Vraag me niet de weg...
Homa


Expositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl

Exposities en live optreden:

ALLE PROJECTEN
NEW AMSTELREDAM
SAIL
SMAAK VAN HOLLAND
HENK VEEN GALLERY
HOTEL ARENA
HOTEL THE GRAND
PROJECT SMSALERT
IJAZZ
EVT
ROCKART
ART FUSION
STUDIO11
VROOM & DREESMAN
EXPO WINKELS
GALLERY DONKERSLOOT
MARRIOTT HOTEL
CRUYFF 2007
ROOR
HOLLAND CASINO A'DAM
BIBLIOTHEEK OOSTERPARK
AGOVV
CRUYFF 2009
EXPOSITIE MOLENWIJK
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2011
DUO-DOEKEN
LOUVRE
GAYPRIDE
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2012
STEIGERART
GLOBAL ART AGENCY
SMS ALERT ONZE WIJK
AMSTERDAM MUSEUM
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2013
HET BERLAGE HUIS
COPA AMSTERDAM
BooART
AMSTELHOECK
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2014
A'DAM AMERICAN HOTEL
RENAISSANCE HOTEL
A'DAM MAKER FESTIVAL
BORCHLAND
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2015
PRAKTIJK MOLKENBOER
DE WOUDE
SUMMERSHOW
CAFE JOHAN ARENA
NETWERKEN MET KNIPOOG
GOLFBAAN WATERLAND A'DAM
BOVEN Y ZIEKENHUIS
A'DAM EXPERIENCE
DE VERANDA/JONGE DIKKERT
KUNSTPLEIN ZAANSE SCHANS 2016
CHAMPIONS LOUNGE ARENA
RED LIGHT JAZZ FESTIVAL
     


Expositie Henk Veen in Jaz in the city Hotel Amsterdam

Vanaf 7 maart 2018 tot onbepaalde tijd, heeft kunstenaar Henk Veen een expositie bij Jaz in the City Hotel Amsterdam, nabij de Johan Cruijff Arena en Ziggo Dome, georganiseerd door BooArt. Adres: De Passage 90, 1101 AX Amsterdam-Zuidoost.

BooART is een van de grootste netwerk galerieën in Nederland met meer dan 25 Galerieën.Henk Veen exposeert bij Borchland/Amstelborgh

Vanaf 12 juni 2014 heeft kunstenaar Henk Veen een expositie hangen in het restaurant van Borchland. Regelmatig vervangt hij de expositie en heeft nu weer een mooie collectie hangen in Borchland, the place to B, hét restaurant, vergader-, evenementen- en sportlocatie van Amsterdam!
Dit maal wisselen de thema's sport, Ajax, Cruijff en tulpen zich af in deze collectie van maart 2018.
Kom vooral eens een kijkje nemen en hou je van golfen, ga dan vooral even na het kijken van de expositie een balletje slaan op het prachtige golfterrein.

Adres:
Borchland
Borchlandweg 6-12
1099 CT Amsterdam/Duivendrecht


Henk Veen exposeert bij Cafe Johan Arena

Op zondag 11 februari 2018 exposeert kunstenaar en groot Ajacied Henk Veen voor de tweede maal in Cafe Johan in de Arena.
Hij zal exposteren
tijdens de wedstrijd van Ajax - Twente en heeft de kunstenaar een permanente plek in Cafe Johan.

Café Johan is een business café voor liefhebbers van Ajax, vriendschap én Amsterdamse gezelligheid. In Café Johan kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op het heilige gras en de mooiste voetbalmomenten. Café Johan is ondergebracht in een stichting, die een verbinding creëert tussen het regionale bedrijfsleven en instituut Ajax. De opbrengsten van de stichting zullen met name ten goede komen aan de Johan Cruyff Foundation. Het bruine café, aan de oostzijde van het stadion, is gerealiseerd in 6 voormalige skyboxen en heeft daarmee tevens een langgerekt ‘skybox-balkon’ met 66 business seats beschikbaar. Arrangementen in Café Johan zijn inclusief dinner, lunch, entertainment en eventueel parkeerkaart. Café Johan combineert de luxe en uitstraling van een Skybox met het voordeel van netwerken en gastvrijheid.

Website: www.cafejohan.nl

Foto's van de expo en live action painting van de eerste keer expositie in Cafe Johan Arena.
Expositie ziekenhuis BovenY Amsterdam Noord

Vanaf 1 maart t/m 30 april 2018, vrolijkt kunstenaar Henk Veen het Boven Y ziekenhuis op de begane grond in Amsterdam Noord.
Een voorproefje is te zien in de draaideur, de entree van het ziekenhuis waar standaard H
enk zijn schilderijen te zien zijn. Tevens hangen zijn schilderijen als vaste collectie op de revalidatie afdeling.

Na een CVA heeft hij in 2016 en 2017 al geexposeerd in het ziekenhuis. De band als patient en het begrijpen hoe het is als patient naar een ziekenhuis toe te moeten, heeft er voor gezorgd dat de kunstenaar graag wil bijdragen aan een smile als patienten naar een specialist moeten of het ziekenhuis verlaten. Het mooie is om een patient even te laten vergeten waar ze oorspronkelijk voor kwamen en de vrolijkheid mee te krijgen van de schilderijen van kunstenaar Henk Veen.

Neem vooral tegen die tijd een kijkje bij de vrolijke schilderijen.

Adres:
Ziekenhuis Boven Y
Statenjachtstraat 1
1034 CS  Amsterda
m


Expositie van Henk Veen in Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace

Vanaf 2 juni 2016 heeft kunstenaar Henk Veen een expositie in het Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace. Eerst heeft de kunstenaar zijn unieke Jazz collectie getoond ivm het Red Light Jazz Festival en nu hangt er een unieke collectie met duo schilderijen. Ga vooral een kijkje nemen!

