt voor Noord Holland. Henk Veen staat in de kranten bekend als de maker van de column van de Sportprent voor het Noord Amsterdam Nieuwsblad en de Kompas editie 1 en 2.

Reclame Rodi Media ontwerp Henk Veen

Henk Veen is wederom gevraagd voor 2019 het beeld te zijn van de reclame en promotie van Rodi Media BV. Een mooi herkenbaar beeld voor het bedrijf die vele kranten maakt voor Nord Holland. Henk Veen staat in de kranten bekend als de maker van de column van de Sportprent voor het Noord Amsterdam Nieuwsblad en de Kompas editie 1 en 2.
Live action painting Museummarket Museumplein

Binnenkort (door omstandigheden gecancelled en nieuwe datum wordt geplant) zal kunstenaar Henk Veen live schilderen bij de stand van Holland Giftshop/ Frogbite , waar zijn kunstwerken gedrukt op tshirts worden verkocht van het merk Bartex, op de mooiste Art & Designers market van Amsterdam op het Museumplein. Live schilderen zal plaats vinden van 12.00 tot 15.00 uur. Kom vooral een kijkje nemen en scoor een tshirt met Amsterdam van Henk Veen.
Henk Veen maakt cover nieuwe single zanger Dave Dekker

De in Noord geboren en getogen Dave Dekker heeft een nieuwe single 'Echte vriendschap' uitgebracht. Niemand minder dan de Noordse Kunstschilder Henk Veen werd door Dekker gevraagd om de hoes van deze single te maken.

Veen vertelt: "Dave en ik komen allebei uit Tuindorp en we zijn beiden voor AJAX. Dat schept meteen een grote band. Dave is al een vriend van mij toen hij Ciske de Rat speelde in de musical. Bij mij thuis zag hij een schilderij hangen met een blauwe achtergrond en vroeg aan mij of zoiets kon maken voor de hoes. Tuurlijk kon ik dat. Zie hier het eindresultaat. Zijn single is net uit en nu al een grote hit!"

Nummer Dave Dekker - Echte vriendschap - YouTubeHenk Veen vogelhuisjes totempaal nummer 2

Enige tijd terug heeft de kunstenaar een totempaal met vogelhuisjes gemaakt voor in de wijk Molenwijk bij de flat Petmolen in Amsterdam Noord. De vrolijke huisjes zijn zo'n succes dat Henk ook graag zo'n totempaal wilde neerzetten voor de Bergmolen.
De gestapelde vogelbungalowtjes worden door veel bewoners met plezier bekeken en blijft men graag even staan en met de buurtbewoners praten over de vrolijkheid welke deze brengen. Daarbij is het natuurlijk te hopen dat vogels hun weg weten te vinden om in de winter een veilig, droog en warm onderkomen te hebben en natuurlijk in de lente een stelletje gaat broeden in één van de huisjes.

 


Henk Veen vogelhuisjes totempaal

Al heel wat jaren stond er voor de flat Petmolen in de Molenwijk in Amsterdam Noord een mooi kunstwerk, gemaakt door bewoners, kinderen uit de wijk i.s.m. kunstenaar Henk Veen. Na al die jaren is het werk vervaagd en was het tijd om er iets nieuws van te maken. Omdat de lente is begonnen en de vogeltjes volop zichzelf laten horen, heeft kunstenaar Henk  Veen zich laten inspireren en heeft van de totempaal een vogelhuisjesflat gemaakt. Omgedoopt tot de Petteflat, omdat het veelbesproken vrolijke kunstwerk op het gras voor de Petmolen in de Molenwijk staat.

Foto's: Ria van Dijk en www.henkveen.nl

 

Henk Veen schildert wegwijzer Mediamarkt

De Mediamarkt op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord is verbouwd. Al het witgoed is nu boven te vinden. Om de klanten de weg te wijzen heeft de Noord-Amsterdamse kunstschilder Henk Veen een koel/vriescombinatie beschilderd. Het kunstwerk staat te stralen in de winkel. Op de foto links Rolf de Haan, vestigingsdirecteur Media Markt Amsterdam Noord BV en Kunstschilder Henk Veen.

Je kan de koelkast kopen voor 999,-- euro. Wil je ook graag een koelkast beschilderd hebben? Natuurijk kan dat met alle thema's. Interesse? Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel mobiel 06-28135247.


Henk Veen streetart

Henk Veen vindt regelmatig inspiratie op straat, waar hij dan ook meteen mee aan de slag moet.
Zie zelf wat hij gecreerd heeft.
Mooie opbrengst benefiet golftoernooi Eemnes

De jaarlijks terugkerende veiling heeft weer een mooie opbrengst opgehaald voor het Sportcomplex waar gehandicapte kinderen een groot scala aan sport kunnen beoefenen. De veiling heeft op 24 juni 2016 plaatgevonden bij het golfcomplex De Goyer Golf & Country Club te Eemnes. Het schilderijvan kunstenaar Henk Veen met de afbeelding van Johan Cruijff heeft 4000 euro opgebracht. De totale opbrengst van de avond voor het goede doel, was 256.000 euro.

De opbrengst van de vijftiende editie komt ten goede aan het Ronald McDonald Centre Only Friends, het eerste sportcentrum in West-Europa voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte. Kinderen kunnen in het volledig aangepaste Centre, gevestigd in Amsterdam-Noord, onder meer voetballen, zwemmen, rolstoelhockeyen en kickboksen.

Het succesvolle benefiet golftoernooi in Eemnes is een initiatief van McDonald’s franchisenemers Jan Somers, Aik Schouten en Panky Nefkens.Zij organiseren het toernooi met medewerking van Harry van Veen en Freddy Koenders.


Uniek boek kunstenaar Henk Veen

Vandaag, 11 mei 2015, de start van het boek over de bekende kunstenaar Henk Veen, uniek exemplaar met heftige verhalen, anekdotes met knipoog, zijn kunst en belevenissen! Open en eerlijk, zonder grenzen, duiken in zijn wereld. Verhalen uit zijn leven die nog nooit op tafel zijn gelegd, nu in een boek beschreven, met zijn verhalen over zijn schilderijen en belevenissen met bekend en onbekende personen. Geschreven door auteu Marcel van Stigt.
Wij zijn nog op zoek naar sponsors om de basis van dit boek neer te zetten, uitgever, vormgever en drukker. Interesse? Mail dan naar kunstschilderhenkveen@chello.nl

Henk Veen steunt actie Stofwisselkracht


In ons land worden elk jaar 800 kinderen met een levensbedreigende stofwisselingsziekte geboren. Omdat er voor veel stofwiss...elingsziekten nog geen behandeling bestaat ontwikkelen veel kinderen zware lichamelijke en geestelijke beperkingen. Meer dan de helft van alle kinderen met een stofwisselingsziekte overlijdt voor hun 18e verjaardag.

Stofwisselkracht werft op een sportieve en sociale manier fondsen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Stofwisselkracht doet dit geheel transparant en strijkstok vrij.

Om succesvol te zijn hebben we jouw Stofwisselkracht hard nodig. Stofwisselkracht daagt jou daarom uit om zelf in actie te komen tijdens activiteiten en evenementen en vraagt jou, je eigen netwerk in te zetten voor nog meer Stofwisselkracht. Bundel jouw krachten en GEEF Stofwisselkracht!

Missie
Stofwisselingsziekten de wereld uit! Dat is het ultieme doel van Stichting Stofwisselkracht. Stofwisselkracht werkt vanuit d...e persoonlijke drijfveer om een behandeling te willen vinden voor kinderen en volwassenen met een erfelijke metabole ziekte.

Klik hier voor de folder over de actie van Stofwisselkracht.

Bekijk hier het filmpje van kunstschilder Henk Veen en zijn partner over hun steun aan Stofwisselkracht.

Foto: In actie samen met Marike Groenendijk, Huub Stapel, Freeda, Renee Soutendijk, Roy Blom, Henk Veen, Glenn Durfort, Thed Lenssen en Chung-San Han.Henk Veen exposeert tijdens Next Gen Series

De organisatie van Next Gen Series heeft de Amsterdamse kunstschilder Henk Veen, bekend van zijn Ajax doeken en de duo-schilderijen met bekende Nederlanders, waaronder Johan Cruijff, wederom gevraagd om zijn doeken de exposeren tijdens het internationale voetbaltoernooi. Dit evenement zal gaan plaatsvinden op 14, 15, 16 mei 2016 in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Het Olympisch Stadion is wederom decor van Next Gen Series '16, welke de voorgaande jaren Aegon Copa Amsterdam als naam had. De locatie van de expositie gaat plaatsvinden in het VIP gedeelte op het terrein. Kijk voor schilderijen met AJAX-thema hier!

Update:

Henk Veen schildert 'Mister Ajax'

Voor Henk Veen zijn het weken om nooit te vergeten. Onlangs overhandigde hij nog een schilderij aan Ajax-spits Arek Milik en tijdens de NextGen Series in het Olympisch Stadion stond hij oog in oog met 'Mister Ajax' Sjaak Swart. De Noord-Amsterdamse kunstschilder kon zijn geluk niet op toen hij hoorde dat Lucky Ajax graag een schilderij van Sjaak Swart wilde maken. Hij ging direct aan de slag en tijdens Pinksteren was het zover, hij mocht het doek overhandigen aan de legendarische aanvaller van het 'Gouden Ajax' uit de jaren zeventig. Swart is een groot bewonderaar van het werk van Veen en was blij met het schilderij. "Mijn mooiste moment was het scoren van de winnende goal tijdens Ajax-Benfica, uit een voorzet van Piet Keizer. Dat moment uit vergeet ik nooit meer en is nu vastgelegd op doek!"

'Mister Ajax' bedankt Henk Veen voor het prachtige schilderij. (Foto: Sietse Epke)

Bekijk hier alle foto's!LIVE ACTION PAINTING BIJ LUCKY AJAX

De kunstenaar Henk Veen is gevraagd om de hoofdprijs live te schilderen voor het jaarlijkse golf toernooi bij het Golfterrein De Hoge Dijk, Abcouderstraatweg in Amsterdam Zuid Oost. Onder alle leden waren bekende legendarische leden aanwezig zoals: Sjaak Swart, beter bekend als Mister Ajax, Barry Hulshoff, John van het Schip, Tonnie Bruin Slot, etc. De winnaar van het live geschilderde kunstwerk werd met trots ontvangen. Aan het einde van de avond werd bekend gemaakt dat Sjaak Swart vereeuwigd zal worden tijdens Next Gen Series 2016 in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Zie foto's hier!Veiling goede doel Fun Foundation - FC Castricum

FC Castricum organiseert een prachtige voetbaldag o 16 mei 2015, die in het teken zal staan van de Football Unlimited Netherlands Foundation. Als klapstuk speelt een All Stars Team (oud profs.) tegen een selectie van oud Castricumse spelers. De wedstrijd van de All Stars begint om 19.00 uur met o.a. Ronald de Boer, Glenn Helder, Tarik Oulida, Peter Houtman, e.v.a.

Kunstenaar Henk Veen, bekend van o.a. zijn "Ajax-schilderijen" zal aanwezig zijn om twee van zijn schilderijen te veilen voor het goede doel de Football Unlimited Netherlands Foundation. "Voetbal, Ajax, is mijn passie en inspiratie om schilderijen over te maken. Als je dit kan combineren met een goed doel als de Fun Foundation, dan maakt dat mij compleet, anderen blij te mogen maken met mijn emotie die ik op het doek zet en mijn warme hart die ik heb voor wat de Fun Foundation betekent voor velen", aldus Henk Veen.

SAVE THE DATE 16 MEI A.S. BIJ FC CASTRICUM!!!!!
Over F.U.N. Foundation
Football Unlimited Netherlands richt zich op het geven van voetballessen voor kansarme kinderen in landen waar sporten niet altijd vanzelf sprekend is. Door onze expertise en passie voor het voetbal over te brengen proberen we ook de lokale trainers op te leiden zodat zij de opgedane kennis weer kunnen overdragen aan de volgende generatie. Wij zijn van mening dat ieder kind waar ook ter wereld recht heeft om te sporten en we zetten ons dan ook in om dit te realiseren. Sport draagt bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen. We werken aan duurzame projecten en relaties wat ertoe geleid heeft dat we momenteel projecten hebben in Senegal en op de Filipijnen.

Steun jij hun al? Help F.U.N. Foundation naar Senegal om 400 kinderen het plezier van sport te laten ervaren.
Doneer nu!
Bedankt voor jouw donatie! Je hulp is een grote steun!

Zie foto's hier!
Henk Veen tekent tijdens Daklozenontbijt Stadhuis/Amstelhoeck

BURGEMEESTER VAN DER LAAN VERWELKOMT DAK- EN THUISLOZEN MET EEN UITGEBREID ONTBIJT BIJ HET STADHUIS

Burgemeester Van der Laan, beschermheer van de Amsterdamse dak- en thuislozen, zal op donderdagochtend 18 december 2014 voor de derde keer ruim 150 dak- en thuislozen een uitgebreid kerstontbijt aanbieden in Grand Café Amstelhoeck. De Burgemeester zal daarbij vergezeld worden door Peter Faber, Ambassadeur van de Amsterdamse Daklozenkrant Z! en een aantal artiesten.

Warm hart
Al jaren draagt de Burgemeester de dak- en thuislozen van Amsterdam een warm hart toe. In deze koude en eenzame tijden was de organisatie van een warme bijeenkomst in de vorm van een gezellig ontbijt dan ook een van de wensen van de Burgemeester. Grand Café Amstelhoeck, gelegen onder het stadhuis en goede buur van de Burgemeester, organiseert dit jaarlijks en werkt, net als iedereen, geheel belangeloos mee. Het initiatief wordt in samenwerking met HVO-Querido, De Regenboog Groep en het Leger des Heils gerealiseerd.

Goede start vol energie
Zodoende zal op donderdagochtend 18 december 2014 van 8.00 tot 11.30 uur een groep van 150 dak- en thuislozen en een groot aantal vrijwilligers, na een warm welkom van Burgemeester Van der Laan (aanwezig van 8:30 tot 9:30 uur), gaan genieten van een uitgebreid ontbijt in Grand Café Amstelhoeck. Peter Faber, Ambassadeur van de Amsterdamse Daklozenkrant en bekend van onder andere televisie, toneel en film, zal tevens aanwezig zijn om zijn eigen verhaal te vertellen (hij was zelf ooit dakloos). Daarnaast zijn kunstenaar Henk Veen, entertainer Franky Wilson, zangeres Petra Schreurs en zanger Jason Bouman (winnaar televisieprogramma Bloed, Zweet en Tranen) van de partij om een steentje bij te dragen aan een zeer warme en gezellige ochtend. Het ontbijt zal worden afgesloten met een rondvaart door de Amsterdamse grachten, welke wordt aangeboden door Rederij Lovers. Kortom, een prachtig initiatief dat met veel succes en enthousiasme voor de derde keer zal plaatsvinden.

Kijk voor de foto's hier!
UNIEKE BEELDEN: Henk Veen interviewt Herman Brood - Te Vrij, Dat Zeg Jij! - opnames jaar 1982

Kunstenaar Henk Veen interviewt in zijn jeugd zijn idool Herman Brood. De film heeft de titel: Te vrij dat zeg jij!
De opnames komen uit het jaar 1982, waar kunstenaar Henk Veen in zijn jeugdjaren waar hij 18 jaar is, zijn idool Herman Brood ontmoet en mag interviewen in ruil voor een fles Whiskey en de taxirit. Verlegen als Henk Veen was tegenover zijn leraar die hem heeft geleerd wat blues en Rock & Roll inhoudt, genoten ze van elkaar en het bijzondere interview.

Copyright Henk Veen © www.henkveen.nl
Alle rechten voorgehouden


Het is ten strengste verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Henk Veen, dit beeld en geluidsmateriaal van deze opname te kopiëren, opnieuw te verspreiden, te publiceren of te wijzigen.

In die tijd schilderde Herman Brood nog niet. Henk Veen daarintegen tekende al vanaf jongs af aan overal op waar hij maar op kon tekenen. De muziek van Brood muziek is tot op de dag van vandaag nog steeds een inspiratiebron in zijn kunstuitingen. Behalve zijn inspiratie Herman Brood, laat de kunstenaar zich ook inspireren door zijn andere idolen, Rolling Stones, Low Reed, Iggy Pop, GG Gale, Muddy Whaters, Randy Newman en meer, wat je terug ziet komen in zijn schilderijen. De band die Herman en Henk in die jaren opbouwen, door beiden geinspireerd te zijn door dezelfde idolen, maakt juist deze opname bijzonder. Een mooie vriendschap, waarin Herman Brood tegen Henk zei: "Henk concurrent! Wacht even tot ik er niet meer ben!". Ieder hun eigen styl met raakvlakken in de gebruikte materialen en de inspiratie die zij delen en hun eigen verhalen die ze uitschilderde, creeerde ieder hun eigen styl en konden elkaar bijzonder waarderen en respecteren in wat zij neerzette op doek.

In het interview verteld Herman over dat hij een tattoo wil zetten, pakt een appel van tafelen, begint te eten en zegt dat hij deze gaat zetten en niet lang daarna daadwerkelijk vereeuwigd op zijn arm. Hij verteld ook over een leuk meisje dat hij net heeft leren kennen, Xandra, waar hij later mee trouwt. Verder verteld Herman Brood over inbreken, drugs en romantiek.

Unieke beelden en als bonus, live huiskameroptreden tijdens het interview, met Herman Brood aan de piano.

Kijk hier naar het interview via You Tube.
Winnaars bekend Dam tot Dam Kunstplein 2014

Afgelopen zondag 21 september 2014, hebben kunstenaars deelgenomen aan de schilderwedstrijd van het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein 2014 en heeft de jury zijn beslissing laten vallen over de winnende schilderijen.

Organisator en kunstenaar Henk Veen organiseerde i.s.m. Le Champion tijdens de Dam tot Damloop, het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein. Het publiek en de renners konden tijdens de 30 ste Dam tot Damloop de kunstenaars in actie zien. Op een kunstzinnige manier hebben zij het evenement vol inspiratie met kwast en verf op het doek gezet. Le Champion, organisator van de Damloop, was blij verrast te zien hoe het creatieve, beeldend is gemaakt met verf op doek, waardoor sport en kunst & cultuur met elkaar zijn verbonden.


De jury is tot de volgende winnaars gekomen:

1ste prijs: kunstenaar Nel Huurman
Dam tot Dam VIP Arrangement (hotelovernachting in Hotel Inntel (van zaterdag 19 op zondag 20 september 2015, incl. ontbijt en diner); pick-up vanaf het hotel; gratis startnummer; vervoer hotel naar start; starten bij de toplopers; toegang tot het VIP-vak; fotoshoot bij event met de winnaars) – gesponsord door Le Champion + schilderspakket 2de prijs: kunstenaar Mary Admiraal
ASICS Dam tot Dam hardloopschoenen – gesponsord door Le Champion + schilderspakket 3de prijs: kunstenaar Luis Keijzer
Amsterdam Schilderspakket t.w.v. 150 euro - gesponsord door Royal Talens + extra schilderspakket 4de prijs: kunstenaar Sabina van den Braak
ASICS Dam tot Dam kledingpakket (event shirt, short en sokken) – gesponsord door Le Champion + schilderspakket  Vol enthousiasme werd de tweede kunstzinnige en sportieve Dam tot Dam Kunstplein editie afgesloten.

Met dank aan de sponsor Le Champion, die het Dam tot Dam Kunstplein heeft mogelijk gemaakt.  

Kijk voor de foto's hier!


Grolsch 400 Years Workshop

Grolsch nodigt je uit om mee te doen in met een speciaal evenement om 400 jaar creativiteit te vieren.
The Grolsch Creative Hub brengt getalenteerde artiesten bij elkaar van over de hele wereld. om een orgineel kunswerk te maken voor de iconische Grolsch Swingtop fles. Dit vindt plaats in Amsterdam. Dit evenement is oo een plek voor jou om artiesen van over eeh hele wereld je kunst te laten zien om te netwerken en socialiseren.

Waarom meedoen?
Als je geselecteerd bent om mee te doen, maak je kans om €5000 te winnen. Alle kunstwerken gemaakt in de competitie, zal in een online expositie getoond worden. Er zal gratis drinken exposities en Live muziek aanwezig zijn. Het evenement vindt plaats van 19 t/m 21 september 2014 van 10.00 uur tot 23.00 uur.

Hoe doe je mee?
Een plek bij de "400 Years Workshop" zijn gelimiteerd en niet iedereen die zich heeft aangemeld kan meedoen. Daarom, meld je snel aan voor 15 September 2014. Zij zulen een selectie maken op de informatie die je geeft in het inschijfformulier.

Website en inschrijving

Kijk voor alle foto's van de Grols Jam Amsterdam hier!Unieke artprint Henk Veen i.s.m. NUA open dag Ajax 2014

Tijdens de open dag van Ajax 2014, op 31 juli 2014, is de artprint gepresenteerd van Henk Veen en de sfeervak NUA (North Up Alliance).
Op de open dag kon men kennismaken met de sfeermakers, gratis kleurplaat en stickers krijgen en deze unieke arrprint, waarbij men het sfeervak ondersteund.

Er zijn nog enkele unieke gelimiteerde artprints beschikbaar en kosten 20 euro, excl 3,50 euro verzendkosten.
Wil je ook in bezit komen van deze artprint, wees er dan snel bij, OP = OP! Bestel hem NU!
Mail naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel naar 06-28135247.
Vermeld je adres en je krijgt bericht terug voor verdere instructies.

Wanneer de oplage van 350 stuks uitverkocht zijn, wordt er onder de kopers van deze artprint het originele schilderij - Ajax Amsterdam nr 57 - formaat 60 x 80 cm - waarde 1250 euro - van kunstenaar Henk Veen, verloot.

De opbrengst van de artprint gaat naar sfeervak NUA. Steun hun missie op Noord!!!


 


Tweede editie Henk Veen Kunstplein Dam tot Dam 2014

INSCHRIJFFORMULIER / UITNODIGING / PLATTEGROND

In navolging van de meer dan geslaagde Henk Veen Kunstpleinen op diverse unieke locaties in Nederland, organiseert kunstenaar Henk Veen op zondag 21 september 2014, de tweede editie van het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein 2014. In samenwerking met organisator van de Dam tot Dam, Le Champion, zal de wedstrijd van het Kunstplein, sport en kunst & cultuur met elkaar verbinden, door het thema Dam tot Dam, beeldend maken met verf op doek.

 

Na de successen en enthousiasme m.b.t. zijn Kunstpleinen van de afgelopen jaren, heeft kunstenaar Henk Veen zich ingezet om tijdens het Dam tot Dam evenement weer het hoogwaardige Dam tot Dam Kunstplein te organiseren en het publiek weer te verrassen door kunst, cultuur en sport met elkaar te laten versmelten. Wat is nou mooier om de deelnemers of het evenement live uit te schilderen en jezelf te laten zien aan zoveel voorbij komende deelnemers en het aanwezige publiek. Het voorgaande jaar heeft het aanwezige publiek en zelfs de renners uit het parcours vol enthousiasme op het Kunstplein tijdens de Dam tot Dam gereageerd. Wij nodigen we je graag uit om deel te nemen aan dit grote - open air plein - kunstfestijn van Nederland. Je kans om alle deelnemers en bezoekers van dit evenement je talent te laten zien en tevens de deelnemers te supporten met een kunstzinnig spandoek. Iedere kunstenaar, zowel amateur als professioneel, is van harte welkom!! Wanneer
Op zondag 21 september 2014 wordt de route van de Dam tot Damloop, welke door de wijk Molenwijk en over de weg Verlengde Stellingweg in Amsterdam Noord gaat, voor één dag omgetoverd in het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein. Het festijn start om 11.00 uur. De aangemelde deelnemers ontvangen een door de organisatie gestempeld en op de achterzijde geparafeerd schildersdoek (60 x 80 cm) bij de organisatietafel, locatie Molenwijk Amsterdam Noord t/o het Cruyff Court. Waarna alle kunstenaars een plek langs de route mogen uitzoeken om hun talent aan het talrijk aanwezige publiek te tonen. De route waar je als kunstenaar mag aansluiten, zie je op bijgevoegde plattegrond. Je krijgt tot uiterlijk 16.00 uur de tijd om je schilderij te schilderen tijdens het evenement. Thema
Het thema van dit evenement is: "Dam tot Damloop”.

Belangrijk om te weten
Iedere kunstenaar dient zelf zorg te dragen voor eten en drinken.

De kunstenaar is zelf verantwoordelijk voor het schoon achterlaten van de plaats waar hij/zij geschilderd heeft. Indien dit niet het geval is worden de kosten voor de schade en of vervuiling verhaald op de kunstenaar zelf. Verkoop is niet toegestaan, omdat hiervoor geen vergunning voor aangevraagd is. Wanneer toch verkocht wordt en hiervoor een boete opgelegd wordt door handhaving, zal de kunstenaar hier zelf verantwoordelijk voor zijn. De kunstenaar zal uitsluitend gebruikmaken van het door de organisatie beschikbaar gestelde canvas doek van 60 x 80 cm. Het ingeleverde doek moet direct na het evenement door de kunstenaar zelf worden meegenomen. Niet meegenomen schilderijen worden na deze data het eigendom van de organisatie. Inleverdatum van het door jou gemaakte schilderij (gestempeld door de organisatie) tijdens de Dam tot Damloop 2014 zal z.s.m. worden bekendgemaakt. Wanneer meer bekend is welke locatie en datum alle schilderijen tentoongesteld worden en wanneer de officiële opening en bekendmaking van de prijswinnaars zal plaatsvinden, zullen alle deelnemers hierover geïnformeerd worden. Er zijn vele leuke en mooie prijzen beschikbaar gesteld:
1ste prijs: Dam tot Dam VIP Arrangement (hotelovernachting in Hotel Inntel
(van zaterdag 19 op zondag 20 september 2015, incl. ontbijt en diner); pick-up vanaf het hotel; gratis startnummer; vervoer hotel naar start; starten bij de toplopers; toegang tot het VIP-vak; fotoshoot bij event met de winnaars)– gesponsord door Le Champion
2de prijs: ASICS Dam tot Dam hardloopschoenen – gesponsord door Le Champion
3de prijs: Amsterdam Schilderspakket t.w.v. 150 euro - gesponsord door Royal Talens
4de prijs: Amsterdam Schilderspakket t.w.v. 100 euro - gesponsord door Royal Talens
5de prijs: Amsterdam Schilderspakket t.w.v. 50 euro - gesponsord door Royal Talens
6de prijs: ASICS Dam tot Dam kledingpakket (event shirt, short en sokken) – gesponsord door Le Champion Een deskundige jury , o.a. Le Champion, speciale gastjury en kunstenaar en organisator Henk Veen, tezamen met stemmen op Facebook en tijdens de expositie, zal bepalen welke doeken in de prijzen vallen. De prijswinnaars worden tijdens het officiële moment tijdens de expositie van de collectie. Locatie voor de expositie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt, maar zal net als voorgaande jaar weer een unieke locatie zijn. Vergeet niet om je schilderij te laten fotograferen door de organisatie, aan het einde van het Dam tot Dam Kunstplein. Pas dan doet je schilderij mee voor de bejurering.

Deelname & inschrijfgeld
Indien je wilt deelnemen kun je bijgaand formulier z.s.m. volledig ingevuld per e-mail sturen naar kunstschilderhenkveen@chello.nl , of per post naar: Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein 2014, Bergmolen 31, 1035 BB Amsterdam. Na ontvangst van je inschrijving, krijg je van ons via email een bevestiging van deelname. Informatie en inschrijving ook op www.henkveen.nl .

Met dank aan sponsor en organisator van de Dam tot Damloop, Le Champion die het Kunstplein heeft mogelijk gemaakt. Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Freeda management Henk Veen en medeorganisator Kunstpleinen, telefoonnummer 06 28135247.

Wij wensen je heel veel plezier tijdens het evenement Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein 2014 in Amsterdam-Noord. Graag tot ziens op zondag 21 september 2014!
Henk Veen tekent tijdens Daklozenontbijt Stadhuis/Amstelhoeck

BURGEMEESTER VAN DER LAAN BIEDT DAK- EN THUISLOZEN EEN ONTBIJT AAN BIJ HET STADHUIS

Burgemeester Van der Laan, beschermheer van de Amsterdamse dak- en thuislozen, zal op donderdagochtend 19 december 2013 voor de tweede keer ruim honderd dak- en thuislozen een uitgebreid ontbijt aanbieden in Grand Café Amstelhoeck. De Burgemeester zal daarbij vergezeld
worden door Peter Faber, Ambassadeur van de Amsterdamse Daklozenkrant Z!.

Warm hart
Al jaren draagt de Burgemeester de dak- en thuislozen van Amsterdam een warm hart toe. In deze koude en eenzame tijden was de organisatie van een warme bijeenkomst in de vorm van een uitgebreid ontbijt dan ook een van de wensen van de Burgemeester. Grand Café Amstelhoeck,
gelegen onder het stadhuis en goede buur van de Burgemeester, was direct bereid om belangeloos te helpen en in samenwerking met de Burgemeester, HVO-Querido, De Regenboog Groep en het Leger des Heils dit mooie initiatief te realiseren.

Goede start
Zodoende zal op donderdagochtend 19 december 2013 van 8.00 tot 12.00 uur een groep van 150 dak- en thuislozen en een groot aantal vrijwilligers, na een warm welkom van Burgemeester Van der Laan, gaan genieten van een heerlijk ontbijt in Grand Café Amstelhoeck. Peter Faber, Ambassadeur van de Amsterdamse Daklozenkrant en bekend van onder andere televisie, toneel en film, zal tevens aanwezig zijn om zijn eigen verhaal te vertellen (hij was zelf ooit dakloos). Daarnaast zijn entertainer Franky Wilson, zanger Jason Bouman (winnaar televisieprogramma Bloed, Zweet en Tranen), tafelgoochelaar Richard Stooker en kunstenaar Henk Veen van de partij om een steentje bij te dragen aan een zeer warme en gezellige ochtend. Het ontbijt zal worden afgesloten met een rondvaart door de Amsterdamse grachten, welke wordt aangeboden door Rederij Lovers. Kortom, een prachtig initiatief dat met veel enthousiasme zal plaatsvinden.Interview Henk Veen Kinderpersbureau Noord West

De reporters van het Kinderpersbureau Noord-West , georganiseerd door Nur Limonade Media, zijn op 30 oktober 2014 voor het eerst op pad gegaan om interviews te doen. Een groep is langs geweest bij kunstenaar Henk Veen uit de Molenwijk in Amsterdam-Noord. Zij waren uitgenodigd bij de kunstenaar thuis, waar hij ook zijn schilderijen maakt. Naast schilderijen beschilderd Henk ook verkeersborden, flessen en auto's. Hij heeft hij ook de rolluiken van de bibliotheek in de Molenwijk Amsterdam Noord beschilderd.

Bekijk het filmpje hier!Kunst als breekijzer - Bijlmerbajes

Kunst gemaakt door gedetineerden in de Russische Kresti-gevangenis in St. Petersburg wordt dit najaar geëxposeerd en geveild in Amsterdam. Dit gebeurt in het kader van het Nederland-Ruslandjaar.

De kunstwerken worden vanaf 7 november eerst geëxposeerd in de Bijlmerbajes, samen met werk van jongeren van de Top600 die in deze Amsterdamse gevangenis verblijven. Speciaal voor deze gelegenheid maken ze rap en kunstwerken onder leiding van acteur Peter Faber , Jesse Faber, Lamyn Belgaroui, Vincent Heeren en kunstenaar Henk Veen. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zal de expositie van gevangeniskunst openen, maakte Prison Art Project bekend.
De werken worden op 29 november geveild in het Stadsarchief in De Bazel tijdens een benefietavond in Russische stijl, met bijdragen van de Russische pianist Andrej Hoteev. De opbrengst van de veiling gaat naar de Themis Foundation for Prison Reform en de
Peter Faber Stichting om creatieve projecten voor gevangenen in binnen- en buitenland te kunnen financieren.

Vanaf 6 december t/m 20 december 2013 zijn de werken in de Stopera te zien.

Meer info hier in de pdf. - foto's workshop en schilderijen.


Winnaars bekend Dam tot Dam Kunstplein 2013

Afgelopen vrijdag 11 oktober 2013 werd om 16.00 uur in het stadsdeelhuis in Amsterdam-Noord bekend gemaakt wie de prijswinnaars zijn van de schilderwedstrijd van het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein 2013.

 

Organisator en kunstenaar Henk Veen organiseerde i.s.m. Le Champion tijdens de Dam tot Damloop, het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein. Het publiek en de renners konden tijdens de 29 ste Dam tot Damloop de kunstenaars in actie zien. Op een kunstzinnige manier hebben zij het grootse jaarlijks terugkerende evenement vol inspiratie met kwast en verf op het doek gezet. Alle schilderijen zijn twee weken lang te zien geweest in een expositie in het stadsdeelhuis in Amsterdam-Noord. Vele stemmen zijn zowel in de stembus als via de Facebookpagina van de Dam tot Damloop ontvangen. De deskundige jury, bestaande uit de directeur Le Champion Simone Richardson, stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Noord Rob Post en kunstenaar en organisator Henk Veen, heeft de stemmen geteld en hun eigen stem uitgebracht.

Medejurylid, directeur Le Champion Simone Richardson, was blij verrast te zien hoe het populaire evenement, beeldend is gemaakt met verf op doek, waardoor sport en kunst & cultuur met elkaar zijn verbonden.

De jury is tot de volgende winnaars gekomen:
1ste prijs: kunstenaar Leonard Linde - Dam tot Dam VIP Arrangement (hotelovernachting in Hotel Inntel en deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014
2de prijs: kunstenaar Hans Mader - ASICS Dam tot Dam hardloopschoenen en deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014
3de prijs: kunstenaar Reina van Zwol - ASICS Dam tot Dam kledingpakket en deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014
4de t/m 6de prijs: kunstenaars Luis Keijzer, Nel Huurman, Manja Jordans - Deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014 Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en werd de eerste kunstzinnige en sportieve Dam tot Dam Kunstplein editie afgesloten. Met dank aan alle sponsors die het Dam tot Dam Kunstplein hebben mogelijk gemaakt: Le Champion, Berlagehuis, Stadsdeelhuis Amsterdam-Noord.

Filmpje bekendmaking DTD Kunstplein door Peter Mader - Kijk voor de foto's hier! - Foto's: Jos van Zetten

Stem ook tijdens expositie Dam tot Dam Kunstplein in Stadsdeelhuis Amsterdam Noord

Organisator en kunstenaar Henk Veen organiseerde i.s.m. Le Champion tijdens de Dam tot Damloop, het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein. Langs het parcours met voorbijflitsende renners, hebben kunstenaars zich laten inspireren door het thema Dam tot Dam. Door dit beeldend te maken met verf op doek, wordt sport en kunst & cultuur met elkaar verbonden. Hieruit zijn een tiental kunstwerken gekomen, die van 30 september tot en met 11 oktober 2013 te zien zijn in het Stadsdeelhuis Amsterdam-Noord.

Op 11 oktober 2013 zal de jury, bestaande uit de directrice Le Champion Simone Richardson, stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Noord Rob Post en kunstenaar en organisator Henk Veen, om 16.00 uur bekendmaken wie de prijswinnaars zijn.

Het publiek stemt mee welke schilderijen de prijzen verdienen en welke kunstwerken geplaatst worden in de unieke Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014. Iedereen is van harte welkom om de kunstwerken in het Stadsdeelhuis in Amsterdam-Noord te komen bekijken en hun stem uit te brengen op hun favoriete kunstwerk. Tevens is het mogelijk om uw stem uit te brengen op de Facebookpagina van de Dam tot Damloop.

Met dank aan alle sponsors die het Dam tot Dam Kunstplein hebben mogelijk gemaakt: Le Champion, Berlagehuis, Stadsdeelhuis Amsterdam Noord.

Kijk naar de rondleiding expositie hier op YouTube! - Kijk voor de foto's hier! - Foto's: Jos van Zetten
Betreft: 1 e editie Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein 2013

download uitnodiging + inschrijfformulier + plattegrond DTD Kunstplein

Beste kunstenaar,

In navolging van de meer dan geslaagde Henk Veen Kunstpleinen op diverse unieke locaties in Nederland, organiseert kunstenaar Henk Veen op zondag 22 september 2013, de 1 ste editie van het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein 2013. In samenwerking met organisator van de Dam tot Dam, Le Champion, zal de wedstrijd van het Kunstplein, sport en kunst & cultuur met elkaar verbinden, door het thema Dam tot Dam, beeldend maken met verf op doek.

Na de successen en enthousiasme van de afgelopen jaren, heeft kunstenaar Henk Veen, zich ingezet om tijdens het unieke evenement een nieuw Kunstplein te organiseren en er een gezellig en hoogwaardig evenement van te maken. Wat is nou mooier om de deelnemers of het evenement live uit te schilderen en jezelf te laten zien aan zoveel voorbij komende deelnemers en het aanwezige publiek. Wij nodigen we je graag uit om deel te nemen aan dit grootste - open air plein - kunstfestijn van Nederland. Je kans om alle deelnemers en bezoekers van dit evenement je talent te laten zien en tevens de deelnemers te supporten met een kunstzinnig spandoek. Iedere kunstenaar, zowel amateur als professioneel, is van harte welkom!!

Wanneer
Op zondag 22 september 2013 wordt de route van de Dam tot Damloop, welke door de wijk Molenwijk en over de weg Verlengde Stellingweg in Amsterdam Noord gaat, voor één dag omgetoverd in het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein. Het festijn start om 11.00 uur. Dan ontvangen de aangemelde deelnemers een door de organisatie gestempeld en op de achterzijde geparafeerd schildersdoek (60 x 80 cm) bij de organisatietafel, locatie Molenwijk Amsterdam Noord t/o het Cruyff Court. Waarna alle kunstenaars een plek langs de route mogen uitzoeken om hun talent aan het talrijk aanwezige publiek te tonen. De route waar je als kunstenaar mag aansluiten, zie je op bijgevoegde plattegrond. Je krijgt tot uiterlijk 16.00 uur de tijd om je schilderij te schilderen tijdens het evenement.

Thema
Het thema van dit evenement is: "Dam tot Damloop jubileum 30 jaar”. Dit thema geldt alleen voor de schilderijen voor de wedstrijd, niet voor de spandoeken! Volgend jaar is het een jubileumjaar, waarbij de schilderijen welke deze editie gemaakt worden, voor volgend jaar terug gaan komen in de kalender.

Spandoek
De organisator Le Champion heeft ons gevraagd om kunstzinnige spandoeken te maken om de deelnemers te supporten. Natuurlijk willen wij dan ook vragen aan alle kunstenaars om een mooi spandoek te maken (eigen kosten kunstenaar), welke jullie vrijdag 20 september tussen 19.00 uur en 21.00 uur mogen plaatsen. Locatie op de Verlengde Stellingweg, onderaan afslag S118 zijkant ringweg Noord (Oostzanerwerf en Zaandam-Zuid) langs de route van de Dam tot Dam. Dit spandoek dingt niet mee met de wedstrijd, maar wordt ingezet voor het aanmoedigen van de 15.000 deelnemers van de wandeltocht op zaterdag 21 september 2013 en de 55.000 renners op zondag 22 september 2013 en ter promotie van jou als kunstenaar onder de deelnemers en het publiek. Het spandoek blijft eigendom van de kunstenaar. De kunstenaar moet zelf zorg dragen voor het ophalen van zijn spandoek. Dit kan na 16.00 uur. Wanneer deze niet wordt opgehaald, wordt deze eigendom van de organisatie.
Tip 1: Houd rekening met je verfgebruik i.v.m. eventuele regen.
Tip 2: Tentharingen als bevestiging van je spandoek.

Dam tot Dam Kunstplein Kalender
De zes beste schilderijen, zullen worden geplaatst in de Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014 – jubileum editie 30 jaar Dam tot Dam. Doe je uiterste best en grijp de kans om je van je beste kant te laten zien. Op de Facebookpagina van de Dam tot Damloop kan men stemmen op het beste schilderij. Daarna zal de jury de uiteindelijke beslissing nemen wie de winnaars zijn en deel mogen nemen aan de kalender.

Belangrijk om te weten
Iedere kunstenaar krijgt 4 consumptiebonnen om frisdrank bij de organisatietafel te halen.
Deze consumptiebonnen zijn alleen in te leveren bij de organisatietafel van het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein.

De kunstenaar is zelf verantwoordelijk voor het schoon achterlaten van de plaats waar hij/zij geschilderd heeft. Indien dit niet het geval is worden de kosten voor de schade en of vervuiling verhaald op de kunstenaar zelf. Verkoop is niet toegestaan, omdat hiervoor geen vergunning voor aangevraagd is. Wanneer toch verkocht wordt en hiervoor een boete opgelegd wordt door handhaving, zal de kunstenaar hier zelf verantwoordelijk voor zijn.

De kunstenaar zal uitsluitend gebruikmaken van het door de organisatie beschikbaar gestelde canvas doek van 60 x 80 cm. Het ingeleverde doek moet direct na het evenement door de kunstenaar zelf worden meegenomen. Niet meegenomen schilderijen worden na deze data het eigendom van de organisatie. Inleverdatum van het door jou gemaakte schilderij (gestempeld door de organisatie) tijdens de Dam tot Damloop 2013 zal z.s.m. worden bekendgemaakt. Wanneer meer bekend is welke locatie en datum alle schilderijen tentoongesteld worden en wanneer de officiële opening en bekendmaking van de prijswinnaars zal plaatsvinden, zullen alle deelnemers hierover geïnformeerd worden.

Er zijn vele leuke en mooie prijzen beschikbaar gesteld:
1ste prijs: Dam tot Dam VIP Arrangement (hotelovernachting in Hotel Inntel (van zaterdag 21 op zondag 22 september 2014, incl. ontbijt en diner); pick-up vanaf het hotel; gratis startnummer; vervoer hotel naar start; starten bij de toplopers; toegang tot het VIP-vak; fotoshoot bij event met de winnaars) + deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014
2de prijs:
ASICS Dam tot Dam hardloopschoenen + deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014
3de prijs:
ASICS Dam tot Dam kledingpakket (event shirt, short en sokken) + deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014
4de prijs t/m de 6de prijs: deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014

Een deskundige jury ,

o.a. Le Champion, Rob Post Stadsdeelvoorzitter Amsterdam Noord en kunstenaar en organisator Henk Veen, tezamen met stemmen op Facebook en tijdens de expositie, zal bepalen welke doeken in de prijzen vallen. De winnaars worden tijdens het officiële moment tijdens de expositie in het Stadsdeelhuis Amsterdam Noord, tussen 30 september 2013 en 11 oktober 2013 bekend gemaakt. Datum bekendmaking prijswinnaars zal op 11 oktober 2013 om 16.00 uur plaatsvinden in het Stadsdeelkantoor Amsterdam Noord. Vergeet niet om je schilderij te laten fotograferen door de organisatie, aan het einde van het Dam tot Dam Kunstplein. Pas dan doet je schilderij mee voor de bejurering.

