Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247

Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl


HENK VEEN & AAAMSTERDAM
 

 
Henk Veen beschilderd jeans reggae artiest Maxi Priest

Henk Veen heeft op verzoek van de wereldbekende reggae artiest Maxi Priest en Nancy Adama, ontwerpster en stylist van Maxi, zijn jeans beschilderd om in op te treden.

De in Londen wonende reggae zanger was afgelopen week op bezoek in Nederland, waarbij hij heeft opgetreden in de Melkweg in Amsterdam en Tivoli in Utrecht en speciale gast was bij deze Bob Marley’s Legend-tour. In juni zal hij terugkomen naar Nederland voor meer optredens.

In de Henk Veen Gallery op het Rembrandtplein in Amsterdam, pimpte de kunstenaar onder toeziend oog van de legendarische vocalist, zijn broek waarmee hij binnenkort zal gaan optreden. Maxi, zelf ook creatief met kwast, kon het niet laten om zichzelf op doek neer te zetten in de styl "Sign Art" van Henk Veen. Hieruit is een prachtig schilderij ontstaan die door Henk Veen en Nancy Adama, eigenaar van Stichting AAAmsterdam, geveild zal worden voor het goede doel Childslife. Over deze veiling en het kunstwerk kan men alles lezen op de websites van Henk Veen en AAAmsterdam.

Naamsbekendheid Maxi Priest
Maxi Priest is de artiestennaam van songwriter en reggae-artiest Max Alfred Elliott. Hij scoorde in Nederland hits met Close To You, Wild World en Some Guys Have All The Luck. Elliott vierde zijn grootste succes in de Verenigde Staten. Close To You bereikte daar in 1990 de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Hij was daarmee na UB40 (met Red Red Wine in 1988 en met de cover Can't Help Falling in Love in 1993) de tweede Britse reggae-artiest die dit lukte. De single Should I, haalde de eerste plaats in Jamaica. Behalve solo werkte Elliott samen met onder meer Sly & Robbie, Shaggy (aan That Girl), Apache Indian (aan Feel It fe Real) en Shabba Ranks (aan Housecall). Meer informatie op www.maxipriest.com

Stichting Art Artistic Aid Amsterdam
Stichting ARTISTIC AID AMSTERDAM richt zich op de promotie en ondersteuning van kunstenaars en ontwerpers, en steunt tevens verschillende goede doelen door beide samen te brengen en een platform te bieden. Oprichter Nancy Adama heeft zelf vele jaren in Parijs en Londen gewerkt als mode en kostuum ontwerper in de mode en muziek industrie bij o.a. Chanel, Dior, Lady Gaga, Rihanna, Rolling Stones etc. Meer informatie en het te veilen schilderij over Art Artistic Amsterdam www.aaamsterdam.com

Foto's - reacties
Henk Veen werkt mee met AAAMSTERDAM

Henk Veen is gevraagd door Nancy Adama, oprichtster van Artistic Aid Amsterdam, om mee te werken aan het evenement Fashion & Art For Charity, welke op 28 april 2011 vanaf 19.00 uur, in het Zonnehuis Theater zal plaatsvinden. AAAMSTERDAM is een stichting die Ontwerpers en Kunstenaars samen brengt voor goede doelen.

Voor het promotiefilmpje heeft Nancy Adama een jurk van skai-leer gemaakt welke Henk Veen in zijn gallery heeft beschilderd samen met Nelly Frijda voor het goede doel. Het model, tevens presentatrice Amber Kortzorg, Miss Noordje, welke de speciaal ontworpen jurk aanhad, werd hierbij live beschilderd. Een spetakel om te zien hoe de jurk, opgebouwd werd door de kunstenaar tot een waar kunstwerk.

Een wervelende avond op 28 april met Modeshows, Kunstpresentaties en Goede Doelen. Muziek, Dans, Short Film, Body Live Art, en expositie. Presentatie wordt verzorgd door vele bekenden o.a.: Henk Veen, Marian Mudder, Nico Haasbroek, Xaviera Hollander etc. Tijdens het evenement zal o.a. Henk Veen live schilderen, waarbij tevens zijn werk te zien en te koop is.

Stichting Art Artistic Aid Amsterdam
Stichting ARTISTIC AID AMSTERDAM richt zich op het creëren van verkoop- en ontwikkelings mogelijkheden voor ontwerpers en andere kunstenaars, en steunt tevens verschillende goede doelen door beide samen te brengen en een platform te bieden. Oprichter Nancy Adama heeft zelf vele jaren in Parijs en Londen gewerkt als mode en kostuum ontwerper in de mode en muziek industrie bij o.a. Chanel, Dior, Lady Gaga, Rihanna, Rolling Stones etc.


Adres: Zonnehuis Theater, Zonneplein 30, Amsterdam Noord.


De kunstjurk, ter promotie van het evenement, is nu te bezichtigen in het pand van de Rabobank op de Dam, ingang Kalverstraat. Adres: Dam 16 - 1012 NP Amsterdam.

Met dank voor het realiseren van de fotoshoot en filmopnames aan Salto Evert Jan Vonk, Robert van der Horst (Hair en Makeup Studio), Lydia Thann (Hair & Make-up artist) en Jos van Zetten Newsphoto.

Het introfilmpje van het schilderen van de jurk met Nelly Frijda is vrijdag 22 april 2011 om 19 uur en zaterdag 23 april 2011 om 21.00 uur te zien op Salto 1(A1) - Cult TV.

reacties - filmpje 1 - filmpje 2 - filmpje 3

Filmpje Cult TV Fasion Art for Charity Henk Veen
Filmpje Afterparty AAAmsterdam in Henk Veen Gallery

CultTV AAAmsterdam live action painting jurk met Nelly Freijda interview
CultTV AAAmsterdam live action painting jurk Henk Veen met Nelly Freijda - presentatie

Foto's Freeda -Newsphoto Jos van Zetten - reacties


       
         
         

 
 
 Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247

Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl