Vraag me niet de weg...
Homa


Expositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl

Exposities en live optreden:

ALLE PROJECTEN
NEW AMSTELREDAM
SAIL
SMAAK VAN HOLLAND
HENK VEEN GALLERY
HOTEL ARENA
HOTEL THE GRAND
PROJECT SMSALERT
IJAZZ
EVT
ROCKART
ART FUSION
STUDIO11
VROOM & DREESMAN
EXPO WINKELS
GALLERY DONKERSLOOT
MARRIOTT HOTEL
CRUYFF 2007
ROOR
HOLLAND CASINO A'DAM
BIBLIOTHEEK OOSTERPARK
AGOVV
CRUYFF 2009
EXPOSITIE MOLENWIJK
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2011
DUO-DOEKEN
LOUVRE
GAYPRIDE
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2012
STEIGERART
GLOBAL ART AGENCY
SMS ALERT ONZE WIJK
AMSTERDAM MUSEUM
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2013
HET BERLAGE HUIS
COPA AMSTERDAM
BooART
AMSTELHOECK
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2014
A'DAM AMERICAN HOTEL
RENAISSANCE HOTEL
A'DAM MAKER FESTIVAL
BORCHLAND
KUNSTPLEIN KEUKENHOF 2015
PRAKTIJK MOLKENBOER
DE WOUDE
SUMMERSHOW
CAFE JOHAN ARENA
NETWERKEN MET KNIPOOG
GOLFBAAN WATERLAND A'DAM
BOVEN Y ZIEKENHUIS
A'DAM EXPERIENCE
DE VERANDA/JONGE DIKKERT
KUNSTPLEIN ZAANSE SCHANS 2016
CHAMPIONS LOUNGE ARENA RED LIGHT JAZZ FESTIVAL GALLERY ON THE EDGE
POPUP SASSENHEIM
KUNSTHAAR
PLUS VREESWIJK
SANQUIN
OAN
NIEUW DAKOTA
CORONA
TULIP EXPERIENCE A'DAM
VEBAN
KLEURENPRACHT
HUIS VAN DE WIJK DE MEEUW
DIJKLANDER ZIEKENHUISVEBAN Open Bedrijvendag Amsterdam Noord

Kijkje in atelier kunstenaar Henk Veen

Kunstenaar Henk Veen uit Amsterdam Noord heeft open atelier tijdens de Open Bedrijvendag van de Veban op vrijdag 19 april 2024. Natuurlijk stelt de kunstschilder en tekenaar van de wekelijkse column Spo(r)tprent in diverse kranten in Noord Holland, ook zijn atelier open tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Velen die het herkenbare werk van kunstenaar Henk Veen kennen of hem via krant, televisie of zijn exposities hebben gezien, vinden het soms eng om zomaar langs te gaan.

“Door mijn atelier open te stellen, de drempel hiermee omlaag te brengen, hoop ik nieuwsgierigen over de streep te trekken om eens een kijkje te nemen in mijn bedrijf waar ik werk en wat ik precies doe en vooral de sfeer te proeven van mijn schilderijen waar ik mijn leven en mijn verhalen uitschilder op doek”, vertelt Veen. Maar behalve schilderijen is er veel meer te zien bij de kunstenaar en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken te bewonderen in zijn “snoepwinkel”. Mooie kunst cadeaus voor iedere portemonnee, maar ga vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt.

Wie de kunstenaar op 19 april 2024 bezoekt in zijn atelier aan huis op de Bergmolen 31 in Amsterdam Noord mag zelf een gratis één tekening uitzoeken. Iedereen is welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Alle informatie over vele bedrijven die deelnemen aan de Open Bedrijvendag, georganiseerd door de Veban, is te vinden op www.henkveen.nl en www.openbedrijvendagamsterdamnoord.nl

Atelier aan huis: Bergmolen 31, 1035BB Amsterdam.

Meer informatie over
Veban Open Bedrijvendag Amsterdam Noord, klik hier!

Pagina Henk Veen Veban Open Bedrijvendag
Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout

In één van de bedrijfshallen van de Firma Hopman en Damen Flowerbulbs aan de Delfweg van Noordwijkerhout wordt een event georganiseerd om de toeristen in de streek bekend te maken met de Bollencultuur. Velen van hen hebben namelijk geen idee waarom er in onze streek zoveel bloemen bloeien en denken dat ze speciaal voor het toerisme zijn aangeplant. Net als de Keukenhof…. Tot grote ergernis van de kweker want de toeristen verspreiden - met hun drang naar de perfecte foto in verschillende bloemenvelden- ongewild allerlei ziektes in het gewas. Sommigen denken dat je er gewoon doorheen mag rennen.. fietsen… erin liggen…. Ze weten niet hoeveel schade ze aanrichten en wat dat allemaal kost. En zo ontstond het idee voor de Tulip Experience Amsterdam (toeristen vinden dat de Keukenhof iets buiten Amsterdam ligt)

Eén van de bedrijfshallen wordt omgebouwd tot event. Met een historisch overzicht van de bloembollencultuur, catering, een pluktuin en foto-shoot plekken. Rondleiding en uitleg en een film over het reilen en zeilen van een bollenkwekerij. Dit alles in de setting van de – jullie misschien wel bekende – setting van het Panorama Tulipland van enkele jaren geleden.

En KUNST! Want die mag natuurlijk niet ontbreken! Tulp gerelateerde kunst zal je vinden tijdens dit evenement van diverse kunstenaars die hun creativiteit op doek tonen.

Adres:
Tulip Experience Amsterdam
Delfweg 37
2211 VK Noordwijkerhout
Nederland

Openingstijden:
21 maart t/m 12 mei 2024
Maandag t/m zondag
9.00 – 18.00 uur

Draaidag kunstenaar Henk Veen aanwezig op: Binnenkort bekend

Website Tulip Experience


Ook Wendy van Dijk, Mari van de Ven en de prins van Saoudi Arabie hebben hun weg gevonden naar alle kunstwerken in de galerie. Ze genoten zichtbaar.


Kleurenpracht Schilderscompetitie georganiseerd door Museum de Zwarte Tulp 2024

Voorgaande jaren was de schilderscompetitie georganiseerd door Museum de zwarte Tulp in Lisse een groot succes. Om een traditie in gang te zetten wordt aanstormend en professioneel talent uitgenodigd deel te nemen om de schoonheid van de bollenstreek tot uitdrukking te brengen in picturale vorm. Met deze competitie zijn er mooie geldprijzen te winnen. Het thema voor dit jaar is: "Hollands glorie."

Kunstenaar Henk Veen is één van de deelnemende kunstschilders die het thema Kleurenpracht, dus de tulpen en de bollenvelden van Lisse, zullen tentoonstellen.

De officiële opening van de exposities is op zaterdag 22 september 2024 Op zaterdag 22 september om 14:00u. zal dan op feestelijke wijze aan de Koninginneweg 8 de prijsuitreiking plaatsvinden onder het genot van een hapje en drankje. De tentoonstelling eindigd op 22 november 2024.

Adressen:
Koninginneweg 8 in Lisse
en Blokhuis 10A in Lisse (hier is Henk Veen aanwezig, binnenkort bekend welke dagen.

Voor meer informatie zie de website www.kleurenpracht.com van Museum de Zwarte Tulp.


Expositie schilderijen in Dijklander ziekenhuis Hoorn

Kunstenaar Henk Veen exposeert in het Dijklander ziekenhuis locatie Hoorn voor de van drie maanden tot eind maart 2024 met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde vogeltjes en andere beestjes die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen en passie, neer op plekken waar men wel een lach en steun kan gebruiken, zoals deze maanden in het Dijklander ziekenhuis locatie Hoorn.

Zo'n acht jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Met een pot verf en kwast stond hij vertwijfeld boven zijn lege doek, waar hij de confrontatie kreeg dat hij niet meer wist hoe hij moest schilderen. Met een leeg hoofd zonder fantasie en ongecontroleerde bewegingen, ging hij terug naar de basis, waar de “Brillies” zijn ontstaan. Met zo min mogelijk prikkels en vertrouwde herhalingen leerde hij zijn hersenen de uit elkaar gevallen verbindingen weer terug te laten connecten en hebben hem in die periode doen overleven. Na een periode van revalidatie, heeft hij door moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten. De kunstenaar heeft ontdekt dat revalidatie topsport is zonder voorbereiding. “Door het vertellen van het verhaal van de bekende “Brillies”, hoop ik een ieder te doen helpen met als men het even niet meer weet, terug te gaan naar de basis, waar je jezelf weer terug vindt en verder weer vooruit kan”, aldus de kunstschilder.

Sinds deze maand sieren zijn schilderijen, tot half maart, de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk ziet lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar.

In totaal hangen er 24 kunstwerken van Veen op de begane grond van het ziekenhuis. Marike van Rijn verzorgt er de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd, steeds drie maanden lang. Mooi dat wij dit keer kunstenaar Henk Veen bij ons hebben exposeren, want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk met bijzondere verhalen, ook ik word er helemaal blij van."

Locatie: Dijklander Ziekenhuis, Maelsonstraat 3, 1624 NP te Hoorn
Open Ateliers Amsterdam-Noord 2023: kunst in een stad in beweging

De 32e edi ti e van Open Ateliers Amsterdam-Noord (OAN) overtre ft alle voorgaande edi ti es, met 108 kunstenaars die hun ateliers openstellen voor het publiek, een imposante groepsexposi ti e in het Treehouse NDSM, en 12 culturele hotspots. Dit jaar staat de schijnwerper op de veerkracht van kunstenaars, die ondanks – en soms juist dankzij – alle uitdagingen een indrukwekkend

oeuvre hebben opgebouwd. Datum en tijden: 18 en 19 november, van 12:00 tot 18:00 uur en centrale expositie: Treehouse NDSM-terrein, Neveritaweg 57, Amsterdam.

In het dynamische Amsterdam-Noord blijven kunstenaars met ongekende veerkracht kunst creëren, zich steeds aanpassend aan de veranderende omstandigheden. Deze kracht vormt de rode draad in de kunstwerken en ateliers, waarbij opvalt dat een opmerkelijk groot aantal vrouwelijke kunstenaars ac ti ef is. Bezoekers kunnen een breed scala aan kunstwerken ontdekken, variërend van prak ti sche stukken, zoals lampen en gebruiksvoorwerpen, tot puur ar ti s ti eke crea ti es, waaronder installa ti es, tekeningen, foto's, schilderijen en grafiek.