Deelname & inschrijfgeld
Indien je wilt deelnemen kun je bijgaand formulier z.s.m. volledig ingevuld per e-mail sturen naar kunstschilderhenkveen@chello.nl , of per post naar: Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein 2013, Bergmolen 31, 1035 BB Amsterdam.
Wij vragen voor de materialen, consumpties en het organiseren een kleine bijdrage. Dit bedrag is 35 euro (excl. 21% btw), in totaal 42,35 euro (incl. 21% btw). Stort dit op rekeningnummer 1980428, ten name van Henk Veen te Amsterdam. Toevoegen regel betaling “Dam tot Dam Kunstplein 2013” en “naam kunstenaar” en “factuurnummer”. Na ontvangst van je inschrijving, ontvang je een factuur. Na betaling ontvang je een bevestiging van deelname, via e-mail. Let wel, zorg dat de betaling vóór 9 september 2013 is overgemaakt. Informatie en inschrijving ook op www.henkveen.nl .

Met dank aan sponsor en organisator van de Dam tot Damloop, Le Champion die het Kunstplein heeft mogelijk gemaakt.

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Freeda management Henk Veen en medeorganisator Kunstpleinen, telefoonnummer 06 28135247.

Wij wensen je heel veel plezier tijdens het evenement Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein 2013 in Amsterdam-Noord. Graag tot ziens op zondag 22 september 2013!

Bijlage plattegrond Kunstplein tijdens Dam tot Dam 2013 - Uitnodiging - InschrijfformulierHenk Veen Rembrandt Kunstplein 2013 in teken van 400 jaar Amsterdamse grachten

Afgelopen zaterdag 1 juni 2013 startte de wedstrijd onder de kunstenaars om 12.00 uur. Rond de vijftig kunstenaars waagden zich tijdens het schildersevenement op een sportieve en kunstzinnige manier te strijden voor de eerste plaats aan de voet van meesterschilder Rembrandt op het Rembrandtplein in Amsterdam.

 

De kunstenaars met verschillende disciplines schilderden het thema van dit jaar "400 jaar Amsterdamse Grachten”. Het jaar 2013 is een bijzonder jaar voor Amsterdam. een jaar waarin de samenkomst van zoveel rijke Amsterdamse geschiedenis zorgt voor een aDeze dag heeft de bekende kunstenaar Henk Veen in samenwerking met diverse sponsors de vierde editie van het Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2013 - georganiseerd. Na eerdere succesvolle edities georganiseerd door Henk Veen op het Rembrandtplein en Keukenhof (5 daagse evenement), heeft het unieke schildersevenement voor de vierde maal plaatsgevonden op de plek waar het echt thuis hoort, aan de voet van grootmeester Rembrandt zelf. Zo'n vijftig kunstenaars hadden een plek uitgezocht op het plein om hun talent aan het met publiek volgestroomd plein te tonen.

aneenschakeling van unieke gedenkwaardige momenten. In 2013 is het exact 400 jaar geleden dat Amsterdam begon met de aanleg van de grachtengordel. Sinds 2010 staan de Amsterdamse grachten op de Unesco World Hermitage List als beschermd cultureel erfgoed. Om 18.00 uur moesten alle kunstwerken ingeleverd zijn, waarna de deskundige jury, bestaande uit Frank Basten Uitzendbureau Unijobs, kunstenaar Hans Mader en kunstschilder en organisator Henk Veen, moest bepalen welke doeken in de prijzen zouden vallen. Tijdens het beraad van de jury werd de dag traditiegetrouw afgesloten met gezellige muziek en optredens van de jongeren uit het project Hangen of Leven van de Peter Faber Stichting, o.a. rapband RTS. Ook heeft de grondlegger van de Nederlandse rap, NR1 Rocks van THC Recordz zijn rapnummers laten horen. De juryleden zijn tot de volgende winnaars gekomen:

1ste prijs: Piet van Gerwe
Diner 2 pers @ De Amstelhoeck – gesponsord door De Amstelhoeck en 2 toegangskaarten Amsterdam Museum t.w.v. 20 euro – gesponsord door Amsterdam Museum 2de prijs: Remco de Maar
Gratis entrée Jantjes Verjaardag 2 pers + Gratis Bottle service twv € 120,- - gesponsord door Jantjes Verjaardag en 2 toegangskaarten Amsterdam Museum t.w.v. 20 euro – gesponsord door Amsterdam Museum 3de prijs: Ineke de Vries
Talens set Rembrandt – Soft Pastel Box t.w.v. 40 euro – gesponsord door Royal Talens en 2 toegangskaarten Amsterdam Museum t.w.v. 20 euro – gesponsord door Amsterdam Museum 4de prijs: Leendert Fransen
Talens set Rembrandt – Acrylic Colour t.w.v. 40 euro – gesponsord door Royal Talens en 2 toegangskaarten Amsterdam Museum t.w.v. 20 euro – gesponsord door Amsterdam Museum 5de prijs: Trudie Aanen Jansen
Twee toegangskaarten Amsterdam Museum t.w.v. 20 euro – gesponsord door Amsterdam Museum Onder luid applaus werd het bijzondere en artistieke evenement afgesloten. Met dank aan alle sponsors die het Kunstplein hebben mogelijk gemaakt: UniJobs Uitzendbureau, Provid Projecten, Café de Amstelhoeck, Jantjes Verjaardag, Royal Talens, Amsterdam Museum.

 Fotogalerij binnenkort hier!Artcar Henk Veen tentoongesteld op Dreamcar International Oldtimerbeurs

De ARTCAR, beschilderd door Henk Veen en eigendom van UniJobs Uitzendbureau, zal tentoongesteld worden op de grootste internationale oltrimersbeurs Dreamcar in de Nekkerhal te Mechelen, Belgie.

De 28ste editie van Dreamcar International Oldtimerbeurs loopt van zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2012, van 9.30 uur tot 18.00 uur.

Naast de gebruikelijke items zoals oldtimers van personenauto's, vrachtwagens, landbouw en militaire voertuigen uit een eeuw autogeschiedenis, is er ook autokunst te zien, waaronder de unieke auto van kunstenaar Henk Veen.

ARTCAR en Ernst Low met Saturday Night Dreamcar International Oltimerbeurs Mechelen Belgie - YouTube

Klik voor de foto's hier!

Website: Dreamcar International Oltimer


Vijf projecten genomineerd voor Hein Roethofprijs 2012

Vijf projecten die bijdragen aan het voorkomen van criminaliteit of het bevorderen van sociale veiligheid zijn genomineerd voor de Hein Roethofprijs 2012. Dat maakte de jury van de Hein Roethofprijs vandaag bekend. De genomineerde projecten zijn: ‘Waak voor Inbraak’ uit Noord-Limburg, de ‘Overdinkel Generator’ uit Overdinkel, ‘Samen meer heterDAADkracht’ uit Den Haag, ‘Voorlichtingsestafette Senioren’ uit Amsterdam en ‘SMS Alert onze (Molen) wijk’ uit Amsterdam. De genomineerde projecten ontvangen elk een bedrag van 5.000 euro. De Hein Roethofprijs is de jaarlijkse prijs voor het beste initiatief in Nederland om criminaliteit te voorkomen of sociale veiligheid te bevorderen. De prijs wordt georganiseerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in Utrecht. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie reikt de prijs, die bestaat uit 20.000 euro en een beeldhouwwerkje, op 29 oktober 2012 in Den Haag uit. Het is de zesentwintigste keer dat de prijs wordt uitgereikt. Een korte beschrijving van de vijf genomineerde projecten:

- SMS Alert onze (Molen) wijk’ uit Amsterdam (project Henk Veen)
- Waak voor Inbraak’ uit Noord-Limburg
- de ‘Overdinkel Generator’ uit Overdinkel
- Samen meer heterDAADkracht’ uit Den Haag
- Voorlichtingsestafette Senioren’ uit Amsterdam

SMS Alert onze (Molen) wijk De Molenwijk in Amsterdam Noord is een soort voorloper van de Bijlmer; ruim opgezet en met veel hoge flatgebouwen. Als gevolg daarvan kent de wijk een vergelijkbare, maar kleinschaliger, problematiek als in de Bijlmer. In de praktijk betekent dit verloedering, overlast en toename van criminaliteit. Dit gaat ten koste van de leefbaarheid en veiligheid en de daarmee gepaard gaande gevoelens van onveiligheid onder de bewoners.Inmiddels kent Nederland vanuit de overheid een aantal initiatieven die met SMS-alert werken. SMS-alert in de Molenwijk werkt andersom. Burgers organiseren en beheren SMS-alert zelf en waarschuwen de politie als ze die nodig hebben. SMS-alert werkt als volgt: als een van de deelnemers iets verdachts ziet in de wijk, worden de overige deelnemers gewaarschuwd via een centrale SMS. Deze SMS activeert iedereen en vaak wordt ook contact opgenomen met de politie. De politie kent dit burgerinitiatief en waardeert dit zeer. Deze even simpele als effectieve werkwijze loste inmiddels een aantal belangrijke misdrijven op of voorkwam deze. Als het nodig is gaan deelnemers de straat op om slachtoffers te steunen. Daarnaast overlegt de groep regelmatig over incidenten in de wijk met betrokken professionals. Vanuit dit overleg worden diverse andere activiteiten ontwikkeld om de wijk leefbaar en veilig te maken. De SMS-alert is helemaal zelf door de bewoners georganiseerd zonder enige subsidie. De bewoners betalen de geringe kosten van de Sms’jes zelf.

Bewoners zien een duidelijke verbetering in de wijk en voelen zich prettiger. Met name op het gebied van overlast is sprake van een aanzienlijke verbetering. De woningbouwvereniging meldt dat het aantal reparaties als gevolg van vandalisme en vernieling overduidelijk is afgenomen. Actieve participatie van bewoners leidde ertoe dat de politie meerdere verdachten kon aanhouden. Vroegtijdige alarmering door buurtbewoners tenslotte zorgde ervoor dat de politie vaker met succes preventief kon opereren. Bewoners voelen duidelijk dat zij het verschil in hun eigen wijk maken.

 


Henk Veen en Royal Talens schilderen samen met kunstenaars in het Vondelpark

De bekende kunstenaar Henk Veen werd onlangs door Royal Talens gevraagd, om mee te werken aan het XXL-Painting project. Deze werd afgelopen donderdag 29 juni 2012 gehouden in het Vondelpark van Amsterdam.

Een delegatie van Amerikaanse bekende kunstenaars was in Nederland, om qua kunst alles af te tasten en ons land te bezoeken. Royal Talens had i.s.m. de Nederlandse bekende kunstenaar Henk Veen het idee om een grote groep kunstenaars te laten werken aan een heel groot schilderij, waaraan Amerikaanse en Nederlandse kunstenaars mee zouden werken. Zo’n 50 kunstenaars werden gevraagd om in Amsterdam hun schilderskwaliteiten te laten zien en mee te helpen aan een heel groot schilderij "de Talens XXL-Painting". Alle kunstenaars met diverse stylen hebben in dit grote schilderij welke uit 4 delen bestaat, hun creatieve krachten samen gebundeld om tot uniek gigantisch kunstwerk te komen. Eén van de delen zal tentoongesteld worden in de winkel van Van Der Linde op de Rozengracht in Amsterdam. De andere drie delen zullen bij Koninklijke Talens in hun pand in Apeldoorn een plek krijgen.

filmpje Marlijn Franken hier of hier!Project Talens Painting XXL USA / Netherlands i.s.m. Henk Veen

Kunstenaar Henk Veen is gevraagd door Royal Talens, om mee te werken aan dit evenement welke in het Vondelpark gaat plaatsvinden. Een delegatie van Amerikaanse bekende kunstenaars zijn in Nederland om qua kunst alles af te tasten en te bezoeken. Royal Talens heeft i.s.m. de Nederlandse bekende kunstenaar om een grote groep kunstenaars mee te laten werken aan een heel groot schilderij waar de Amerikaanse en Nederlandse kunstenaars samen aan gaan werken.

Free entrance Outdoor Donderdag 28 Juni 2012 / 10:00 am – 13:30 pm.
Locatie: Vondelpark paviljoen (voormalig filmmuseum) - Amsterdam Centrum / Vondelpark

Gratis verf voor deelnemers & naamsvermelding Amsterdam website Royal Talens.

klik voor alle foto's hier! - filmpje Marlijn Franken hier of hier!Henk Veen Rembrandt Kunstplein oogverblindend succes

Afgelopen zaterdag 23 juni 2012 startte de wedstrijd onder de kunstenaars om 12.00 uur. Rond de vijftig kunstenaars waagden zich in de zonovergoten dag om op een sportieve en kunstzinnige manier te strijden voor de eerste plaats aan de voet van meesterschilder Rembrandt op het Rembrandtplein in Amsterdam.
 

Deze dag heeft de bekende kunstenaar Henk Veen in samenwerking met de ondernemers van het Rembrandtplein de derde editie van het Rembrandt - Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2012 - georganiseerd. Na eerdere succesvolle edities georganiseerd door Henk Veen op het Rembrandtplein en Keukenhof (5 daagse evenement), heeft het unieke schildersevenement voor de derde maal plaatsgevonden op de plek waar het echt thuis hoort, aan de voet van grootmeester Rembrandt zelf. Zo'n vijftig kunstenaars hadden een plek uitgezocht op het plein om hun talent aan het met publiek volgestroomd plein te tonen. Alle kunstenaars met verschillende disciplines schilderden het thema van dit jaar "Oogverblindend". Het thema van dit jaar is gekozen i.v.m. de samenwerking met het goede doel KNGF Geleidehonden. Kunstenaar Henk Veen heeft samen met de slechtziende Anke en haar geleidehond Oxa een groot doek beschilderd, waarbij kunstenaar Henk Veen zelf geblinddoekt heeft geschilderd. Dit om het gevoel mee te krijgen hoe vanzelfsprekend het is dat hij ogen heeft die voor hem onmisbaar zijn. Tijdens het spektakel rond dit evenement heeft Henk Veen de BMW 520I beschilderd, welke beschikbaar is gesteld door Uitzendbureau UniJobs, welke met de Rally Nederland-Kroatie (www.rallyrijden.nu) zal meerijden in de zomer van 2012. Later dit jaar zal het bijzondere schilderij en kunstzinnige auto geveild worden voor het goede doel van dit jaar. Om 18.00 uur moesten alle kunstwerken ingeleverd zijn, waarna de deskundige jury moest bepalen welke doeken in de prijzen zouden vallen. Tijdens het beraad van de jury heeft Rocks van de rapband THC zijn rapnummers en Ernst Löw met gitaar zijn muziek ten gehore gebracht. Dave Dekker, de nieuwe Ciske de Rat en bekend van de VoiceKids, heeft zijn nieuwe singel laten horen. De jury Henk Veen (kunstenaar en organisator), Annemarie de Wildt (conservator hedendaagse kunst Amsterdam Museum), Petra Serrarens (KNGF Geleidehonden), Frank Basten (Uitzendbureau Unijobs), zijn tot de volgende winnaars gekomen: 1ste prijs: Nel Huurman (Diner 2 pers @ De Kroon + Overnachting 2 pers @ NH-Shiller)
2de prijs: Maja Boot (Diner 2 pers @ St James Gate + Gratis entree Jantjes Verjaardag 2 pers + Gratis Bottle service t.w.v. € 120,-)
3de prijs: Leendert Fransen (Lunch 2 pers @ Van Dobben + Diner 2 pers @ De Nachtwacht)

Onder luid applaus werd het prachtige en bijzondere evenement afgesloten.

Met dank aan alle sponsors die het kunstplein hebben mogelijk gemaakt: Stichting Ondernemers Rembrandtplein en Omgeving, UniJobs Uitzendbureau, Cafe de Kroon, Jantjes Verjaardag, NH Schiller, St James Gate, Van Dobben, de Nachtwacht.

KNGF Geleidehonden
KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 honden op als geleidehond ten behoeve van blinden en zeer slechtzienden. Een geleidehond begeleidt zijn baas in het verkeer en vermijdt daarbij obstakels en situaties die voor zijn baas gevaar kunnen opleveren. Daarnaast zoekt de hond op commando bepaalde zaken op, zoals een trap, deur, brievenbus of lege plaats in het openbaar vervoer. Dankzij een geleidehond kunnen visueel gehandicapten zelfstandig aan het meest drukke verkeer deelnemen zonder van familie of anderen afhankelijk te zijn. De onafhankelijkheid, bewegingsvrijheid en kameraadschap die de geleidehond zijn visueel gehandicapte baas of bazin (terug)geeft is uniek en onvervangbaar.
Meer informatie op www.geleidehond.nl

UniJobs Uitzendbureau / GP Cartech / RallyRijden.NU
UniJobs Uitzendbureau, gevestigd in Amsterdam, stelt samen met GP Cartech een BMW520I ter beschikking. Deze wordt geveild voor het goede doel nadat deze beschilderd is door Henk Veen. Frank Basten, directeur van UniJobs Uitzendbureau zal met dit rijden kunstobject deelnemen aan een rally, The Balkan Edition, die vertrekt in Almere en eindigt in Split (Kroatië)
The Balkan Edition is een fantastische en verslavende rit door Europa van 5 dagen samen met vele mede auto-liefhebbers. In de zomer van 2012 rijden ze ongeveer 2500 km via Pilzen, Budapest, Belgrado en Sarajevo naar het eindpunt: de strand-en-feest-stad Split in Kroatie!!
Meer informatie op www.unijobs.nl - www.rallyrijden.nl

Foto's: Jos van Zetten, Cees van Veelen, Jan Blankenstein, Alphons.net, Maartje Pronk, Frank van Basten Unijobs, Theo Stam, Irene Garcia FunX.

You Tube filmpjes:
Ernst Low vs Henk Veen Wachtend op de man Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2012 deel 1

Ernst Low vs Henk Veen Wachtend op de man Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2012 deel 2

Peter Mader Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2012 - of klik hier.

Marlijn Franken compilatie Henk Veen Kunstplein 2012
- of klik hier.

Klik hier voor alle foto's.Henk Veen beschilderde kalfje met kinderen Only Friends

Gisteren, woensdag 6 juni 2012, heeft de bekende kunstenaar Henk Veen een kunststof kalf beschilderd voor het goede doel Ronald McDonald Centre Only Friends, samen met de jonge sporters van Only Friends. Gretig werd er meegewerkt door de jeugdige creatievellingen om het kalfje een kunstzinnig jasje aantrekken. Kunstenaar Yasmine Enneking zal op 13 juni 2012 het stokje overnemen om een tweede levensgroot kalfje te beschilderen, om later, met andere veilingitems, op 22 juni 2012 te veilen op de 11 e editie van het Benefiet Goyer Golf toernooi in Eemnes. De opbrengsten komen ten bate van het Ronald McDonald Centre Only Friends.

Klik voor alle foto's hier! - Klik hier voor de krantenknipsels, waaronder de Telegraaf.- filmpje benefiet
Amsterdamse kunstschilder Henk Veen exposeert tijdens Gestion Copa Amsterdam

De organisatie van het Gestion Copa Amsterdam heeft de Amsterdamse kunstschilder Henk Veen, bekend van zijn Ajax doeken bereid gevonden zijn doeken de exposeren tijdens het internationale voetbaltoernooi dat plaats vind op 1,2 & 3 juni 2012 in het Olympisch Stadion te Amsterdam. De locatie waar de expositie zal plaatsvinden is in het VIP gedeelte op het terrein. Zie ook hier op Ajax1.

Interview Kunstenaar Henk Veen door AJAX1.nl

1. Wij hebben van de organisatie van Gestion Copa Amsterdam vernomen dat je tijdens het toernooi gaat exposeren in het Olympisch Stadion. Wat vind je van die locatie?

Copa Amsterdam is een wereld locatie. Oude tijden herleven. Ik zie mij nog juichen tijdens de wedstrijd Ajax – Bayern Munchen, met het prachtige doelpunt van Overmars.
2. Lees het hele interview hier op Ajax 1 of hier! Of klik op het artikel voor de vergroting!

Kijk voor schilderijen met AJAX-thema hier!Gregory van der Wiel ontvangt kunstwerk Henk Veen

Op 5 april opende Gregory van der Wiel en sterrenkapper Hanni Hanna samen de derde kapsalon HanniHaircreations in het Healthcity in Hoofddorp. Daar heeft Hanni zijn vriend Gregory van der Wiel op een speciale manier bedankt door hem een schilderij te overhandigen van kunstenaar Henk Veen. Kijk voor meer foto's hier!Nieuwe Megaprijsvraag AjaxF-side.nl 2012 van start: Win ook zo'n exclusief schilderij van Henk Veen

Eindelijk is het dan zover: Net als de voorgaande drie seizoenen organiseert AjaxF-side.NL i.s.m., een megaprijsvraag met als prijs wederom een fantastisch schilderij van meesterschilder Henk Veen. Opnieuw een prachtig exclusief origineel Ajax-doek, getuige de foto hieronder! Wie wil die nou niet winnen?!

Hoe kun je dit doek winnen?

Vanaf 2 februari 2012 zal AjaxF-side.NL starten met de Megaprijsvraag 2012. De komende 5 weken zullen zij willekeurig in berichten op hun site letters publiceren. Deze letters vormen samen een woord of woorden die iets met Ajax te maken hebben in de ruimste zin van het woord. Dat kan een (oud-)speler zijn, een (oud-)trainer, een bijnaam, een begrip of wat dan ook. Verzamel de letters en puzzel naar de oplossing! Denk jij het te weten? Mail je oplossing MET daarbij je adresgegevens UITSLUITEND via onderstaande link naar prijsvraag@ajaxf-side.nl

Twitter
De berichten waarin de letters verschijnen zullen naast deze site ook allemaal via het twitteraccount van de AjaxFSide www.twitter.com/ajaxfsidenl verschijnen! Volg hun dus, net als al ruim 10.000 andere Ajax-fans, ook op twitter en blijf live op de hoogte van al het Ajax-nieuws en wat al meer rond onze club!

Uitslag
De letters zullen zoals gezegd de komende vijf weken bekend worden gemaakt. De winnaar zal op donderdag 8 maart bekend worden gemaakt!

Henk Veen
Henk Veen is een rasechte Amsterdammer, een van Nederlands bekendste hedendaagse kunstschilders en fan van Ajax! Daarnaast heeft Henk een grote maatschappelijke betrokkenheid. In december 2008 begon hij een project waarbij hij samen met vele bekende Nederlanders schilderde waaronder Johan Cruijff en Guus Hiddink. Zo schilderde Henk een gezamelijk werk met de grootheden Cruijff, Hiddink en Van Basten.

reacties

 
Goede doel MS Anders veilt schilderij Henk Veen

Kunstenaar Henk Veen is gevraagd om mee te werken aan een veiling voor het goede doel.
Op 1 maart start de MS-Anders online veiling. De items die kosteloos ter beschikking zijn gesteld zijn o.a.een schilderij van Henk Veen met afbeelding AJAX Amsterdam Johan Cruijff drie sterren (winkelwaarde 595 euro), een schilderij van Gooische Vrouwen aangeboden door Linda de Mol, twee kaarten voor Doe Maar Symphonica in Rosso het VIP Italia arrangement, Heren T-shirt Eleven Paris Amy Winehouse maat L, Dr. Fish arrangement voor twee personen, gesigneerde Ajax bal, Workshop bij Taart op maat, twee dinerbonnen t.v.w. € 70,- voor Supperclub in Amsterdam, diverse hotelarrangementen waaronder Hotel Inntel Zaandam, gesigneerde single van Ferry Doedens, Twee kaarten voor de skybox van Univé met diner voor de wedstrijd sc Heerenveen-VVV Venlo voor twee personen, Exclusieve uitgave van het boek Koorts van Saskia Noort, Remington scheerapparaat voor mannen, Horloge van ICE Watch, Zes tassen van het merk Glamorous-fashion, Herome set van 21 WIC nagellak, 9 boeken van Suzanne Vermeer, Twee tassen van het merk CHA-Ibiza, VIP kaarten Olympia’s tour, Armband van Dji Dji Italia, gesigneerd wielrenshirt van Leontien van Moorsel en Michael Boogerd en nog veel meer!

Stichting MS-Anders is een stichting die zich inzet voor de kwaliteit van leven van mensen met Multiple Sclerose. Multiple Sclerose is een aandoening aan het centrale zenuwstelsel wat gepaard gaat met vele klachten. De stichting organiseert vier keer per jaar kampen voor kinderen met een ouders met MS. Jongeren van wie één van de ouders een chronische aandoening heeft, worden over het algemeen zwaarder belast dan kinderen van gezonde ouders. Als gevolg hiervan geven kinderen aan gezondheidsklachten te ervaren en zich regelmatig eenzaam te voelen. Onder begeleiding van deskundigen leren leeftijd- en lotgenoten meer over MS en elkaar. MS-Anders financiert deze verwenkampen en is volledig afhankelijk van giften en legaten vandaar deze veiling. Door geld in te zamelen kunnen wij ook in 2012 meer dan 200 kinderen een verwenweekend aanbieden.


Ajax onderzoekt mogelijkheid voor vrouwenafdeling, Henk Veen heeft tenue al klaar

Een woordvoerder van Ajax zegt in het Algemeen Dagblad dat Ajax aan het onderzoeken is of het een vrouwenafdeling kan starten. 'De club staat zeker niet afwijzend tegenover vrouwenvoetbal. We zijn ons aan het oriënteren. Binnen de club is er iemand mee bezig die onderzoekt wat de voordelen en nadelen zijn aan deelname aan de vrouweneredivisie', aldus de woordvoerder. Henk Veen heeft in ieder geval al een ontwerp klaar voor het tenue!

Veen staat bekend als een groot Ajax-fan. Hij heeft meerdere schilderijen bemaakt met de Amsterdamste voetbalclub als thema. Voor zijn laatste werk heeft hij zich laten inspireren door de plannen van de landskampioen om deel te nemen aan het damesvoetbal. Op deze manier zullen de meeste mannelijke fans wel open staan voor dit idee. Over dit werk van Veen zijn de supporters in ieder geval razendenthousiast.
Quote Henk Veen: "Het doel van Ajax is om mooi en aantrekkelijk voetbal te spelen. Deze lijn moet vooral doorgetrokken worden naar het damesvoetbal. Met dit tenue alleen al, krijg je alle stadions vol." RTV-NH (Radio Televisie Noord Holland) heeft op 24 januari 2012 een interview gedaan voor het programma Noord Hollands Diep. Ajax-fan en kunstschilder Henk Veen heeft alvast een passend tenue ontworpen voor het AJAX damesvoetbal en dat testen we even op de training van Ajax. Vele spelers en trainers van AJAX zoals, Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Vurnon Anita, Lorenzo Ebecilio, Jan Vertonghen, Fred Grim, Sjaak Swart, gaven meteen hun goedkeuring voor het ontworpen dames tenue door de kunstenaar. Zie het interview van RTV-NH hier! - foto's hier! Zie het artikel op www.ajaxf-side.nl - Artikel op Nu.nl - Noord Amsterdams Nieuwsblad - meer krantenartikelen

reacties - Foto's : Jos van Zetten - AJAX1.nlOverhandiging winnaar megaprijsvraag Ajax-side.nl tijdens Lucky Ajax

Aanstaande zaterdag 3 september uitreiking schilderij megaprijsvraag op AjaxF-side.NL in samenwerking met Henk Veen bij duel DRC - Lucky Ajax. Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover; dan zal winnaar Tom van der Kroeft uit Heerhugowaard eindelijk zijn prijs als winnaar van onze megaprijsvraag 2010-2011 in ontvangst gaan nemen. De prijs is wederom een fantastisch schilderij van meesterschilder Henk Veen. Lokatie van de uitreiking: De wedstrijd van Lucky Ajax tegen het Durgerdamse DRC. Henk Veen himself zal, samen met een speler van Lucky Ajax, de uitreiking van het prachtige Ajax-doek, vlak voor aanvang van de wedstrijd op het veld verrichten.

De wedstrijd tussen een gelegenheidsformatie van de Durgerdamse voetbalclub DRC en Lucky Ajax begint om 14.00 uur. Het programma begint al om 13:00uur. Met deze door Amstel gesponsorde wedstrijd neemt DRC zijn nieuwe kantine feestelijk in gebruik. De oude kantine – bekend van de televisieserie All Stars - brandde begin 2008 volledig af. Acteurs uit de serie werkten mee aan een grote benefietactie. Met de wedstrijd tegen Lucky Ajax en het feest wil DRC alle mensen bedanken die de afgelopen drie jaar hebben bijgedragen aan herbouw van de afgebrande kantine. Na de wedstrijd kunnen spelers en toeschouwers zich sportief vermaken met onder andere een klimwand en een bungee-trampoline. Lokale ondernemers zorgen voor bijzondere hapjes en drankjes. Tot 22.30 uur kan iedereen verder genieten van de swingende band Harvey & Friends en verschillende dj’s. Zowel de wedstrijd als ook de attracties zijn zaterdag 3 september GRATIS TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN!