Adres:
Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace
Prins Hendrikkade 59-72
1012 AD Amsterdam
Veiling schilderijen Henk Veen Red Light Jazz Festival 2017

De vierde editie van hét jazzfestival van Amsterdam is in aantocht. Op 2, 3 en 4 juni a.s. brengt het Red Light Jazz Festival de jazz-cultuur van de oude binnenstad weer tot leven. Gasten uit binnen- en buitenland kunnen dan samen met de buurt genieten van fantastische muziek. Zij maken tijdens het festival meteen kennis met de charme van het wallengebied, haar bijzondere horeca en andere markante locaties.


Het festivalthema van dit jaar is de gitaar. Gitaristen als Jan Akkerman, Jack Broadbent (UK), Chris Beckers, Anton Goudsmit en Jerome Hol geven acte de présence tijdens Red Light Jazz 2017. Daarnaast zijn er optredens van Bruut!, De Deeldeliers, Hans Dulfer en vele anderen.

Speciaal voor het evenement Red Light Jazz Festival, is Henk Veen gevraagd om mee te werken en heeft de kunstenaar 10 schilderijen ter beschikking gesteld die geveild gaan worden, waarvan de opbrengsten naar het goede doel Het 5 jarig jubileum van het Red Light Jazz Festival 2018 zal gaan. Een schilderij wordt live geschilderd en gesigneerd met Hans Dulfer. De andere schilderijen heeft de kunstenaar samen geschilderd met onder andere Wouter Hamel, Oleta Adams, Matt Bianco, DJ Meastro, Sabrina Starke, Terry Callier.

In het Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace zal een expositie komen met schilderijen met het thema Jazz, muziek en Amsterdam. Achter de ramen van het Hotel aan de Zeedijk zijde zullen de schilderijen getoond worden die geveild worden.
De veiling vindt plaats op 4 juni in het Sint Olofskapel, tijdens het eindfeest van het Red Light Jazz Festival. Wil je nu vast een bieding uitbrengen? Mail dit dan je naam en adres, het schilderij waar je op wil bieden en mail dit naar kunstschilderhenkveen@chello.nlHenk Veen exposeert bij De Woude

Henk Veen exposeert tijdens de hemelvaartdagen met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

Vanaf donderdag 25 mei 2017 t/m zondag 28 mei 2017 kunnen kunstliefhebbers genieten van de expositie van de bekende Amsterdamse kunstenaar Henk Veen in het kerkje “De Kemphaan” op De Woude. De expositie zal rond de Hemelvaartsdagen toegankelijk zijn voor kunstliefhebbers en geïnteresseerden vanuit het dorp en buitenaf.


Het kerkje is tijdens deze dagen gevuld zijn met diverse schilderijen en kunstwerken van Henk Veen waarin zijn passie voor muziek, liefde en de passie naar voren komen. De werken van de kunstschilder staan bekend om het tastbare beeld, waarbij slogans de figuren op het doek kracht doen bijzetten.

Locatie:
Kerkje “De Kemphaan”
Woude 8
1489 NB De Woude

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur.
DE WOUDE wil zijn bezoekers op een verrassende manier kennis laten nemen van kunst en cultuur in combinatie met het eilandgevoel, het water en de weidse en bijzondere natuur.
Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan deze bijzondere expositie van kunstenaar Henk Veen. Toegang gratis.Henk Veen uitgenodigd voor expositie SummerShow 2017

Vanwege het succes van de voorgande jaren organiseren Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects, van 2 juli tot 30 juli 2017 gezamenlijk de derde editie van de SummerShow 2017 in Amsterdam-Noord! Aan kunstenaars die in stadsdeel Noord woonachtig of werkzaam zijn, doen wij een oproep kunstwerken in te sturen. Een vakjury zal de werken beoordelen en een selectie maken die in de twee tentoonstellingsruimtes aan de Van Riemsdijkweg (41 a en b) op de NDSM-werf gepresenteerd zal worden. Tijdens de opening van de tentoonstelling op 26 juni zal er een prijsuitreiking plaatsvinden van het door de vakjury gekozen werk. Aan de hand van stemmen van het publiek wordt na afloop van de tentoonstelling ook een publieksprijs uitgereikt. Opening tentoonstelling: 2 juli 2017 tussen 16.00 – 18.00 uur.

 

De expositie bestaat uit professionals en amateurs, jong en oud, net afgestudeerd of al bekend; alle in Noord werkende en/of wonende kunstenaars hebben zich kunnen aanmelden voor de SummerShow 2017. Een deskundige vakjury heeft o.a. kunstenaar Henk Veen geselecteerd om deel te nemen aan de expositie.

Geïnspireerd door de Summer Exhibition – the largest open submission exhibition in the world – zoals die al sinds 1769 door de Royal Academy in Londen wordt georganiseerd willen Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van Amsterdam-Noord door kunstenaars de mogelijkheid te bieden hun werk aan een breed publiek te tonen.

Jury- en publieksprijs
Kunstenaars van wie er werken door de jury worden geselecteerd, nemen deel aan een groepstentoonstelling die van 2 juli tot 30 juli 2017 zal worden gehouden in de ruimtes van Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects aan de Ms. van Riemsdijkweg op de NDSM-werf.

De deelnemers maken ook kans op de jury- en publieksprijs. De winnaars krijgen gelijktijdig een tentoonstelling van 10 dagen in de ruimte van Nieuw Dakota.

Adres:
Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects
Ms. van Riemsdijkweg 41 a & b
1033 RC Amsterdam

Expositie ziekenhuis BovenY Amsterdam Noord

Vanaf 1 maart t/m 30 april 2017, vrolijkt kunstenaar Henk Veen het Boven Y ziekenhuis op de begane grond in Amsterdam Noord. Na een jaar zelf patient te zijn en heeft moeten revalideren van een CVA (uitwerking gelijk aan beroerte) , heeft hij tijdens zijn ziekte, schilderijen gemaakt die hem door zijn zware tijd heen hebben getrokken en zijn emoties op doek gezet.