Open atelier kunstenaar Henk Veen
Kunstschilder Henk Veen kennen de meeste mensen wel van zijn tekeningen voor de column Spo(r)tprent in de Nieuwsbladen van Amsterdam Noord, Oostzaan en Landsmeer van Rodi Media. Vanzelfsprekend opent ook de vaste tekenaar van de krant zijn deuren van zijn atelier en kan je even duiken in zijn wereld waarbij je hem kan horen, zien en verse werk kan ruiken en hem aan het werk ziet met zijn bekende stijl van zijn schilderijen. “Vaak vinden mensen het eng om bij een kunstenaar over de vloer te komen, maar dat is de kracht van een open atelier waarbij ik juist het hart van mijn werk kan laten zien waar alles ontstaat, aldus kunstenaar Henk Veen. Wie bij de kunstenaar langs komt, krijgt zoals altijd een gratis tekening uit de bekende inspiratie doos. Welke herken jij van de krant? Meer informatie op www.henkveen.nl en www.henkveen.com

Veel activiteiten tijdens OAN
Speciaal voor de begeleidende catalogus van OAN-2023 hee ft schrijfster Claartje Chajes het gedicht Berm geschreven. Op de culturele hotspots is er nog meer kunst te zien, en worden bovendien workshops en ac ti viteiten aangeboden die geschikt zijn voor alle lee ft ijden. Gedetailleerde informa ti e hierover is beschikbaar op onze website: openateliersnoord.nl.

Vakmanschap en innova ti e
OAN-2023 toont eveneens dat veel kunstenaars tradi ti onele ambachten in ere houden. Bezoekers van de ateliers kunnen een verscheidenheid aan handgemaakte kunstwerken ontdekken, waarbij de toewijding aan ‘oude' ambachten op een eigen ti jdse manier wordt getoond. Wij nodigen iedereen van harte uit om de ateliers te bezoeken en kennis te maken met kunstenaars en hun kunst, nieuwe ervaringen op te doen en te luisteren naar verhalen over leven en werk in Amsterdam-Noord.

Contact
Volg ons op sociale media voor de laatste updates en korte films van de deelnemers: openateliersnoord. Voor meer informa ti e, bezoek onze website www.openateliersnoord.nl

Over OAN-2023
OAN is een jaarlijks evenement waar kunstlie fh ebbers de ateliers van lokale kunstenaars kunnen verkennen en hun werk van dichtbij kunnen bewonderen. Het viert de diversiteit en crea ti viteit van de kunstgemeenschap in Amsterdam-Noord en biedt kunstenaars een pla tf orm om hun werk aan een breder publiek te presenteren.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!

Bron foto: Corrie Geurts van Kessel

 


VEBAN Open Bedrijvendag Amsterdam Noord

Op 19 april 2023 zetten de ondernemers in Noord hun deuren wagenwijd open voor mensen uit Noord. Bewoners, geïnteresseerden, werkzoekenden, studenten, nieuwkomers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom. Jij komt toch ook ons atelier aan huis bezoeken? Niet om werk te zoeken of als stageplek, maar nieuwsgierigheid wat er allemaal gebeurd achter de deur van ons huis, waar je je kan laten verrassen en mee kan gaan in de wereld van de bekende kunstenaar Henk veen met zijn verhalen en zijn kunstwerken. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 uur en 16.00 uur En, voor iedere bezoeker een gratis tekening.

Atelier aan huis: Bergmolen 31, 1035BB Amsterdam.

Meer informatie over
Veban Open Bedrijvendag Amsterdam Noord, klik hier!

Pagina Henk Veen Veban Open Bedrijvendag
Exposities Sanquin bloedbank locatie Zaandam, Haarlem, Purmerend, Hoorn

Drie exposities bij Sanquin Bloedbank locatie Purmerend afgelopen maanden en in Sanquin Haarlem en Haarlem. Leuk om tijdens het moment dat je bloed geeft of meer, je kan rondkijken naar alle schilderijen in de expositie van kunstenaar Henk Veen. De expositie van Zaandam en Haarlem en Purmerend zal naar Hoorn gaan eind van dit jaar.
Foto's expo hier van Zaandam!

Tevens in de krant van Haarlem een mooi artikel om de bloeddonoren en de werknemers die het bloed afnemen een hart onder de riem te steken. Jullie zijn toppers, zeker in deze Corona tijd. Tnx voor jullie steun.

Exposities aankomende data's:
Locatie Hoorn: oktober november december 2023

Henk Veen exposeert in ziekenhuis Amstelland

Kunstenaar Henk Veen exposeert in Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen voor een periode van drie maanden tot eind juni 2023, een unieke collectie duo schilderijen.

Unieke collectie schilderijen met duoschilderijen hangen nu in de expositie in het ziekenhuis waar kunstschilder Henk Veen regelmatig zijn werk tentoonstelt. Van bekende Nederlanders en internationaal bekende buitenlanders tot kunstenaars en giclées met foto's. Nooit heeft de kunstenaar de gelegenheid gehad om deze gehele series te kunnen laten zien.

“Deze schilderijen zijn zo bijzonder dat ze echt gezien moeten worden door iedereen. Zo genoten om met bijzondere mensen en andere kunstenaars deze collectie te mogen tonen, geweldig! Wie krijgt nou allemaal bekende mensen zover om met mij te schilderen. Daarom houd ik zo van mijn werk”, vertelt de kunstenaar. Bekende klinkende namen zoals Wouter Hamel, Donna Dorona, Nicolette van Dam, Oleta Adams, Matt Bianco, Terry Calier en meer, veel meer. Ook duo-schilderijen met kunstenaars Leopold en Rob Opentij, waarbij door hun samenwerking met contrasterende stijlen unieke schilderijen zijn ontstaan.

In totaal hangen zo'n 23 kunstwerken van Veen in gang B op de begane grond van het ziekenhuis. Conny van den Oever verzorgt er, samen met de kunstcommissie, de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd. Om de 3 maanden een nieuwe kunstenaar. Mooi dat kunstenaar Henk Veen bij ons is komen exposeren want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk, ook ik word er helemaal blij van.”

Adres: Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen

 


Kleurenpracht Schilderscompetitie georganiseerd door Museum de Zwarte Tulp 2023

Voorgaande jaren was de schilderscompetitie georganiseerd door Museum de zwarte Tulp in Lisse een groot succes. Om een traditie in gang te zetten wordt aanstormend en professioneel talent uitgenodigd deel te nemen om de schoonheid van de bollenstreek tot uitdrukking te brengen in picturale vorm. Er zullen twee groepen beoordeeld worden op twee verschillende locaties in Lisse. Met deze competitie zijn er mooie geldprijzen te winnen. Het thema voor dit jaar is: "Bloeiende Bollenvelden."

Kunstenaar Henk Veen is één van de deelnemende kunstschilders die het thema Kleurenpracht, dus de tulpen en de bollenvelden van Lisse, zullen tentoonstellen.

De officiële opening van de exposities is op zaterdag 29 april 2023. Op zaterdag 3 juni om 14:00u. zal dan op feestelijke wijze aan de Koninginneweg 8 de prijsuitreiking plaatsvinden onder het genot van een hapje en drankje.

Adressen:
Koninginneweg 8 in Lisse
en
Blokhuis 10A in Lisse (hier is Henk Veen aanwezig op 6 mei en 13 mei 2023

Voor meer informatie zie de website www.kleurenpracht.com van Museum de Zwarte Tulp.Tulip Experience in Noordwijkerhout

In één van de bedrijfshallen van de Firma Hopman en Damen Flowerbulbs aan de Delfweg van Noordwijkerhout wordt een event georganiseerd om de toeristen in de streek bekend te maken met de Bollencultuur. Velen van hen hebben namelijk geen idee waarom er in onze streek zoveel bloemen bloeien en denken dat ze speciaal voor het toerisme zijn aangeplant. Net als de Keukenhof…. Tot grote ergernis van de kweker want de toeristen verspreiden - met hun drang naar de perfecte foto in verschillende bloemenvelden- ongewild allerlei ziektes in het gewas. Sommigen denken dat je er gewoon doorheen mag rennen.. fietsen… erin liggen…. Ze weten niet hoeveel schade ze aanrichten en wat dat allemaal kost. En zo ontstond het idee voor de Tulip Experience Amsterdam (toeristen vinden dat de Keukenhof iets buiten Amsterdam ligt)

Eén van de bedrijfshallen wordt omgebouwd tot event. Met een historisch overzicht van de bloembollencultuur, catering, een pluktuin en foto-shoot plekken. Rondleiding en uitleg en een film over het reilen en zeilen van een bollenkwekerij. Dit alles in de setting van de – jullie misschien wel bekende – setting van het Panorama Tulipland van enkele jaren geleden.

En KUNST! Want die mag natuurlijk niet ontbreken! Tulp gerelateerde kunst zal je vinden tijdens dit evenement van diverse kunstenaars die hun creativiteit op doek tonen.

Adres:
Tulip Experience Amsterdam
Delfweg 37
2211 VK Noordwijkerhout
Nederland

Openingstijden:
23 maart t/m 14 mei 2022
Maandag t/m zondag
9.00 – 18.00 uur

Draaidag kunstenaar Henk Veen aanwezig op 7 mei 2023

Website Tulip Experience


Ook Wendy van Dijk, Mari van de Ven en de prins van Saoudi Arabie hebben hun weg gevonden naar alle kunstwerken in de galerie. Ze genoten zichtbaar.Kunstenaar Henk Veen exposeert binnenkort in bloedbank Sanquin Hoorn

Al 10 jaar lang maakt de Noord Amsterdamse kunstenaar Henk Veen tekeningen voor de kranten van Rodi Media en exposeert binnenkort zijn schilderijen in de bloedbank van Sanquin in Hoorn.

De bizarre tijd van Corona heeft de kunstenaar het gevoel te geven de mensen van Sanquin, maar ook bloeddonoren een hart onder de riem te willen steken. Vaak wordt niet gezien dat op de achtergrond mensen hard werken om zo'n tijd als Corona doorheen te slaan, door maar door te gaan met alle risico's van dien. Juist om die reden wil hij een smile geven en laten zien aan anderen dat deze mensen zo hard hun best doen voor ons allemaal. Met zijn schilderijen hoopt hij een mooie expositie tentoon te stellen om in de tijd van het doneren het wachten te veraangenamen. Exposities van Sanquin locatie Zaandam en Haarlem zijn voor gegaan en wordt binnenkort Hoorn opgesierd. Wie weet waar nog meer in het land.

De expositie is zal in de maanden september en november 2023 in de Sanquin locatie in Hoorn tentoongesteld worden.
 


Henk Veen kleurt De Meeuw

Huis van de wijk De Meeuw, in Amsterdam noord, heeft iedere paar maanden een expositie van een gast kunstenaar. Deze keer hebben zij kunstschilder Henk Veen gevraagd die iedereen wel kent van zijn werk, speciale acties en zijn tekeningen. Voor deze expositie is de kunstenmaker in zijn opslag gedoken en heeft daar verborgen pareltjes uitgezocht, samen met kleine kunstobjecten.

De lente is in aantocht dus de kunstvogelhuisjes, de kunstklompen en ook de kleine vogeltjes Brillies en andere Beestenboel zitten te wachten om in tuinen opgehangen te worden. Nog leuker, op 15 maart 2023 zal de kunstenaar zelf aanwezig zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur om zijn Spo(r)tprent stripboekje te signeren, bekend van de kranten van het Noord Amsterdams Nieuwsblad en Kompas Regiokrant uit Noord. Voor ieder die wil, mits de tijd het toelaat, een tekening te maken op het boekje.

De expositie is gratis te bekijken tot en met 13 april 2023 in het huis van de wijk De Meeuw, Motorwal 300, 1021 PH Amsterdam en iedereen is welkom!

Wat is het Huis van de wijk De Meeuw
De Meeuw is een buurthuis voor de bewoners van heel oud Noord,
waar men kan komen om een bakkie te drinken en met elkaar te kletsen en maaltijden te nuttigen. Maar ook om cursussen te volgen of een vergadering bijwonen en vele instanties die hun plek hebben in het huis. Voor ieder wat wils.

 


Kunstenaar Henk Veen exposeert in bloedbank Sanquin Purmerend

Al 10 jaar lang maakt de Noord Amsterdamse kunstenaar Henk Veen tekeningen voor de kranten van Rodi Media en exposeert nu zijn schilderijen in de bloedbank van Sanquin in Purmerend.

De bizarre tijd van Corona heeft de kunstenaar het gevoel te geven de mensen van Sanquin, maar ook bloeddonoren een hart onder de riem te willen steken. Vaak wordt niet gezien dat op de achtergrond mensen hard werken om zo'n tijd als Corona doorheen te slaan, door maar door te gaan met alle risico's van dien. Juist om die reden wil hij een smile geven en laten zien aan anderen dat deze mensen zo hard hun best doen voor ons allemaal. Met zijn schilderijen hoopt hij een mooie expositie tentoon te stellen om in de tijd van het doneren het wachten te veraangenamen. Exposities van Sanquin locatie Zaandam en Haarlem zijn voor gegaan en is nu Purmerend opgesierd. Later dit jaar komt Hoorn nog aan de beurt en wie weet waar nog meer in het land.

De expositie is nog te zien t/m eind maart 2023 voor bloeddonoren en zal dan in de maanden september en november 2023 in de Sanquin locatie in Hoorn tentoongesteld worden.

Exposities aankomende data's:
Locatie Hoorn: september en november 2023 


Henk Veen exposeert in ziekenhuis Amstelland

Vanaf oktober 2022 t/m december 2022 exposeert kunstenaar Henk Veen weer in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen., met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen. Ook in de maanden april, mei en juni 2023.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach kan gebruiken, zoals deze maanden in het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.

Zo’n vijf jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Na een periode van revalidatie, heeft hij moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten.

Over een paar maandjes sieren zijn schilderijen de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk zien lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar.

In totaal zullen er zo'n 30 kunstwerken Veen op de begane grond van het ziekenhuis komen te hangen. Conny van den Oever verzorgt er de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd, aangepast aan de coronatijd, om de twee maanden een nieuwe kunstenaar. Mooi dat kunstenaar Henk Veen bij ons is komen exposeren want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk, ook ik wordt er helemaal blij van."

Adres: Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen

 BovenIJ Ziekenhuis interviewt kunstschilder voor promotie project ziekenhuis

Patienten vertellen: De kunst van het Revalideren

Henk Veen (1964) is kunstenaar. Zeven jaar geleden kreeg hij voor het eerst uitvalsverschijnselen door een aandoening van de bloedvaten in zijn hersenen. Vorig jaar, tijdens de coronacrisis, gebeurde het opnieuw.


De paniek was groot. Henk zijn kunst zorgt voor brood op de plank, maar hij wist niet meer hoe hij moest schilderen. Zijn belangrijkste les: ‘Als je het niet meer weet, dan moet je terug naar de basis.' Volgens Henk heeft het revalidatieteam hem er, samen met zijn partner Freeda, doorheen geholpen. ‘Door stimulerende oefeningen merkte ik dat ik me beter voelde. En,' merkt Henk op, ‘sommige patiënten zijn heel boos als zoiets ze overkomt, maar ik heb mijn positiviteit behouden, wat scheelt in het herstel. En het is voor het revalidatieteam ook fijner.'

Oog voor de partner

Freeda is als echtgenote van Henk nauw betrokken bij zijn revalidatie. Freeda: ‘Ze hebben Henk over een gigantische berg heen geholpen. En ze hebben ons allebei onder hun vleugels genomen. De partner van mensen met een ziekte wordt vaak vergeten, maar dit revalidatieteam is mij niet vergeten.'

 


H et gebaar: “Ik zorg voor jou.”

Op de foto heeft revalidatiearts Maaike ten Thije haar hand op de schouder van Henk. Volgens Henk en Freeda is dat gebaar tekenend voor het zorgzame contact dat het revalidatieteam met hen heeft. Henk is nu ontslagen door de neuroloog en de internist. Het gaat namelijk steeds beter met hem. ‘De revalidatiearts wil mij over drie maanden nog een keer terugzien,' vertelt Henk. ‘Ze zei: “Kijken hoe je het na het APK'tje zelf redt.” Echt bijzonder vind ik dat.'