Filmpje AJAXTV of YOU TUBE filmpje - reacties

Exclusief interview Henk Veen Goudzwaard


WWW.GOUDZWAARD.INFO

Exclusief interview Henk Veen Ajax F-side.nl


WWW.AJAXF-SIDE.NL

Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2011 zonovergoten succes Afgelopen zondag 3 juli 2011 startte de wedstrijd onder de kunstenaars om 12.00 uur. Vijftig kunstenaars waagden zich in de zonovergoten dag om op een sportieve en kunstzinnige manier te strijden voor de eerste plaats aan de voet van meesterschilder Rembrandt op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Deze dag heeft de bekende kunstenaar Henk Veen in samenwerking met de ondernemers van het Rembrandtplein de tweede editie van het Rembrandt - Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2011 - georganiseerd. Na eerdere succesvolle edities georganiseerd door Henk Veen op het Rembrandtplein en Keukenhof (5daagse evenement), heeft het unieke schildersevenement voor de tweede maal plaatsgevonden op de plek waar het echt thuis hoort, aan de voet van grootmeester Rembrandt zelf. Vijftig kunstenaars hadden een plek uitgezocht op het plein om hun talent aan het met publiek volgestroomd plein te tonen.
Alle 50 kunstenaars met verschillende disciplines schilderden het thema van dit jaar "Hoop". Het thema van dit jaar is gekozen i.v.m. de samenwerking met het goede doel Stichting Semmy. Kunstenaar Henk Veen heeft samen met de broers Ernst Löw (zanger, acteur, schrijver, dichter, bekend van o.a. Zoop, Thuis, Wildschut & de Vries, Westenwind, Baantjer, Flikken, Kees & Co etc.) en Victor Löw (acteur o.a. bekend van Floris, Costa, Abeltje, de Flat, Noordelingen, Flikken Maastricht, Voetbalvrouwen, Spangen, Flodder, Kees & Co etc.) een groot doek van 100 x 120 cm beschilderd, welke later geveild zal worden voor het goede doel van dit jaar. Via de site van Stichting Semmy kan men bieden op het unieke schilderij en schilderijen van andere kunstenaars. Om 18.00 uur moesten alle kunstwerken ingeleverd zijn, waarna de deskundige jury moest bepalen welke doeken in de prijzen zouden vallen. Tijdens het beraad van de jury heeft Dave Dekker (de nieuwe Ciske de Rat) met zijn gouden stem zijn nummers ten gehore gebracht. Tevens heeft 'D Tunis van rapband THC enkele nummers gerapt. De jury Henk Veen (kunstenaar), Jan Kruiter (directeur Jantjes Verjaardag) , de broers Victor Löw en Ernst Löw, Maarten Jansen (directeur St James Gate), John Emmerik (Stichting Semmy) zijn tot de volgende winnaars gekomen:
1ste prijs: Piet van Gerwe (Diner 2 pers @ De Kroon + Overnachting 2 pers @ NH-Shiller)
2de prijs: Lucas Adeby (Diner 2 pers @ St James Gate + Gratis entree Jantjes Verjaardag 2 pers + Gratis Bottle service t.w.v. € 120,-)
3de prijs: Cees van Apeldoorn (Lunch 2 pers @ Van Dobben + Diner 2 pers @ De Nachtwacht)

Onder luid applaus werd het prachtige en bijzondere evenement afgesloten.

Met dank aan alle sponsors die het kunstplein hebben mogelijk gemaakt: Stichting Ondernemers Rembrandtplein en Omgeving, Cafe de Kroon, Jantjes Verjaardag, NH Schiller, St James Gate, Van Dobben, de Nachtwacht, Bavaria, Rabobank.

Fotogalerij klik hier! - reacties - Filmpje "Schilderen door Hans Mader " hier of hier" - Filmpje Dave Dekker zingt met Henk Veen
Metronieuws: interview artikel: Kunstenaar moet nu zelf de boer op

Metronieuws vroeg advies aan Amsterdamse kunstenaars die geen subsidie krijgen. Met creatieve oplossingen houden ze zelf hun broek op. Lees mee wat Henk vindt van de overheid en hun drastische bezuinigingen, hoe hij het zelf al jaren doet. 100% kunstenaar zijn zonder dat je subsidie aanvraagt, dat is absoluut mogelijk.

Geschreven door journalist Marlies Dinjens en op de foto Henk Veen schildert samen met Danny de Munk en Dave Dekker voor het goede doel de Cruyff Foundation voor krant Metro.Wedstrijd kunstschilders Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2011 - inschrijfformulier

Er zijn nog plaatsen beschikbaar >> Klik hier >> inschrijfformulier

Zondag 3 juli 2011 start om 12.00 uur de wedstrijd tussen meer dan 100 kunstenaars aan de voet van meesterschilder Rembrandt op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Deze dag organiseert de bekende kunstenaar Henk Veen in samenwerking met de ondernemers van het Rembrandtplein de tweede editie van het Rembrandt - Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2011. Na eerdere succesvolle edities georganiseerd door Henk Veen op het Rembrandtplein en Keukenhof (4daagse evenement), zal het unieke schildersevenement voor de tweede maal plaatsvinden op de plek waar het echt thuis hoort, aan de voet van grootmeester Rembrandt zelf.

Meer dan 100 bekende en onbekende kunstenaars zullen (kosteloos) deelnemen aan dit grootste openlucht kunstfestijn van Amsterdam. Alle kunstenaars zullen een plek op het plein uitzoeken om hun talent aan het talrijk aanwezige publiek te tonen. Op 3 juli wordt het Rembrandtplein voor één middag omgetoverd tot het Henk Veen Rembrandt Kunstplein met het thema "Hoop". Het thema van dit jaar is gekozen i.v.m. de samenwerking met het goede doel Stichting Semmy.

Het Kunstplein start om 12.00 uur. Iedere deelnemer ontvangt van de organisatie een geparafeerd en genummerd schildersdoek (60x80 cm). Alle deelnemers hebben tot uiterlijk 18.00 uur de tijd om hun uitwerking van het thema Rembrandtplein in te leveren bij de organisatie. Vanaf 17.00 uur zal het festijn worden afgesloten met een gezellige borrel voor de deelnemers (welke al klaar zijn).
Een deskundige jury, zal net als voorgaande jaren, bepalen welke doeken in de prijzen vallen. De winnaars worden, aan het einde van de dag, door de ondernemersvereniging Rembrandtplein beloond met geldprijzen en prijzen in natura:

1ste prijs: Diner 2 pers @ De Kroon + Overnachting 2 pers @ NH-Shiller
2de prijs: Diner 2 pers @ St James Gate + Gratis entree Jantjes Verjaardag 2 pers + Gratis Bottle service t.w.v. € 120,-
3de prijs: Lunch 2 pers @ Van Dobben + Diner 2 pers @ De Nachtwacht

Alle 100 kunstenaars met verschillende disciplines schilderden het thema van dit jaar "Hoop". Het thema van dit jaar is gekozen i.v.m. de samenwerking met het goede doel Stichting Semmy. Gedurende het evenement zal kunstenaar Henk Veen samen met de broers Ernst Löw (zanger, acteur, schrijver, dichter, bekend van o.a. Zoop, Thuis, Wildschut & de Vries, Westenwind, Baantjer, Flikken, Kees & Co etc.) en Victor Löw (acteur o.a. bekend van Floris, Costa, Abeltje, de Flat, Noordelingen, Flikken Maastricht, Voetbalvrouwen, Spangen, Flodder, Kees & Co etc.) een groot doek van 100 x 120 cm beschilderen, welke later geveild zal worden voor het goede doel van dit jaar. Via de site van Stichting Semmy kan men bieden tijdens de veiling op het unieke schilderij en schilderijen van andere kunstenaars. De opbrengst hiervan zal geheel ten goede komen aan goede doel Stichting Semmy.

De dag zal traditiegetrouw worden afgesloten met gezellige muziek, waarbij Dave Dekker (de nieuwe Ciske de Rat) met zijn gouden stem zijn nummers ten gehore zal brengen.

Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijd bij te wonen op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Met dank aan alle sponsors die het kunstplein hebben mogelijk gemaakt: Stichting Ondernemers Rembrandtplein en Omgeving, Cafe de Kroon, Jantjes Verjaardag, NH Schiller, St James Gate, Van Dobben, de Nachtwacht, Bavaria, Rabobank.

reacties

Tweede 2 e editie Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2011 - inschrijfformulier

In navolging van het meer dan geslaagde Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2010 organiseert kunstenaar Henk Veen en de ondernemersvereniging Rembrandtplein op zondag 3 juli 2011 de 2 e editie van het Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2011. Na het succes van verleden jaar is in overleg met de ondernemers en collega kunstenaar Henk Veen, alles uit de kast gehaald om er wederom een gezellig en hoogwaardig evenement van te maken. Wat is nou mooier om dit op de plek waar een festijn als deze echt thuis hoort, namelijk aan de voet van de grootmeester Rembrandt zelf. We kunnen dat natuurlijk niet alleen, daarom nodigen we je graag uit om deel te nemen aan dit grootste - en plein air - kunstfestijn van Nederland. Je kans om alle Amsterdammers en bezoekers van onze stad je talent te laten zien. Iedere kunstenaar, zowel amateur als professioneel, is van harte welkom!!

Wanneer
Op zondag 3 juli wordt het Rembrandtplein voor één dag omgetoverd in het Henk Veen Rembrandt Kunstplein. Het festijn start om 12.00 uur, dan ontvangen alle deelnemers een door de organisatie gestempeld en op de achterzijde geparafeerd schildersdoek (60 x 80 cm) bij de organisatietafel midden op het Rembrandtplein. Waarna alle kunstenaars een plek op het plein mogen uitzoeken om hun talent aan het talrijk aanwezige publiek te tonen.

Thema
Het thema van dit jaar is: Hoop (dit naar aanleiding van de betrokkenheid van het goede doel Stichting Semmy www.stichtingsemmy.nl) Muziek
De dag zal traditiegetrouw worden afgesloten met gezellige muziek, waarbij Dave Dekker (de nieuwe Ciske de Rat) met zijn gouden stem zijn nummers ten gehore zal brengen. Belangrijk om te weten
De kunstenaar is zelf verantwoordelijk voor het schoon achterlaten van de plaats waar hij/zij geschilderd heeft. Indien dit niet het geval is worden de kosten voor de schade en of vervuiling verhaald op de kunstenaar zelf. En je krijgt tot uiterlijk 18.00 uur de tijd om je schilderij, airbrush of tekening in te leveren bij de organisatietafel. Er zijn vele leuke prijzen beschikbaar gesteld door de ondernemersvereniging Rembrandtplein, waaronder mooie prijzen in natura:
1ste prijs: Diner 2 pers @ De Kroon + Overnachting 2 pers @ NH-Shiller
2de prijs: Diner 2 pers @ St James Gate + Gratis entrée Jantjes Verjaardag 2 pers + Gratis Bottle service twv € 120,-
3de prijs: Lunch 2 pers @ Van Dobben + Diner 2 pers @ De Nachtwacht
Een deskundige jury , die o.a. zal bestaan uit kunstenaar Henk Veen, Ton Poppes (directeur Horeca Nederland), Jan Kruiter (directeur Jantjes Verjaardag) en andere juryleden, zal bepalen welke doeken in de prijzen vallen. De winnaars worden op dezelfde dag nog bekend gemaakt om 19.00 uur. De kunstwerken moeten na het evenement direct meegenomen worden. Helaas is i.v.m. de verbouwing van de Henk Veen Gallery er geen expositieruimte beschikbaar.

Indien je wilt deelnemen kun je bijgaand formulier z.s.m. volledig ingevuld per e-mail sturen naar kunstschilderhenkveen@chello.nl, of per post naar: Henk Veen Kunstplein Rembrandtplein 2011, Bergmolen 31, 1035 BB Amsterdam. Na ontvangst van je inschrijving, ontvang je een bevestiging van deelname. Let wel, er zijn 100 canvas doeken beschikbaar. Wanneer er meer aanmeldingen binnen komen, kan je evengoed deelnemen met een eigen meegebracht, nog onbewerkt doek met het formaat 60 x 80 cm. Kortom, wees er snel bij met aanmelden!

Met dank aan alle sponsors die het kunstplein hebben mogelijk gemaakt: Stichting Ondernemers Rembrandtplein en Omgeving, Cafe de Kroon, Jantjes Verjaardag, NH Schiller, St James Gate, Van Dobben, de Nachtwacht, Bavaria, Rabobank.

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Freeda management Henk Veen en medeorganisator Kunstplein Rembrandtplein, telefoonnummer 06 28135247.

Wij wensen je heel veel plezier tijdens het evenement op het Rembrandtplein in Amsterdam.
Graag tot ziens op 3 juli!

Namens, Henk Veen en de ondernemersvereniging Rembrandtplein Amsterdam, Freeda management Henk Veen en medeorganisator Kunstplein Rembrandtplein.

reactiesSpeciale uitvoering kampioens shirt AJAX

Ken je dat? Zet je een speler op je nieuwe kampioens shirt, vertrekt hij in de winterstop. Of nog erger, een dag nadat je zijn naam op je shirt hebt vertrekt de speler onverwacht naar een andere club. BALEN! Niets is zo veranderlijk als de voetbalwereld.

Je kan dit natuurlijk vermijden door je eigen naam op je shirt te laten drukken of een club icoon. Er zijn er vele die hiervoor in aanmerking komen maar één in het bijzonder, Johan Cruijff! Dit wordt zijn seizoen, de beste voetballer die Ajax ooit gehad heeft, de leider van de fluwelen revolutie, het grootste Ajax icoon dat er op deze aardbol rond loopt, El Salvador, De Verlosser, onze hoop voor De Toekomst, onze nummer 14! De bedrukking van zijn naam met rugnummer 14 kost in de fanshop twintig euro. Voor het zelfde geld kan je ook iets speciaals doen met je kampioens shirt. AJAX1 en AJAX F-SIDE hebben kunstschilder Henk Veen bereid gevonden om voor diezelfde twintig euro een kunstwerk met de afbeelding van zijn vriend, Johan Cruijff en nummer 14 op je shirt te schilderen, zie afbeelding hiernaast. Wil je extra sterren, dan krijg je die gratis van Henk. Waar je maar wil. Met Henk is afgesproken dat je zaterdag 2 juli vanaf 19:00 uur met je shirt langs kan komen op het Rembrandtplein, aan de voet van Rembrandt himself. Advies van Henk: neem een stuk karton mee, de verf heeft ongeveer drie uur nodig om te drogen en zo hou je hem recht totdat je hem op een rustige plek kan laten drogen. In je auto, of gewoon thuis natuurlijk als je uit Amsterdam komt. Ben je verhinderd op zaterdag 2 juli, geen nood! Stuur een email naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel met 06-28135247 om een afspraak te maken. Henk maakt tijd voor je vrij!