/ Ook het BovenIJ ziekenhuis heeft op de tweede etage zijn werk gehangen in de maanden mei en juni 2016. Zijn humor en emotie die hij heeft gehad tijdens het herstel van een beroerte, heeft hij met kwast op doek gezet om zichzelf door de tijd heen te trekken en te motiveren om door te gaan. Ondanks de teleurstellingen die je in je leven wel eens meemaakt, blijft Henk Veen te allen tijde positief.

Het schilderij met de titel "Revalidatie is topsport zonder je voor te bereiden" , geeft aan dat een ieder die moet herstellen, vaak wordt vergeten hoe heftig zwaar zo'n periode kan zijn.
Neem vooral een kijkje bij de vrolijke schilderijen en de schilderijen die hij tijdens zijn herstel heeft gemaakt.

Adres:
Ziekenhuis Boven Y
Statenjachtstraat 1
1034 CS  Amsterda
m


Expositie van Henk Veen in Hotel Caransa Amsterdam

Vanaf januari 2017 tot onbepaalde tijd, heeft kunstenaar Henk Veen een expositie bij Hotel Caransa Amsterdam, gelegen op het Rembrandplein, georganiseerd door BooArt.

Adres: Rembrandtplein 19, 1017 CT Amsterdam

BooART is een van de grootste netwerk galerieën in Nederland met meer dan 25 Galerieën.Henk Veen exposeert tijdens ASA GO SHOW

Amsterdam Street Art - ASA GO SHOW On a trip down memory lane!

Pop-up-concept in de GO Gallery aan de Prinsengracht 64, 1015 DX Amsterdam.
Een multidisciplinair street art tentoonstelling met allerlei street gerelateerde kunst.
De tentoonstelling is van zaterdag 21 januari 2017 14.00 uur t/m zaterdag 4 februari 2017 02.00 uur.
Iedere kunstenaar heeft één schilderij van maximaal 50x50 cm.
So, to take you down memory lane we're gonna do it once again!

Alle kunstenaars die hun werk tentoonstellen tijdens de ASA GO Show, zie poster >>:
Henk Veen exposeert bij Amsterdam International Art Fair

De derde editie van de Amsterdam Int'l Art Fair 25-26 augustus 2017. De kunstbeurs voor hedendaagse kunst wordt gehouden in de Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ in Amsterdam gelegen op een toplocatie.
Amsterdam Int'l Art Fair presenteert een gevarieerde line-up van circa 100 exposanten uit Nederland en van over de gehele wereld.
BEZOEK DE KUNSTBEURS:
Vrijdag 25 augustus 2017: VIP Private View en Vernissage € 10 euro: 18.00uur - 21.00uur 
Zaterdag 26 augustus 2017:  Gratis toegang 11:00uur - 17.00uur (Global Art Awards Ceremony om 16.00 uur) 

 

Kunstenaar Henk Veen zal behalve deelnemen aan de expositie ook zitting nemen in het jurypanel voor de AIAF PRIZE 2017 AWARDS. De winnaars worden bekend gemaakt op zaterdag 26 augustus om 16.00 uur in de Beurs van Berlage.

Meer info op website www.AmsterdamArtfair.com
Henk Veen expo Champions Lounge Arena Amsterdam

Op 24 september 2016 had de kunstenaar een mooie expositie op een zeer exclusieve locatie, de Champions Lounge in de Arena, tijdens een wedstrijd met Ajax. Daar was hij speciale gast van John Heitinga.

Website

Alle foto's van deze expositie zijn hier te zien!John Heitinga opent expo restaurant de Veranda

John Heitinga opent expositie van de bekende kunstenaar Henk Veen in restaurant De Veranda in Amsterdam.

Afgelopen zaterdag 17 september 2016 opende de bekende voetballer John Heitinga in het restaurant De Veranda de expositie De Smaak van Amsterdam van de bekende Amsterdamse kunstenaar Henk Veen. “Via Social Media heb ik Henk leren kennen en zijn schilderijen zijn absolute meesterwerken. Hij moet vooral doorgaan, omdat deze kunstschilder een vakman is”, aldus de Ajacied Heitinga, die met een grote lach zijn eigen meesterwerk onthulde, een zelfportret in de stijl van Henk Veen.  

Kunstliefhebbers en geïnteresseerden genoten van de lekkere nieuwe Amsterdamse hapjes, gemaakt door De Veranda i.s.m. Kesbeke, de aller-lekkerste zuren van Amsterdam en de kleurrijke schilderijen van de kunstschilder met een Amsterdamse twist.

 

De expositie van de kunstschilder met een 20-tal schilderijen zal tot 4 december 2016 te zien zijn in het Restaurant De Veranda aan het Amsterdamse Bos in Amsterdam. Dit geldt ook voor de collectie in restaurant de Jonge Dikkert in Amstelveen.

De Veranda
Deze bruisende brasserie gelegen aan het Amsterdamse bos gaat voor pure en authentieke smaken en ingrediënten. Zij werken samen met Amsterdamse leveranciers en exposeren daarom nu ook graag ‘’Smaak van Amsterdam’’ van Henk Veen.
Website www.deveranda.nl
Adres: Restaurant de Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK Amsterdam

Leuk te weten is dat het tweede deel van de expositie hangt in het andere restaurant van de eigenaren Eugene van Angelbeek en Arjen Kräwinkel in restaurant de Jonge Dikkert in Amstelveen. Neem vooral ook daar een keer een kijkje.
Website: www.dejongedikkert.nl
Adres: Amsterdamse weg 104a, 1182 HG Amstelveen

Klik voor alle foto's hier!
Filmpje: Interview SBS6 Shownieuws John Heitinga
Filmpje: SBS Shownieuws John Heitinga opent expositie Henk Veen in De Veranda 2016
Filmpje: Opening expositie De Veranda kunstenaar Henk Veen door John Heitinga 2016Henk Veen exposeert bij Westcord City Centre Hotel Amsterdam

Vanaf 23 augustus 2016 tot onbepaalde tijd, heeft kunstenaar Henk Veen een expositie bij het Westcord City Centre Hotel Amsterdam, georganiseerd door BooArt.