Revalidatiearts Maaike ten Thije-de Boer  vertelt dat patiënten die bij de revalidatie komen vaak een diagnose hebben met ingrijpende gevolgen op hun leven. ‘Onze patiënten moeten het leven opnieuw uitvinden. Net als Henk. Ik vraag de patiënt altijd: “Wat wil je echt heel graag weer kunnen doen?” Het doel van revalidatie is maximaal herstel, weer onderdeel zijn van de samenleving en een optimale kwaliteit van leven. Daarvoor moet je weten wat belangrijk is voor een patiënt. Die verbinding met patiënten vind ik mooi aan het vak.'

Bron: BovenIJ Ziekenhuis Amsterdam Noord

Deze foto zal gebruikt worden voor promotie ziekenhuis via social media, abri's kranten, folders, posters, etc en dus overal in Amsterdam Noord te zien zijn.

Nieuwsgierig naar het ziekenhuis? Ga naar de vernieuwde website en ga ook vooral een kijkje nemen naar de vaste expositie op de revalidatie afdeling waar henk inmiddels een begrip is.VEBAN Open Bedrijvendag Amsterdam Noord

Op 7 oktober 2022 zetten de ondernemers in Noord hun deuren wagenwijd open voor mensen uit Noord. Bewoners, geïnteresseerden, werkzoekenden, studenten, nieuwkomers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom. Jij komt toch ook ons atelier aan huis bezoeken? Niet om werk te zoeken of als stageplek, maar nieuwsgierigheid wat er allemaal gebeurd achter de deur van ons huis, waar je je kan laten verrassen en mee kan gaan in de wereld van de bekende kunstenaar Henk veen met zijn verhalen en zijn kunstwerken. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 uur en 16.00 uur En, voor iedere bezoeker een gratis tekening.

Atelier aan huis: Bergmolen 31, 1035BB Amsterdam.

Meer informatie over
Veban Open Bedrijvendag Amsterdam Noord, klik hier!

Pagina Henk Veen Veban Open Bedrijvendag


Kunstenaar Henk Veen exposeert in Plus Vreeswijk Oosthuizen

De coronatijd hebben wij achter ons gelaten en heeft Henk in die tijd geexposeerd in Plus Ouderkerk an de Amstel. Dat is zo goed bevallen door de kunstenaar, door de eigenaar als door de klanten, dat dit naar meer smaakte. Oftewel, Henk Veen is gevraagd om ook te exposeren in zijn Plus in Oosthuizen. Henk zit niet graag stil enging graag op het aanbod van PLUS Vreeswijk in om in de supermarkt te exposeren, unieke locatie en gegarandeerd publiek.

Al jaren kent Henk de eigenaar van PLUS Vreeswijk die ook jaren in Amsterdam Noord zijn winkel heeft gehad en een begrip is onder de noordelingen. Vreeswijk denkt graag mee en helpt graag anderen en bood zijn vriend Henk aan om bij hem te exposeren in PLUS Ouderkerk aan de Amstel en nu dus ook in Oosthuizen. Unieke locaties waar het winkelend publiek juist dáár oog heeft voor kunst en zich totaal laat verrassen door de expositie met vrolijke schilderijen te kunnen bekijken terwijl men de boodschappen haalt. Henk heeft al zijn oogappeltjes uit zijn kleurrijke collectie meegenomen en natuurlijk heeft hij een waar eiland met thema Ajax gemaakt. Maar ook zijn beestenboel hebben een plek in de collectie gekregen.

Iedereen is welkom om onder het shoppen te kijken naar de schilderijen van de bekende kunstenaar Henk Veen met zijn herkenbare stijl van zijn hand. Van de Magere Brug en Ajax tot een grote smile van vrolijke dieren en meer…. laat je verrassen!

Locatie: PLUS Vreeswijk, Raadhuisstraat 41, 1474 HH Oosthuizen.

Website PLUS VREESWIJK OosthuizenKleurenpracht
Schilderscompetitie georganiseerd door Museum de Zwarte Tulp

Vorig jaar was de schilderscompetitie georganiseerd door Museum de zwarte Tulp in Lisse een groot succes. Om een traditie in gang te zetten wordt aanstormend en professioneel talent uitgenodigd deel te nemen om de schoonheid van de bollenstreek tot uitdrukking te brengen in picturale vorm. Er zullen twee groepen beoordeeld worden op twee verschillende locaties in Lisse. Met deze competitie zijn er mooie geldprijzen te winnen.

Kunstenaar Henk Veen is één van de deelnemende kunstschilders die het thema Kleurenpracht, dus de tulpen en de bollenvelden van Lisse, zullen tentoonstellen.

De officiële opening van de exposities is op zaterdag 4 juni. De feestelijke sluiting met prijsuitreiking is op zaterdag 25 juni.

De locaties van de expositieruimten worden later bekend gemaakt.

Voor meer informatie zie de website www.kleurenpracht.com van Museum de Zwarte Tulp.

 Patient en kunstenaar Henk Veen zet revalidatieeafdeling BovenIJ Ziekenhuis in het zonnetje

Onlangs overhandigde patiënt en kunstschilder Henk Veen een prachtige tekening en een heerlijke doos Merci aan de medewerkers van Revalidatie en Herstel.

Terug naar de basis

De tekening (links) is door Henk gemaakt na het revalideren onder begeleiding van het BovenIJ en representeert zijn motto "Terug naar de basis". "Ondanks coronatijd, hebben alle therapeuten en specialisten hun uiterste best gedaan om in een onmogelijke tijd de beste zorg te bieden" aldus Henk Veen. De manier waarop de afdeling samen met hem heeft gewerkt om hem weer op weg te helpen, maakt hem een “ontzettend blij en dankbaar mens”.