Wij hopen dat veel mensen meedoen aan dit eerbetoon aan Johan Cruijff!Een echt AJAX t-shirt van Henk Veen, het kan binnenkort!

De dagen van kunstenaar Henk Veen, groot AJAX-fan in hart en nieren, kunnen niet meer stuk. Ajax pakt de derde ster en is landskampioen. Henk zijn schilderijen zijn inmiddels onder de Ajacieden alom bekend. Henk schildert dan ook graag zijn clubje uit op doek.

Naar aanleiding van het landskampioenschap en de samenwerking met AjaxF-side.NL en AJAX1.nl zal Henk Veen op het Rembrandtplein in Amsterdam de derde gouden ster en een tekening met verf (Sign Art) op een ieder zijn shirt zetten. Net als het shirt wat Johan Cruijff in Barcelona heeft getekend. De kosten hiervoor zijn 20 euro. Binnenkort wordt de datum bekend gemaakt.

Voor meer informatie over de AJAX schilderijen, mail dan naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel naar het management Henk Veen 06-28135247.Kampioensdoek Ajax te koop via Ajax1.nl

Kunstschilder Henk Veen heeft niet stil gezeten. Het inspireerde hem een kampioensdoek te maken van Ajax, uiteraard met drie sterren! Via AJAX1.nl en via deze site kan je bieden op dit unieke doek.

De normale prijs van dit unieke doek ( 60 x 80 cm) is 750,00 euro. Dus doe een redelijk bod en wie weet is Henk Veen bereid dit prachtige doek aan jou te verkopen voor…???

Breng snel een goed bod uit, zodat je niet teleurgesteld wordt! Wil je liever anoniem bieden, stuur dan een email met jou bod naar kunstschilderhenkveen@chello.nl
Henk Veen beschilderd jeans reggae artiest Maxi Priest

Henk Veen heeft op verzoek van de wereldbekende reggae artiest Maxi Priest en Nancy Adama, ontwerpster en stylist van Maxi, zijn jeans beschilderd om in op te treden.

De in Londen wonende reggae zanger was afgelopen week op bezoek in Nederland, waarbij hij heeft opgetreden in de Melkweg in Amsterdam en Tivoli in Utrecht en speciale gast was bij deze Bob Marley’s Legend-tour. In juni zal hij terugkomen naar Nederland voor meer optredens.

In de Henk Veen Gallery op het Rembrandtplein in Amsterdam, pimpte de kunstenaar onder toeziend oog van de legendarische vocalist, zijn broek waarmee hij binnenkort zal gaan optreden. Maxi, zelf ook creatief met kwast, kon het niet laten om zichzelf op doek neer te zetten in de styl "Sign Art" van Henk Veen. Hieruit is een prachtig schilderij ontstaan die door Henk Veen en Nancy Adama, eigenaar van Stichting AAAmsterdam, geveild zal worden voor het goede doel Childslife. Over deze veiling en het kunstwerk kan men alles lezen op de websites van Henk Veen en AAAmsterdam.

Naamsbekendheid Maxi Priest
Maxi Priest is de artiestennaam van songwriter en reggae-artiest Max Alfred Elliott. Hij scoorde in Nederland hits met Close To You, Wild World en Some Guys Have All The Luck. Elliott vierde zijn grootste succes in de Verenigde Staten. Close To You bereikte daar in 1990 de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Hij was daarmee na UB40 (met Red Red Wine in 1988 en met de cover Can't Help Falling in Love in 1993) de tweede Britse reggae-artiest die dit lukte. De single Should I, haalde de eerste plaats in Jamaica. Behalve solo werkte Elliott samen met onder meer Sly & Robbie, Shaggy (aan That Girl), Apache Indian (aan Feel It fe Real) en Shabba Ranks (aan Housecall). Meer informatie op www.maxipriest.com

Stichting Art Artistic Aid Amsterdam
Stichting ARTISTIC AID AMSTERDAM richt zich op de promotie en ondersteuning van kunstenaars en ontwerpers, en steunt tevens verschillende goede doelen door beide samen te brengen en een platform te bieden. Oprichter Nancy Adama heeft zelf vele jaren in Parijs en Londen gewerkt als mode en kostuum ontwerper in de mode en muziek industrie bij o.a. Chanel, Dior, Lady Gaga, Rihanna, Rolling Stones etc. Meer informatie en het te veilen schilderij over Art Artistic Amsterdam www.aaamsterdam.com

Foto's - reactiesInterview Henk Veen schildert jeans Maxi Priest Radio Funx

De kunstenaar werd afgelopen 24 mei 2011 geinterviewd door Funx Radio voor het programma Avondwinkel. Uitzending tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Het intrview begon met het nieuws over dat Henk Veen voor de legendarische reaggae artiest Maxi Priest, welke verbonden is aan AAAMsterdam, over de beschilderde broek. Daarbij werd de kunstenaar het hemd van het lijf gevraagd over alle speciale evenementen welke hij neerzet en bekend van is.

Luister en kijk hier mee naar het interview op You Tube - Hier de MP3 van het interview.Bekendmaking winnaar megaprijsvraag Ajax-side.nl schilderij Henk Veen

Eindelijk is het dan zover: Voor het 3e jaar op rij organiseerde AjaxF-side.NL een megaprijsvraag met als prijs wederom een fantastisch schilderij van meesterschilder Henk Veen. Opnieuw een prachtig exclusief origineel Ajax-doek, getuige de foto hiernaast! De winnaar is bekend!

De afgelopen 5 weken werden willekeurig in berichten op onze site letters prijsgegeven. Deze letters vormden samen een woord dat iets met Ajax te maken heeft in de ruimste zin van het woord. Dat kun je zeker zeggen van het woord dat wij dit keer zochten: KAMPIOENEN!

Winnaar
Tientallen inzendingen kwamen binnen waaronder helaas ook veel foute oplossingen. Tom van der Kroef uit Heerhugowaard was er heel snel bij met de goede oplossing. Hij wint dan ook dit fantastische Ajax-doek van Henk Veen! Gefeliciteerd Tom!


AJAX pakt de derde ster

De dag van kunstenaar Henk Veen, groot AJAX-fan in hart en nieren, kan vandaag niet meer stuk. Ajax pakt de derste ster en is landskampioen. Henk zijn schilderijen zijn inmiddels onder de AJAXcieden alom bekend. Henk schildert dan ook graag zijn clubje uit op doek.

Naar aanleiding van het landskampioenschap en de samenwerking met AjaxF-side.nl en AJAX1.nl, zal Henk Veen binnenkort, op het Rembrandtplein in Amsterdam de derde gouden ster en een tekening met verf (Sign Art) op een ieder zijn shirt zetten. Net als het shirt, wat Johan Cruijff in Barcelona heeft getekend. (zie hieronder) De kosten hiervoor zijn 25 euro.

Voor meer informatie over de AJAX schilderijen, mail dan naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel naar het management Henk Veen 06-28135247.


Tekening van de Dag van Henk Veen

Nieuw item waar Henk
Veen iedere dag zijn krabbels uittekent en op de website zal plaatsen. De tekeningen zijn dromen, gedachtes, ervaringen, belevenissen, denkbeelden en ideeën of het nieuws en vormen samen een soort dagboek, door de ogen van de kunstenaar. Iedere morgen, krabbelt Henk zijn nieuwste tekening als eerste door via zijn Twitter account @henkveen. Volg zijn tweets dan ook iedere dag weer.

Klik hier voor het overzicht! - reakties


Interview CampusTV: Ajax Amsterdam op jacht naar de derde ster

Met nog twee wedstrijden te gaan streeft de competitie af op een spannende titelstrijd. Echte Ajacied Henk Veen gaat er wel vanuit dat Ajax kampioen wordt. Vandaar dat hij ons Ajax shirt alvast voorziet van een derde ster.

Henk Veen werd geinterviewd door Olivier Stolp en Jeffry Dijkman van CampusTV.
Zie hier het filmpje op Campus.TV.
- reacties


Henk Veen werkt mee met AAAMSTERDAM

Henk Veen is gevraagd door Nancy Adama, oprichtster van Artistic Aid Amsterdam, om mee te werken aan het evenement Fashion & Art For Charity, welke op 28 april 2011 vanaf 19.00 uur, in het Zonnehuis Theater zal plaatsvinden. AAAMSTERDAM is een stichting die Ontwerpers en Kunstenaars samen brengt voor goede doelen.

Voor het promotiefilmpje heeft Nancy Adama een jurk van skai-leer gemaakt welke Henk Veen in zijn gallery heeft beschilderd samen met Nelly Frijda voor het goede doel. Het model, tevens presentatrice Amber Kortzorg, Miss Noordje, welke de speciaal ontworpen jurk aanhad, werd hierbij live beschilderd. Een spetakel om te zien hoe de jurk, opgebouwd werd door de kunstenaar tot een waar kunstwerk.

Een wervelende avond op 28 april met Modeshows, Kunstpresentaties en Goede Doelen. Muziek, Dans, Short Film, Body Live Art, en expositie. Presentatie wordt verzorgd door vele bekenden o.a.: Henk Veen, Marian Mudder, Nico Haasbroek, Xaviera Hollander etc. Tijdens het evenement zal o.a. Henk Veen live schilderen, waarbij tevens zijn werk te zien en te koop is.

Stichting Art Artistic Aid Amsterdam
Stichting ARTISTIC AID AMSTERDAM richt zich op het creëren van verkoop- en ontwikkelings mogelijkheden voor ontwerpers en andere kunstenaars, en steunt tevens verschillende goede doelen door beide samen te brengen en een platform te bieden. Oprichter Nancy Adama heeft zelf vele jaren in Parijs en Londen gewerkt als mode en kostuum ontwerper in de mode en muziek industrie bij o.a. Chanel, Dior, Lady Gaga, Rihanna, Rolling Stones etc.

Adres: Zonnehuis Theater, Zonneplein 30, Amsterdam Noord.


De kunstjurk, ter promotie van het evenement, is nu te bezichtigen in het pand van de Rabobank op de Dam, ingang Kalverstraat. Adres: Dam 16 - 1012 NP Amsterdam.

Met dank voor het realiseren van de fotoshoot en filmopnames aan Salto Evert Jan Vonk, Robert van der Horst (Hair en Makeup Studio), Lydia Thann (Hair & Make-up artist) en Jos van Zetten Newsphoto.

Het introfilmpje van het schilderen van de jurk met Nelly Frijda is vrijdag 22 april 2011 om 19 uur en zaterdag 23 april 2011 om 21.00 uur te zien op Salto 1(A1) - Cult TV.

reacties - filmpje 1 - filmpje 2 - filmpje 3

Filmpje Cult TV Fasion Art for Charity Henk Veen
Filmpje Afterparty AAAmsterdam in Henk Veen Gallery


Foto's Freeda -Newsphoto Jos van Zetten - reacties
 


Interview/documentaire studenten Media College Rotterdam

Op 31 januari 2011 hebben de studenten Wiebe Kuipers (interviewer), Patrick Echtermeijer (camera en geluid) en Max Lobter (camera en geluid) een interview gedaan met Henk voor hun opdracht van hun opleiding Media College een documentaire te maken. Kijk hier naar het resultaat:
Documentaire Het leven van kunstschilder Henk Veen deel 1
Documentaire Het leven van kunstschilder Henk Veen deel 2

Foto's - reacties


Henk Veen en supporters Ajax massaal achter Cruijff

Tijdens de thuiswedstrijd 'Ajax - FC Groningen' (2-0) bekenden de supporters van de 29-voudig landskampioen, in de Amsterdam Arena, massaal kleur in de machtsstrijd tussen Cruijff en de huidige leiding van Ajax. Ze maakten met vele spandoeken en spreekkoren duidelijk dat ze niets liever willen dan dat de voormalige nummer veertien het onmiddellijk voor het zeggen krijgt. 'Cruijff kom per direct onze trots redden', luidde één van de teksten op een dundoek. Bij het ''ga staan als je voor Johan bent'', veerden zelfs de altijd zo rustige supporters op de eretribune met enige regelmaat op van hun stoeltjes.

De bekende kunstschilder Henk Veen heeft voor deze gelegenheid speciaal een doek geschilderd en aan de gevel van zijn atelier aan het Rembrandtplein opgehangen.


Foto's Alphonsnet -
rea
ctiesHenk Veen live action painting met Urban Art Muralism Amsterdam

Kunstenaar Henk Veen heeft afgelopen 26 maart 2011 samen met 6 SH(OUT)!!! Urban Artists live geschilderd in opdracht van Jan Honekamp van Gallerie Nieuwendam en dealer van Create bikes, Art Bikes en Van Gogh Bikes op de hoek Nieuwendammerdijk/Meerpad.

De bekende kunstenaar is gevraagd om samen met de buitenlandse graffiti artiesten (afkomstig uit de 8 verschillende Europese landen: Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Italië), de 5 garagedeuren te beschilderen met het thema Art Bikes en Van Gogh Bikes. Deze jonge artiesten waren bijzonder vereerd om met Henk Veen, welke bekend is van bijzondere en opvallende projecten, samen te kunst te creëren en op de kaart te zetten. Onder het kijkend publiek hebben de creatieve kunstenaars, welke individueel hun eigen discipline hebben, binnen no-time de boel gepimpt tot één mooi geheel. Het resultaat is dan ook weer verbluffend en was de samenwerking bijzonder gezellig onder elkaar.

Meer informatie over Urban Art Muralism Amsterdam www.urban-art-muralism.com

Klik hier voor het overzicht! - reaktiesHenk Veen werkt mee project Hang je vuile was WEL buiten

Henk Veen is gevraagd om mee te werken aan het project "Hang je vuile was WEL buiten", georganiseerd door Opvang.nl. De vrouwenopvanginstellingen van de Federatie Opvang organiseren een ludieke actie op 8 maart 2011 in Den Haag.
Op 8 maart is de Internationale Vrouwendag. Er blijkt nog steeds een taboe te zijn om over huiselijk geweld te spreken. Naast het bieden van hulp en opvang, wil de Vrouwenopvang acties voeren in het kader van het voorkomen van huiselijk geweld en om geweld vroeg te signaleren.
In 2010 is er daarom een meerjarige campagne gestart om samen een vuist te maken tegen huiselijk geweld. Zo hingen er rond het WK voetbal grote billboars met de slogan: "Zet Huiselijk Geweld Buitenspel." In 2011 wordt de campagne voortgezet door een aantal momenten aandacht te vragen voor de problematiek huiselijk geweld.