Adres:
Westcord City Centre Hotel Amsterdam, Nieuwezijds Voorburgwal 50, 1012 SC Amsterdam

Klik voor de foto's hier!


Uitnodiging expositie Henk Veen De Veranda geopend door John Heitinga

Opening expositie Smaak van Amsterdam van kunstenaar Henk Veen in het restaurant De Veranda in Amsterdam door John Heitinga

Hierbij nodigen wij u met plezier uit voor de opening op 17 september 2016 om 16.30 uur in het restaurant De Veranda in Amsterdam.

Met trots kunnen wij u melden dat John Heitinga, de bekende verdediger die internationaal bekend is en heeft gevoetbald bij onder andere Ajax, het Nederlands elftal en buitenlandse clubs als de Engelse Everton en de Spaanse club Atlético Madrid en nu assisteert bij Jong Ajax, de expositie om 17.00 uur zal openen.

De dag van de opening toont kunstschilder Henk Veen een uitgebreide collectie en zal de vaste collectie te zien zijn voor 2,5 maand in het restaurant aan de voet van het Amsterdamse Bos. Van 16.30 – 18.00 uur bent u welkom op de opening van deze expositie onder genot van een drankje en nieuwe Amsterdamse hapjes.


De Veranda

Deze bruisende brasserie gelegen aan het Amsterdamse bos gaat voor pure en authentieke smaken en ingrediënten. Zij werken samen met Amsterdamse leveranciers en exposeren daarom nu ook graag ‘’Smaak van Amsterdam’’ van Henk Veen.
Website www.deveranda.nl
Adres: Restaurant de Veranda, Amstelveenseweg 764, 1081 JK Amsterdam

Leuk te weten is dat het tweede deel van de expositie hangt in het andere restaurant van de eigenaren Eugene van Angelbeek en Arjen Kräwinkel in restaurant de Jonge Dikkert in Amstelveen. Neem vooral ook daar een keer een kijkje.
Website: www.dejongedikkert.nl
Adres: Amsterdamse weg 104a, 1182 HG Amstelveen

Laat u even weten of u komt? RSVP via info@deveranda.nl of kunstschilderhenkveen@chello.nl

Restaurant De Veranda is met de fiets en het openbaar vervoer bereikbaar. Parkeren met de auto kunt u op ons eigen parkeerterrein gelegen naast het restaurant en op de parkeerplaats naast de ingang ven het Amsterdamse bos op 2 minuten loopafstand.Inschrijving Henk Veen Kunstplein Zaanse Schans 2016 van start

Zaandam, 20 augustus 2016 van 9.00 tot 17.00 uur

Download: Uitnodiging docx of pdf - Inschrijfformulier docx of pdf


De eerste editie Kunstplein Zaanse Schans 2016 in Zaandam, georganiseerd door kunstenaar Henk Veen, gaat van start. Dit jaar organiseert kunstenaar Henk Veen volgens traditie het Henk Veen – Kunstplein en ditmaal op een nieuwe unieke locatie, op de Zaanse Schans, tijdens de traditionele Folkloredag.

Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan dit één dag durende kunstfestijn. Je krijgt hiervoor een marktkraam om jou schilderijen te exposeren. Voorwaarde is wel dat je deze dag zelf als kunstenaar bij het evenement aanwezig bent, tussen 8.00 uur en 17.00 uur. Tijdens het evenement ziet het publiek graag dat je live schildert. Als je live schildert, dan graag gericht op het thema Zaanse Schans of Holland. Een unieke kans om je kunst aan Nederlanders en buitenlandse toeristen te laten zien. Zaanse Schans verwacht 10.000 bezoekers tijdens de traditionele Folkloredag.  

De financiële bijdrage voor dit evenement is 150,00 euro (excl. 21% btw), in totaal 181,50 euro (incl. 21% btw). Je ontvangt een digitale factuur voor je administratie. Hiervoor heb je een marktkraam en gratis parkeren bij de Duyvis fabriek.
Er zal géén verkooppercentage aan de kunstenaar doorberekend worden, indien verkoop plaatsvindt tijdens het evenement.
Een unieke kans om zo’n 10.000 verwachte bezoekers jou werk te kunnen tonen in één van de meest bekende toeristische plekken in Nederland.

Indien je wilt deelnemen kun je bijgaand formulier z.s.m. volledig ingevuld met handtekening per e-mail sturen naar kunstschilderhenkveen@chello.nl, of per post naar: Henk Veen – Kunstplein Zaanse Schans 2016, Bergmolen 31, 1035 BB Amsterdam. Na ontvangst van je inschrijving en betaling, ontvang je een bevestiging van deelname per e-mail en ben je verzekerd van een plek. Let wel, er zijn dit jaar 40 plekken beschikbaar en verwachten wij heel snel qua inschrijving vol te zitten. Wees er dus snel bij!

Inhangen van de schilderijen voor de expositie zal zijn op 20 augustus 2016 tussen 8.00 uur en 9.00 uur. Start expositie om 9.00 uur. Einde evenement afbouwen vanaf 17.00 uur tot 18.00 uur.

Schrijf je zo snel mogelijk in!!

Locatie:
Zaanse Schans
Schansend 7 (navigatie)
1509 AW Zaandam

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Freeda (management Henk Veen, organisator Henk Veen Kunstplein), telefoonnummer 06-28135247 en e-mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl. Kijk ook op www.henkveen.nl voor meer informatie.Expositie Amsterdam Experience

Vanaf 21 mei 2016 exposeert kunstenaar Henk Veen in de winkelketen van Amsterdam Experience. Schilderijen met Hollandse thema's zoals Amsterdam, tulpen, fietsen, grachtenpanden en natuurlijk Cruijffie, worden geexposeerd in de winkel, gelegen aan de Damrak. De kunstschilder heeft op 21 mei live geschilderd in de prachtige store die meer dan genoeg inspiratie geeft. Binnenkort bekend wanneer Henk Veen daar weer gaat live schilderen.