Glimlach

Tijdens de revalidatie heeft Henk Veen zijn ervaringen toegepast bij het maken van kunst. Zijn schilderijen uit deze periode hangen nu op de revalidatieafdeling in het BovenIJ. Henk wil anderen hiermee kracht geven en een glimlach bezorgen.

De speciale tekening van Henk Veen is een mooi compliment voor onze afdeling Revalidatie en Herstel!

Bron: BovenIJ Ziekenhuis Amsterdam Noord
Tulip Experience in Noordwijkerhout

In één van de bedrijfshallen van de Firma Hopman en Damen Flowerbulbs aan de Delfweg van Noordwijkerhout wordt een event georganiseerd om de toeristen in de streek bekend te maken met de Bollencultuur. Velen van hen hebben namelijk geen idee waarom er in onze streek zoveel bloemen bloeien en denken dat ze speciaal voor het toerisme zijn aangeplant. Net als de Keukenhof…. Tot grote ergernis van de kweker want de toeristen verspreiden - met hun drang naar de perfecte foto in verschillende bloemenvelden- ongewild allerlei ziektes in het gewas. Sommigen denken dat je er gewoon doorheen mag rennen.. fietsen… erin liggen…. Ze weten niet hoeveel schade ze aanrichten en wat dat allemaal kost. En zo ontstond het idee voor de Tulip Experience Amsterdam (toeristen vinden dat de Keukenhof iets buiten Amsterdam ligt)

Eén van de bedrijfshallen wordt omgebouwd tot event. Met een historisch overzicht van de bloembollencultuur, catering, een pluktuin en foto-shoot plekken. Rondleiding en uitleg en een film over het reilen en zeilen van een bollenkwekerij. Dit alles in de setting van de – jullie misschien wel bekende – setting van het Panorama Tulipland van enkele jaren geleden.

En KUNST! Want die mag natuurlijk niet ontbreken! Tulp gerelateerde kunst zal je vinden tijdens dit evenement van diverse kunstenaars die hun creativiteit op doek tonen.

Adres:
Tulip Experience Amsterdam
Delfweg 37
2211 VK Noordwijkerhout
Nederland

Openingstijden:
19 maart t/m 22 mei 2022
Maandag t/m zondag
9.00 – 18.00 uur

Website Tulip Experience


Ook Wendy van Dijk, Mari van de Ven en de prins van Saoudi Arabie hebben hun weg gevonden naar alle kunstwerken in de galerie. Ze genoten zichtbaar.


VEBAN Open Bedrijvendag Amsterdam Noord

Op 24 september 2021 zetten de ondernemers in Noord hun deuren wagenwijd open voor mensen uit Noord. Bewoners, geïnteresseerden, werkzoekenden, studenten, nieuwkomers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom. Jij komt toch ook ons atelier aan huis bezoeken? Niet om werk te zoeken of als stageplek, maar nieuwsgierigheid wat er allemaal gebeurd achter de deur van ons huis, waar je je kan laten verrassen en mee kan gaan in de wereld van de bekende kunstenaar Henk veen met zijn verhalen en zijn kunstwerken. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur En, voor iedere bezoeker een gratis tekening.

Atelier aan huis: Bergmolen 31, 1035BB Amsterdam.

Meer informatie over
Veban Open Bedrijvendag Amsterdam Noord, klik hier!

Pagina Henk Veen Veban Open Bedrijvendag


OAN Open Ateliers Noord gaat weer door! Deelname kunstenaar Henk Veen

Binnenlopen bij een groot aantal kunstenaars? Dat kan op zaterdag 2 en zondag 3 oktober tijdens de jaarlijkse Open Ateliers Noord, het jaarlijkse evenement dat tot genoegen van alle betrokkenen weer kan doorgaan. Niet minder dan 115 deelnemers, op 80 locaties tussen het NDSM-terrein in Tuindorp Oostzaan en de Zamenhofstraat in Amsterdam-Noord, tonen hun werk.

Open Ateliers Amsterdam Noord is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij een weekend lang kunstenaars hun ateliers openen voor het publiek. Juist in deze tijden van grote veranderingen zijn kunstenaars geïnspireerd geraakt en hebben nieuw werk gemaakt. Dat zien de bezoekers terug in de ateliers. Dit jaar doet er een recordaantal van 115 kunstenaars mee uit Amsterdam-Noord die hun werk op hun werkplek laten zien, of op verrassende locaties. Van het NDSM-terrein tot aan Halte Zamenhofstraat, overal is kunst te zien.

Via een digitale kaart op de website en een programmaboekje dat overal klaarligt, weten de belangstellenden waar ze alle ateliers en expositieplekken kunnen vinden. De voormalige DRAKA-fabriek in het Hamerkwartier is dit jaar gekozen als locatie voor de overzichtsexpositie om werk van alle deelnemende kunstenaars te tonen. Een goed startpunt voor een bezoek. In de enorme loodsen kun je wegdromen en inspiratie opdoen.

'Hallo?' is het thema van deze editie. Het staat voor de ontmoeting, de voorzichtige toenadering, de wens om de ander te ontmoeten, kunst en cultuur uit te wisselen en elkaar te leren kennen. Zie ook www.openateliersnoord.nl

Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis! Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel en Oosthuizen EK Henk Veen tassen actie!