Met deze actie is aan kunstenaars gevraagd hun gedachten en gevoel over huiselijk geweld op kunstzinnige manier vorm te geven. Deze schilderijen worden op T-Shirts gezet. Het doel is om huiselijk geweld op een creatieve wijze onder de aandacht te brengen van publiek en politiek.

Modellen showen de shirts op een catwalk onder muzikale begeleiding van een DJ. Van de T-shirts komen foto's op deze (binnenkort online) website te staan waar je een eigen tshirt kan laten maken, met de boodschap "maak samen een vuist tegen huiselijk geweld. Locatie: Den Haag, Stadhuis, binnen en buiten. Tijd: 11.00 uur.

reakties - klik hier voor de foto's
Bas Koops wint Henk Veen Cruijff Kunstfles

In samenwerking met AJAX1.nl heeft Henk Veen een flits prijsvraag georganiseerd.

Ras Ajacied Bas Koops uit Amsterdam is de winnaar geworden van onze prijsvraag en wint een de door kunstschilder Henk Veen beschilderde fles: ‘Johan Cruijff’. Bas blijkt niet alleen een ras-Ajacied maar ook een groot fan en bewonderaar van de werken van Henk Veen. Komt dat even mooi uit!

Bas is gisteravond direct naar het atelier van Henk Veen afgereisd boven Café de Kroon op het Rembrandplein om zijn prijs te claimen. Het blijkt een gezellig avondje te zijn geworden omdat Henk Veen al snel met een fles whiskey aan kwam zetten en Bas daar niet vies van was….l

Tijdens de gezellige avond vertelde Bas dat hij reeds in het bezit is van een giclée (luxe artprint) van Henk Veen genaamd ‘Running out of sight’. Dankzij de whiskey werd Henk plots zeer vrijgevig en ging Bas laat op de avond (03:00 uur) naar huis.

Bas Koops: “Een gruwelijke gozer die Henk Veen”.

Foto: Jos van Zetten, www.newsphoto-amsterdam.nl, kijk ook bij Flickr, NU.nl en AT5.

reakties
Prijsvraag AJAX1.NL Henk Veen Cruijff Kunstfles

Win een handbeschilderde kunstfles (Cruijff) op www.ajax1.nl

Maak kans op deze prachtige, door Henk Veen beschilderde kunst fles door de volgende prijsvraag te beantwoorden:

De vraag:
Welke vijf teams hebben hun deelname aan de Gestion Copa Amsterdam reeds bevestigd?

Stuur je antwoord naar Prijsvraag@Ajax1.nl

Slechts één inzending per email-/IP adres!
De winnaar wordt morgen om 18:00 bekend gemaakt.

Lees meer over deze prijsvraag op www.ajax1.nl

kijk voor beschikbare AJAX schilderijen op Paintings/Sport

reakties


Spandoek Henk Veen Ajax te zien bij wedstrijden AJAX Vak 410

Twee spandoeken zijn vanaf heden regelmatig te zien bij uit en thuis wedstrijden van Ajax.
Henk Veen, een Ajaxcied in hard en nieren, heeft speciaal voor vak 410 deze doeken gemaakt om AJAX te supporteren. Zie de foto's.

De doeken zijn te zien bij de volgende wedstrijden:
AJAX - Feijenoord op 19-01-2011
Utrecht - AJAX op 23-01-2011
Roda - AJAX op 13-02-2011
Anderlecht - AJAX op 24-02-2011
Moskou - AJAX op ..binnenkort bekend..


reacties - kijk voor beschikbare AJAX schilderijen op Paintings/SportBeschilderde MiniCooper weer geveild

In 2003 is Henk Veen gevraag
d om een Mini Cooper als kunstwerk om te toveren met als thema Flower Power, voor de Quality of Life gala. Met onder andere Hellen van der Valk en Erik de Zwart. Destijds is deze auto voor 10.000 euro geveild voor het goede doel. Nu vinden wij ons pareltje weer voor een veiling te koop aangeboden bij Deelland. Gewoon leuk om hem weer terug te zien en dat dit keigoeie karretje nog steeds triomfantelijk op de weg rijdt. Bekijk ook het filmpje hier op You Tube.


Making of.... new paintings Henk Veen

Op de foto's en het filmpje op You Tube is te zien hoe Henk bezig is met een totaal nieuwe creatie. Lekker druk aan de slag weer met een prachtig resultaat. Een absolute Henk Veen. Kijk en geniet mee, duik even in De Wereld Van Henk Veen.

Filmpje You Tube THe Making Of... - reacties - Foto's Alphonsnet


Henk Veen's Art On Ice Rembrandtplein Winterland

Kunstenaar Henk Veen beschilderd de kunstijsbaan tijdens Winterland 2010 op het Rembrandtplein te Amsterdam

Aanstaande woensdag 17 november 2010 vanaf 14.00 uur zal de bekende kunstenaar Henk Veen de kunstijsbaan tijdens het Winterland 2010 en het evenement IDFA, de schaatsbaan beschilderen. Veen, eigenaar van de Henk Veen Gallery op het plein, zal de diverse horeca van het Rembrandtplein uitschilderen op een doek van 54 meter bij 1,5 meter, waar een laagje ijs over het kunstwerk met een waarde van 162.000 euro, gespoten wordt. De kostbaarste "kunst"ijsbaan ter wereld.Op vrijdag 19 november 2010 zal om 19.00 uur de unieke kunstijsbaan "Art On Ice" geopend worden voor het publiek door kunstenaar Henk Veen met als speciale gast en bekende Nederlander (de nieuwe Ciske de Rat) Dave Dekker, welke de opening muzikaal zal inluiden. Vanaf die tijd is de baan geopend voor iedereen die graag wil schaatsen over echte kunstwerken, gemaakt door dé kunstenaar van het plein. De kunstijsbaan is tot 2 januari 2011 geopend. De kunstenaar is al dagen druk bezig met de voorbereidingen in zijn eigen Henk Veen Gallery op het Rembrandtplein 17, boven Café de Kroon. Kom vooral een kijkje nemen naar dit enorme project en hoe Henk het plein op het doek zet.

Sponsors: Hotel Schiller, Brasserie Schiller, Piercings Works, Bruin café 't Centrum, Coco's Outback, Jantjes Verjaardag, Café Nasty, Club Prime, Escape, Café de Kroon, Café de Nachtwacht, Duursma Groep, Winterland, Rembrandtplein.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor op de ijsbaan. Stuur een email naar kunstenaarhenkveen@chello.nl om een doek van 3 x 1,5 meter te sponseren en na 2 januari 2011 eigenaar te worden van een inmens doek. Wees er wel snel bij!!

UP
DATE:
Interview: NOS Radio 1, programma: Nu al wakker Nederland, presentator Robbert Smit, datum: 17 november 2010, tijd: tussen 04.00 - 06.00 uur. Klik voor interview Radio 1 hier.
Interview: RTVNH datum: 17 november 2010, tijd: 17.00 uur. Klik voor interview RTVNH hier.
Optreden opening: Henk Veen en Dave Dekker tijdens opening filmpje Freeda.
Optreden opening: Henk Veen en Dave Dekker tijdens opening filmpje Roswitha Webmaster DaveDekker.eu
Optreden opening: Dave Dekker en Henk Veen schaatsbaan Rembrandtplein

reacties - Foto's van Freeda en Jos van Zetten Newsphoto! en Roswitha Webmaster DaveDekker.eu

Meer info en foto's klik hier
Henk Veen ontwerpt aandenken Businesloop Dam tot Dam 2010 voor derde maal

Wederom is Henk Veen, een van Nederlands bekendste hedendaagse kunstschilders en fan van de Dam tot Damloop en met een grote maatschappelijke betrokkenheid, weer gevraagd om voor het derde achtereenvolgende jaar het aandenken van de Dam tot Dam 2010 te maken. Met de versies van 2008 en 2009, zal het met de versie van 2010 een prachtig drieluik zijn welke men bij elkaar kan rennen. Van het schilderij worden giclées gemaakt voor de businessloop. De Dam tot Dam dit jaar is op 19 september 2010.

Afgelopen jaren leerden ook alle deelnemende bedrijven aan de Dam tot Dam Maandag® Businessloop Henk zijn werk kennen. Als bedrijfsherinnering aan het evenement ontvingen zij in 2008 en 2009 een giclée (luxe art print), die Henk persoonlijk bij de uitreiking kwam signeren. Het enthousiasme waarmee de bedrijven het geschenk ontvingen nodigde Henk uit voor 24e en25e en 26e Dam tot Damloop een uniek schilderij te maken. In zijn karakteristieke stijl maakte hij het doek ‘Running dam tot dam Finish' voor 2010. Alle deelnemende bedrijven ontvangen een giclée van dit prachtige schilderij. Zoals ieder jaar zal de kunstenaar het aandenken weer signeren, bij sporthal de Vang, waar de Bussiness lopers hun aandenken kunnen ophalen in de speciaal ingerichte tent.

Kijk voor meer informatie over de Dam tot Dam op www.damloop.nl & Le Champion - reacties

Overdonderde prijswinnaars op Henk Veen Kunstplein op evenement De Smaak van Holland in Keukenhof 2010

Afgelopen zondag 29 augustus 2010 werd om 16.00 uur bekend gemaakt wie de prijswinnaars waren van de 4 daags durende kunstwedstrijd op het Henk Veen Kunstplein in Keukenhof.   Gedurende het evenement van De Smaak Van Holland, welke werd georganiseerd in Keukenhof, door Aris Spada, directeur van Maestro Events, bekend van de Smaak Van Italie, was er een grootse expositie van 55 professionele kunstenaars die hun werk, maar ook hun kunst live op doek vertoonden. Onder toeziend oog van directeur Piet de Vries, welke zichtbaar genoot, kon het publiek de kunstenaars in actie zien, de sfeer proeven rondom de kunstenaars en met ze praten over hun kunstwerken. Het contact met de kunstenaars zelf maakt dat het Henk Veen Kunstplein een uniek concept is en het publiek mee kan gaan in hun wereld.

Zondag 29 augustus 2010 was het om 16.00 uur zover dat de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Volledig overdonderd werd de eerste prijswinnaar bekend gemaakt. "Dit had ik totaal niet verwacht, gezien het feit dat alle kunstwerken zo hoogstaand zijn wat deze afgelopen dagen is geschilderd", aldus Jacqueline Klein Breteler, die haar prijs mocht ontvangen van de voorzitter Walter W.H. Jansen, voorzitter van Raad van Bestuur Keukenhof. Walter, medejurylid van deze kunstwedstrijd vertelde dat hij met de andere juryleden, Aris Spada en de bekende kunstschilder en organisator van het kunstevenement Henk Veen Kunstplein, unaniem het over eens waren welk schilderij met het thema Bollenstreek Zuid Holland de titel van de eerste prijs kreeg. Door ongekende hoogstaande klasse van alle 55 kunstwerken had de jury het moeilijk om een tweede en een derde prijs uit te kiezen.

De jury is tot de tot de volgende winnaars gekomen:

1ste prijs: Jacqueline Klein Breteler (reischeque van Fletcher Group t.w.v. 500 euro)
2de prijs: Sjanie Bon (Espresso machine van Illy "X1"van Luca Trazzi t.w.v. € 255)
3de prijs: John Wassenaar (wijnkist t.w.v. 100 euro)

Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en het prachtige en bijzondere vierdaagse wedstrijd en evenement afgesloten. - reacties - krantenknipsels - foto's
Henk Veen ontwerpt aandenken 28e Wielertour Luik-Bastenaken-Luik 2010

Luik-Bastenaken-Luik vormt traditiegetrouw de apotheose van het klassieke voorjaarsseizoen bij de profs. Voor veel wielerliefhebbers is dit dan ook aanleiding om de uitdaging van deze klassieker zelf aan te gaan. In de toerversie van Le Champion wordt er gereden over de hellingen als de Chambralles, Wanne, Stockeu en La Redoute. Bij de 28ste editie van deze klassieker zullen 3.500 deelnemers uit meer dan tien landen hun opwachting maken aan de start in Luik.

Voor deze tour is Henk Veen gevraagd om een uniek schilderij te maken om te reproduceren in een artprint, welke alle 3500 deelnemers aan het einde van de tour uitgereikt krijgen. De tour vindt plaats op 14 augustus 2010.

Henk zal deze dag, tijdens de tour, aan het einde van de rit, wanneer het aandenken wordt uitgereikt, de artprint signeren.

Kijk voor meer informatie over Wielertour Luik-Bastenaken-Luik op www.lbl-lechampion.nl & Le Champion - reacties

Kijk voor alle foto's van het signeren hier!


Henk Veen exposeert en schildert live tijdens Sail in het Tolhuis

Henk Veen exposeert met zijn schilderijen met het Sail thema in het Tolhuis in Amsterdam-Noord.
Vanaf 17 augustus 2010 hangen deze schilderijen welke speciaal gericht zijn op de Sail dagen, in het prachtige restaurant op deze unieke locatie, midden in het Sail gebeuren. Op zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus 2010 zal Henk Veen zijn kunsten live op het doek laten zien vanaf 18.00 uur. Dit gebeurt tijdens het speciale Sail diner, waarbij live muziek is van Sander Vlierman.

Cafe / restaurant Het Tolhuis
Buiksloterweg 7
1031 CC Amsterdam


Foto's van de expositie en live action painting

Henk heeft zich in de afgelopen tijd laten inspireren door Sail en daar zijn deze schilderijen uit gekomen. Voor meer informatie over de schilderijen met Sail 2010 thema mail dan naar kunstschilderhenkveen@chello.nl of bel naar het management 06-28135247. De schilderijen zijn te zien in restaurant het Tolhuis.

Henk Veen schildert live tijdens Sail bij in Kompaszaal

Henk Veen is gevraagd om tijdens Sail live te schilderen voor het benefietconcert met solo piano (www.solopiano.nl) in de Kompaszaal.
Het benefietconcert en de aangekoppelde veiling zal plaatsvinden op zondag 22 augustus 2010 van 15.30 uur tot 19.30 uur.
Er is levende muziek van bekende muzikanten. Teven een (kunst) veiling, waar ook het nog natte schilderij van Henk Veen geveild zal worden voor het goede doel. De opbrengst gaat naar We Forest Benefiet www.weforest.com.
De locatie op het Sail terrein is:

Kompaszaal
KNSM-Laan 311
1019 LE Amsterdam

Henk heeft zich in de afgelopen tijd laten inspireren door Sail en daar zijn deze schilderijen uit gekomen.