Adres:
Amsterdam Experience
Damrak 21
1027 AC  Amsterdam

Kijk voor de foto's hier!Henk Veen uitgenodigd voor expositie SummerShow 2016

Vanwege het succes van vorig jaar organiseren Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects, van 26 juni tot 24 juli, gezamenlijk de tweede editie van de SummerShow Amsterdam-Noord! Aan kunstenaars die in stadsdeel Noord woonachtig of werkzaam zijn, doen wij een oproep kunstwerken in te sturen. Een vakjury zal de werken beoordelen en een selectie maken die in de twee tentoonstellingsruimtes aan de Van Riemsdijkweg (41 a en b) op de NDSM-werf gepresenteerd zal worden. Tijdens de opening van de tentoonstelling op 26 juni zal er een prijsuitreiking plaatsvinden van het door de vakjury gekozen werk. Aan de hand van stemmen van het publiek wordt na afloop van de tentoonstelling ook een publieksprijs uitgereikt. Opening tentoonstelling: 26 juni, 16.00 – 18.00 uur.

 

De expositie bestaat uit professionals en amateurs, jong en oud, net afgestudeerd of al bekend; alle in Noord werkende en/of wonende kunstenaars hebben zich kunnen aanmelden voor de SummerShow 2016. Een deskundige vakjury heeft o.a. kunstenaar Henk Veen geselecteerd om deel te nemen aan de expositie.

Geïnspireerd door de Summer Exhibition – the largest open submission exhibition in the world – zoals die al sinds 1769 door de Royal Academy in Londen wordt georganiseerd willen Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van Amsterdam-Noord door kunstenaars de mogelijkheid te bieden hun werk aan een breed publiek te tonen.

Jury- en publieksprijs
Kunstenaars van wie er werken door de jury worden geselecteerd, nemen deel aan een groepstentoonstelling die van 26 juni tot 24 juli 2016 zal worden gehouden in de ruimtes van Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects aan de Ms. van Riemsdijkweg op de NDSM-werf.

De deelnemers maken ook kans op de jury- en publieksprijs. De winnaars krijgen gelijktijdig een tentoonstelling van 10 dagen in de ruimte van Nieuw Dakota .

Adres:
Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects
Ms. van Riemsdijkweg 41 a & b
1033 RC AmsterdamHenk Veen exposeert bij Golfbaan Waterland Amsterdam

Vanaf 29 maart 2016 tot onbepaalde tijd, heeft kunstschilder Henk Veen een mooie expositie hangen op Golfbaan Waterland Amsterdam.

Adres:
Golfbaan Waterland Amsterdam
Buikslotermeerdijk 141
1027 AC  Amsterdam
Henk Veen schilderde samen met Cruijff: "Alsof ik mijn jeugd kwijt ben."

Onder de vele Amsterdammers die stil staan bij het overlijden van Johan Cruijff is ook kunstenaar Henk Veen, die een bijzondere band had met de ras-Amsterdammer.

'We waren net aan het vergaderen om te kijken of we nog één keer iets met Cruijff konden schilderen. En tijdens die bespreking hoorden we het nieuws. Maar op de een of andere manier voelde ik het misschien ook wel aankomen. Als je zo'n ziekte hebt, leef je natuurlijk vaak niet lang meer', vertelt Veen.  

'Het is alsof je je hele jeugd verliest. Ik ben opgevoed met Johan. Ik werd door m'n vader voor twee dingen uit bed gehaald: Mohammed Ali en Cruijff. Het was echt een rode draad door m'n leven.' 

In het verleden maakte Veen een aantal werken van, maar ook mét Cruijff.  'Ik heb een aantal werken samen met Cruijff gemaakt. Een zelfs in het Olympisch Stadion, die werken werden dan geveild voor de foundation van Johan. Het was heel bijzonder om met hem samen te schilderen. Als hij binnenkomt valt iedereen stil. Zelfs de pers valt stil op zo'n moment. Dus ook al waren er veel mensen, ik had hem echt voor mezelf. 'Johan schreeft toen een persoonlijke noot: "Ik ben een goede assistent van een schilder die past zoals ik denk." Mooier compliment kan je niet krijgen van Johan.

Bekijk het interview van AT5 hier of hier via you tube !

Bekijk hier wat Henk en Johan met elkaar hebben gedaan.

Kijk hier naar de schilderijen geschilderd met en over Johan Cruijff.Henk Veen exposeert bij R'dam International Art Fair 2016 Global Art Agency

Op 9 en 10 september 2016 exposeert kunstenaar Henk Veen bij Global Art Agency de Rotterdam International Art Fair 2016. Midden in het hart van Rotterdam zet de Laurenskerk haar deuren open voor twee dagen lang bijzondere hedendaagse kunst. Meer dan 150 galerieën en kunstenaars vanuit de hele wereld tonen hun schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s en illustraties.

Een bezoek aan de Laurenskerk, een van Rotterdams mooiste monumenten, is in de tweede week van september nóg specialer. Tijdens 'Rotterdam International Art Fair 2016' is hier namelijk een bijzondere selectie aan beeldende kunst te vinden. Tijdens de beurs wordt niet alleen kunst bekeken, er ontstaan ook ontmoetingen tussen kunstenaar en publiek en kunst kan rechtstreeks worden aangeschaft.

Kunstenaar Henk Veen is ook aanwezig en zal live schilderen.

Openingstijden:
Vrijdag 9 september 2016: 18.00 – 21.00 uur Openingsavond 'The Private View & Vernissage' €7,50.
Zaterdag 13 september 2016: 11.00 – 18.00 uur - Gratis Entree.


Adres:
De Laurenskerk
Grotekerkplein 27
3011 GC Rotterdam

Kunstenaars kunnen zich nog steeds inschrijven!


Unieke expositie Henk Veen geopend door presentator en muzikant Erik van der Hoff - BooArt Hotel NH Amsterdam Zuid - Musica

Unieke expositie Henk Veen geopend door presentator en muzikant Erik van der Hoff.

Afgelopen 8 maart 2016 is de unieke expositie van de bekende kunstenaar Henk Veen geopend door Erik van der Hoff, de bekende presentator van o.a. de televisieprogramma’s Het Blok, Keuringsdienst van waarde en House Rules Holland en muzikant van de voormalige schoolband Roberto Jacketti & the Scooters geopend in het NH Amsterdam Zuid, georganiseerd door BooART kunstbemiddeling.

“Het bijzondere van Henk en zijn werk is dat hij het voor elkaar krijgt dat de teksten die hij gebruikt, nauw aansluiten bij de illustratie die hij schildert”, aldus Erik van der Hoff. De presentator is vereerd dat de expositie de naam draagt van zijn meest succesvolle nummer “I save the day”, wat aangeeft dat wat er in je leven ook gebeurd, je moet proberen om overeind te blijven en je de eindstreep haalt. Zowel Van der Hoff als Veen delen dit gevoel en stralen beiden deze kracht uit.

De collectie tentoongestelde werk is werk van de kunstschilder die met nationaal en internationaal bekendheid samen geschilderd heeft. Een unieke collectie die nog nooit vertoond is en te zien is in het Hotel in Zuid.

De kunstschilder heeft geschilderd met o.a. Danny de Munk, Dave Dekker, Rob Bolland, Sabrina Stark, Matt Bianco, Wouter Hamel, Oleta Adams, Terry Callier, Lilian van Zuco 103, Boris, ATS the Beatdocter, Dorona Alberti – Gare du Nord, Nico Koster’s foto John Lennon, Edwin Rutten, DJ Maestro, Euro Cinema en heeft de cover van de cd single ontworpen van Ziggi.

Tevens heeft zanger en gitarist Midas Treub, bekend van Popronde en de Grote Prijs van Nederland een uniek optreden weggegeven.

De tentoonstelling is de aankomende maanden nog te zien NH Amsterdam Zuid op de Van Leijenberghlaan 221, 1082 GG Amsterdam.

BooART kunstbemiddeling is een van de grootste netwerk galerieën in Nederland.

Foto: ©2016 Jan Blankestein en Maartje Pronk

Kijk hier voor alle foto's!! en het filmpje op YouTube

 


Uitnodiging opening expositie Henk Veen in het NH Amsterdam Centre - BooArt

Hierbij nodigen wij u met plezier uit voor de opening op 1 oktober 2015 om 18.00 uur in het NH Amsterdam Centre.

Met trots kunnen wij u melden dat Herman Bolhaar, goede bekende van kunstenaar Henk Veen en liefhebber van zijn werk en projecten, de expositie om 18.30 uur zal openen. Herman Bolhaar is voorzitter van het  college van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. Multi-talent Peter Faber zal aanwezig zijn met een ludiek optreden, samen met de jongens van de Peter Faber Stichting. Van 18.00 – 20.00 uur bent u welkom op de opening van deze expositie.

De Peter Faber stichting heeft als doel: Iedereen ongeacht achterstand of beperking, de switch te laten maken van passief naar actief in het leven staan. Destructieve energie omzetten in creatieve energie. Dit gebeurt door middel van theaterprojecten en trainingen onder het motto:,, Ik kan het, ik wil het en ik doe het. Nu ”.! Info www.peterfaberstichting.nl .

Henk Veen
, een rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit zijn leven in Amsterdam. Zijn schilderijen zijn heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten. Wanneer je kijkt naar de schilderijen van vroeger en nu, kun je voelen en zien dat zijn stijl zich ontwikkeld heeft en dat hij door de jaren heen geleefd heeft in een wervelwind van ervaringen, welke hij prachtig weet om te zetten in zijn kunst. Hij schildert levendige, kleurrijke doeken met spuitverf, kwast en sjablonen welke zich kenmerken door de "laag over laag" techniek. Hij kiest bij voorkeur voor een “tastbaar beeld”, waarbij vaak slogans de figuren op het doek versterken. De thema’s in zijn werken betreffen vaak Amsterdam, muziek, sport en liefde, of een combinatie hiervan! Henk Veen heeft o.a. geëxposeerd in het “Museum Louvre” in Parijs en is bekend om zijn speciale projecten met Johan Cruijff.

BooART is een van de grootste netwerk galerieën in Nederland met meer dan 25 Galerieën.

Bart van den Hauten , Hotel Directeur van NH Amsterdam Centre ontvangt u graag op 1 oktober 2015 om 18.00 uur.

Laat u even weten of u komt? RSVP via info@booart.nl of kunstschilderhenkveen@chello.nl

Adres:
NH Amsterdam Centre
Stadhouderskade 7
1054 ES Amsterdam

NH Amsterdam Centre is goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. U kunt vlakbij parkeren in parkeergarage Byzantium, gelegen aan de Tesselschadestraat 1G  te Amsterdam.

Kijk voor de foto's hier!

SALTO programma CultTV interview Henk Veen exposeert in BooART NH Amsterdam Centre okt 2015Henk Veen exposeert bij Cafe Johan Arena

Op 7 februari 2016 exposeert kunstenaar en groot Ajacied Henk Veen in Cafe Johan in de Arena.
Hij zal tijdens de wedstrijd van Ajax - Feyenoord live schilderen
, waarbij het schilderij een permanente plek krijgt in Cafe Johan.

Café Johan is een business café voor liefhebbers van Ajax, vriendschap én Amsterdamse gezelligheid. In Café Johan kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op het heilige gras en de mooiste voetbalmomenten. Café Johan is ondergebracht in een stichting, die een verbinding creëert tussen het regionale bedrijfsleven en instituut Ajax. De opbrengsten van de stichting zullen met name ten goede komen aan de Johan Cruyff Foundation. Het bruine café, aan de oostzijde van het stadion, is gerealiseerd in 6 voormalige skyboxen en heeft daarmee tevens een langgerekt ‘skybox-balkon’ met 66 business seats beschikbaar. Arrangementen in Café Johan zijn inclusief dinner, lunch, entertainment en eventueel parkeerkaart. Café Johan combineert de luxe en uitstraling van een Skybox met het voordeel van netwerken en gastvrijheid.

Website: www.cafejohan.nl

Foto's van de expo en live action painting.


Expositie Henk Veen in Pakhuis de Zwijger

De expositie van de kunstenaar in Pakhuis de Zwijger is te zien van 1 november tot 1 december 2015.

Adres: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 181K, 1019 HC Amsterdam


Henk Veen uitgenodigd voor expositie SummerShow 2015

Van 21 juni tot 1 augustus 2015 organiseren Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects gezamenlijk de eerste SummerShow 2015 op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Opening tentoonstelling: 21 juni, 16 - 18 uur. Opening door Erna Berends, portefeuillehouder Kunst en Cultuur Amsterdam Noord.


De expositie bestaat uit professionals en amateurs, jong en oud, net afgestudeerd of al bekend; alle in Noord werkende en/of wonende kunstenaars kunnen zich aanmelden voor de SummerShow 2015. Een deskundige vakjury heeft o.a. kunstenaar Henk Veen geselecteerd om deel te nemen aan de expositie.

Geïnspireerd door de  Summer Exhibitionthe largest open submission exhibition in the world – zoals die al sinds 1769 door de Royal Academy in Londen wordt georganiseerd willen Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van Amsterdam-Noord door kunstenaars de mogelijkheid te bieden hun werk aan een breed publiek te tonen.

Jury- en publieksprijs
Kunstenaars van wie er werken door de jury worden geselecteerd, nemen deel aan een groepstentoonstelling die van 21 juni tot 1 augustus 2015 zal worden gehouden in de ruimtes van Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects aan de Ms. van Riemsdijkweg op de NDSM-werf.

De deelnemers maken ook kans op de jury- en publieksprijs. De winnaars krijgen gelijktijdig een tentoonstelling van 10 dagen in de ruimte van Nieuw Dakota .

Adres:
Nieuw Dakota
en Francis Boeske Projects
Ms. van Riemsdijkweg 41 a & b
1033 RC AmsterdamHenk Veen exposeert bij Amsterdam International Art Fair

De eerste editie van de Amsterdam International Art Fair 28-29 augustus 2015. 
De kunstbeurs voor hedendaagse kunst wordt gehouden in de Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ in Amsterdam gelegen
op een toplocatie.
Amsterdam Int'l Art Fair
presenteert een gevarieerde line-up van circa 40 galeries uit Nederland en over de hele wereld,
over drie concepten:
Contemporary; Modern, en de toegewijde van Urban & Graffiti kunst in beide programma's;
· HEDENDAAGSE: tentoonstelling gewijd aan hedendaagse kunst galerijen die voor tenminste twee jaar bestaan.
· ARTSPACE PROGRAMMA: gecureerde selectie met internationale opkomende en bekende kunstenaars.


Kunstenaar Henk Veen zal behalve deelnemen aan de expositie ook zitting nemen in het jurypanel voor de AIAF PRIZE 2015 AWARDS.
De winnaars wordn bekend gemaakt op zaterdag 29 augustus om 16.00 uur in de Beurs van Berlage.


BEZOEK DE KUNSTBEURS:
Vrijdag 28 augustus 2015: VIP Private View en Vernissage € 10 euro: 18.00uur - 21.00uur Boek hier
Zaterdag 29 augustus 2015: Gratis toegang 11:00uur - 17.00uur (Global Art Awards Ceremony om 16.00 uur) Boek hier


Meer info op website www.AmsterdamArtfair.comHenk Veen exposeert tijdens Aegon Copa Amsterdam

De organisatie van Aegon Copa Amsterdam heeft de Amsterdamse kunstschilder Henk Veen, bekend van zijn Ajax doeken en de duo-schilderijen met bekende Nederlanders, waaronder Johan Cruijff, wederom gevraagd om zijn doeken de exposeren tijdens het internationale voetbaltoernooi. Dit evenement zal gaan plaatsvinden op 23, 24, 25 mei 2015 in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Het Olympisch Stadion is wederom decor van Aegon Copa Amsterdam. De locatie van de expositie gaat plaatsvinden in het VIP gedeelte op het terrein.

Kunstenaar Henk Veen zal tijdens Copa Amsterdam een schilderij overhandigen aan zijn grote idool Piet Keijzer, die hij heeft uitgeschilderd op doek. Tevens zal er op zondag rond 14.00 uur een tattoo gezet worden door tatoeeerder Mitchel Kesseler van Belstattoo, op de schouder van fan Michel Poelie, van één van de tekeningen van Henk Veen in de VIP ruimte.

filmpje: Henk Veen en Johan Cruijff overhandigen Piet Keizer schilderij Copa Amsterdam 2015

Kijk voor schilderijen met AJAX-thema hier!

Kijk voor de foto's hier!Winnende Amsterdamse tulpen op het Kunstplein Keukenhof

Afgelopen zondag 3 mei 2015 werd om 16.00 uur bekend gemaakt wie de prijswinnaars waren van de 5 dagen durende kunstwedstrijd op het Henk Veen Kunstplein in Keukenhof.Gedurende het 5-daagse evenement Henk Veen Kunstplein, was er een grootse expositie van 40 professionele kunstenaars die hun werk, maar ook hun kunst live op doek vertoonden. Onder toeziend oog van directeur Bart Siemerink, welke zichtbaar genoot, kon het publiek de kunstenaars in actie zien, de sfeer proeven rondom de kunstenaars en met ze praten over hun kunstwerken. Het contact met de kunstenaars zelf, de professionele opstelling van het plein, maakt dat het Henk Veen Kunstplein een sfeervol en uniek concept is en het publiek mee kan gaan in hun wereld. De directeur vindt het elk jaar weer een feestje om te zien, als je een bloemenpark maakt, dat het bijzonder leuk is om dit te combineren met kunst als dit jaarlijks terugkerende Kunstplein. "De combinatie van het exposeren van vele verschillende kunstenaars met even zoveel verschillende stijlen en de uitgeschreven wedstrijd, creëert een sfeer van een georganiseerd atelier, waar veel Keukenhof bezoekers speciaal deze week vanwege de aanwezigheid van het Kunstplein, hun weg richting het prachtige in bloei staande Keukenhof heeft gevonden", aldus jurylid, organisator en kunstenaar Henk Veen.

Zondag 3 mei 2015 was het om 16.00 uur zover dat de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Overdonderd en blij verrast was de prijswinnaar, toen deze werd bekend gemaakt. "Een eerste prijs en ook de publieksprijs winnen is echt ongelofelijk fantastisch!”, aldus de winnende kunstenaar Ingrid Jansen, die haarprijs mocht ontvangen van organisator Henk Veen.

Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert en medejurylid van deze kunstwedstrijd, vertelde dat zij met de andere juryleden Greet Locquet van Keukenhof en de bekende kunstschilder Henk Veen, tevens organisator van het kunstevenement Kunstplein, heeft genoten van het jureren van de wedstrijd met het thema “Tulips from Amsterdam". “De link tussen mijn werk als arrangeur van Keukenhof is zo duidelijk. Het heeft ritme en kleur. Gemeenschappelijk delen is het zoeken naar vormen en kleuren en vernieuwingen. Erg leuk om te jureren en leuke kunstwerken gezien”, aldus Nicky Markslag.

Bijzonder om te zien hoe het thema door iedere kunstenaar wordt uitgeschilderd en een kijkje geeft door de ogen van een schilder artiest. Door ongekende hoogstaande klasse van alle 40 kunstwerken waren de juryleden al snel over eens welke vijf kunstenaars de prijzen verdienen.

Buitenom de wedstrijd, heeft het publiek ook dit jaar weer gretig gestemd op zijn of haar favoriete kunstenaar over het werk wat tentoongesteld werd door de kunstschilders, waarbij meer dan duizend stemformulieren zijn ingevuld.

Met lovende woorden van juryleden, laten zij het publiek weten dat het Kunstplein een ware traditionele aanvulling is, welke inmiddels de verrassende vaste attractie is en ieder jaar op Keukenhof zal plaatsvinden. “Wederom een zeer geslaagd Kunstplein Keukenhof deze week en een ode aan de bezielende leiding”, aldus Greet Locquet van Keukenhof.

De jury is tot de tot de volgende winnaars gekomen:
1ste prijs: Ingrid Jansen - Hotelovernachting voor 2 personen met 2 entreekaarten Keukenhof 2016 - gesponsord door Keukenhof
2de prijs: Ellen Gozeling - Van Gogh olieverf kist Expert t.w.v. € 153,28
3de prijs: George Calis - Van Gogh acrylverf kist Easel t.w.v. € 102,- met o.a. 10 tubes 40 ml acrylverf, diverse hulpmiddelen, penselen en een bespannen spieraam – gesponsord door Royal Talens
4de prijs: Marion Rijnders - Van Gogh olieverf Basiskist t.w.v. € 50,41 met o.a. 10 tubes 40 ml olieverf. diverse penselen en hulpmiddelen – gesponsord door Royal Talens
5de prijs: Nel Huurman - Zomerbollen pakket - gesponsord door Keukenhof
Publieksprijs: Ingrid Jansen - 2 lentepassen Keukenhof 2016 - gesponsord door Keukenhof

Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en het prachtige en bijzondere vierdaagse wedstrijd en hoogstaande evenement afgesloten.

Keukenhof
Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Vanwege de miljoenen bloeiende bloembollen in een heerlijke voorjaarsomgeving. Maar óók omdat sinds de opening in 1949 vele kunstenaars hier hun schilderijen en kunstwerken hebben geëxposeerd. Soms in tijdelijke tentoonstellingen. Maar ook permanent.
Meer informatie op www.keukenhof.nl

Lees meer hier!

"Don't worry be happy op de Woude" van Henk Veen pakte succesvol uit als voorproefje voor WOUWDEWOUDE Festival

Tijdens het paasweekend konden kunstliefhebbers genieten van de expositie “Don’t Worry, Be Happy op De Woude” van de bekende Amsterdamse kunstenaar Henk Veen in het kerkje op De Woude. De expositie was bedoeld als opwarmertje voor het nieuwe tweedaagse kunst- en cultuurfestival WOUWDEWOUDE dat op 12 en 13 september op het eiland zal plaatsvinden. Een deel van de opbrengsten van de expositie werd aan de stichting van het festival geschonken.

Tijdens de vier dagen waarop de expositie te bezichtigen was, is een mooi bedrag voor de stichting van het nieuwe kunst- en cultuurfestival bijeengebracht. In totaal werden er 13 kunstwerken verkocht waarvan ruim €500,- van het totaalbedrag aan de stichting werd geschonken.

Speciaal voor deze expositie ging Henk Veen ook ter plekke aan de slag met het maken van een schilderij. Door middel van live action painting creëerde hij een eendje uit zijn bekende “eendjesreeks” met als ondertitel “Save All Your Kisses For Me”. Een mooi voorproefje op zijn rol tijdens WOUWDEWOUDE festival, want ook hier zal hij te bewonderen zijn terwijl hij ter plekke aan de slag gaat met het maken van schilderijen.


Over WOUWDEWOUDE Festival

Op 12 en 13 september zal het natuurrijke eiland De Woude een podium vormen voor theater, beeldende kunst en muziek, voor WOUWDEWOUDE. Tijdens dit tweedaagse festival wordt de charme van “het vergeten eiland” optimaal benut door bijzondere producties met bijzondere locaties in en om het dorp te combineren.
Men kan genieten van een beeldende kunstroute in de natuur rondom het eiland, zich laten inspireren op de kunstmarkt in het dorp en de dagen afsluiten met optredens van diverse singer-songwriters op karakteristieke locaties.
WOUWDEWOUDE wil zijn bezoekers op een verrassende manier kennis laten nemen van kunst en cultuur in combinatie met het eilandgevoel, het water en de weidse en bijzondere natuur.
Website: www.wouwdewoude.nl