Het EK is in volle gang! Speciaal voor het EK heeft PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel en Oosthuizen een unieke actie opgezet, i.s.m. kunstenaar Henk Veen.
Vanaf Donderdag 17 juni t/m Zondag 20 juni 2021, krijg je bij besteding van 25 euro aan boodschappen deze unieke duurzame EK tas cadeau! Maximaal 1 per klant en OP = OP.

Wil jij ook zo'n tas bemachtigen? Ga dan deze dagen boodschappen doen in één van de filialen van onderstaande locaties:

PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel
Dorpsstraat 23
1191 BH Ouderkerk aan de Amstel

PLUS Vreeswijk Oosthuizen
Raadhuisstraat 41
1474 HH Oosthuizen


 


Landelijk atelierweekend in atelier kunstenaar Henk Veen

Het Landelijk Atelierweekend voor dit jaar is aankomend weekend op zaterdag 26 en zondag 27 juni 2021. Ook de bekende kunstschilder Henk Veen zal zijn deuren openen van van zijn atelier aan huis en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale decembermaand. cVoor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!

Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.
Tulip Experience in Noordwijkerhout

In één van de bedrijfshallen van de Firma Hopman en Damen Flowerbulbs aan de Delfweg van Noordwijkerhout wordt een event georganiseerd om de toeristen in de streek bekend te maken met de Bollencultuur. Velen van hen hebben namelijk geen idee waarom er in onze streek zoveel bloemen bloeien en denken dat ze speciaal voor het toerisme zijn aangeplant. Net als de Keukenhof…. Tot grote ergernis van de kweker want de toeristen verspreiden - met hun drang naar de perfecte foto in verschillende bloemenvelden- ongewild allerlei ziektes in het gewas. Sommigen denken dat je er gewoon doorheen mag rennen.. fietsen… erin liggen…. Ze weten niet hoeveel schade ze aanrichten en wat dat allemaal kost. En zo ontstond het idee voor de Tulip Experience Amsterdam (toeristen vinden dat de Keukenhof iets buiten Amsterdam ligt)

Eén van de bedrijfshallen wordt omgebouwd tot event. Met een historisch overzicht van de bloembollencultuur, catering, een pluktuin en foto-shoot plekken. Rondleiding en uitleg en een film over het reilen en zeilen van een bollenkwekerij. Dit alles in de setting van de – jullie misschien wel bekende – setting van het Panorama Tulipland van enkele jaren geleden.

En KUNST! Want die mag natuurlijk niet ontbreken! Tulp gerelateerde kunst zal je vinden tijdens dit evenement van diverse kunstenaars die hun creativiteit op doek tonen.

Adres:
Tulip Experience Amsterdam
Delfweg 37
2211 VK Noordwijkerhout
Nederland

Openingstijden:
Donderdag 1 april t/m zondag 9 mei 2021
Maandag t/m zondag
9.00 – 18.00 uur

Website Tulip Experience

 


OAN Open Ateliers Noord deelname kunstenaar Henk Veen

Afgelopen maanden kon het Open Ateliers Noord helaas niet plaats vinden maar is inmiddels een datum geplant op 2 en 3 oktober 2021. Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!

Exposities Sanquin bloedbank locatie Zaandam, Haarlem, Purmerend, Hoorn

Twee exposities bij Sanquin Bloedbank locatie Zaandam afgelopen maanden en in Sanquin Haarlem. Leuk om tijdens het moment dat je bloed geeft of meer, je kan rondkijken naar alle schilderijen in de expositie van kunstenaar Henk Veen. De expositie van Zaandam en Haarlem zal naar Purmerend en Hoorn volgend jaar.
Foto's expo hier van Zaandam!

Tevens in de krant van Haarlem een mooi artikel om de bloeddonoren en de werknemers die het bloed afnemen een hart onder de riem te steken. Jullie zijn toppers, zeker in deze Corona tijd. Tnx voor jullie steun.

Exposities aankomende data's:
Locatie Purmerend: januari t/m maart 2023
Locatie Hoorn: september en november 2023

Tentoonstelling Corona - we leven allemaal translokaal - deelname Henk Veen

Kunstenaar Henk Veen heeft al aardig wat tekeningen gemaakt voor de krant mbt het Corona virus en hoe het ons leventje in te tang heeft en wij vechten tegen de onzichtbare vijand. Na een groepsexpositie is de collectie terug bij ons en groeit verder zolang het nog steeds Coronatijd is. Het houdt een ieder nog steeds dagelijks tegen. Wie oh wie heeft een mooie locatie voor ons waar het publiek de tekeningen van deze collectie kunnen zien. En check de laatste nieuwste tekeningen. Hier alle tekeningen op een rij!
Kom alle tekeningen bekijken in ns atelier aan huis in Amsterdam Noord.

Henk Veen exposeert in ziekenhuis Amstelland

Vanaf oktober 2022 t/m december 2022 exposeert kunstenaar Henk Veen weer in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen., met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach kan gebruiken, zoals deze maanden in het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.

Zo’n vijf jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Na een periode van revalidatie, heeft hij moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten.

Over een paar maandjes sieren zijn schilderijen de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk zien lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar.

In totaal zullen er zo'n 30 kunstwerken Veen op de begane grond van het ziekenhuis komen te hangen. Conny van den Oever verzorgt er de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd, aangepast aan de coronatijd, om de twee maanden een nieuwe kunstenaar. Mooi dat kunstenaar Henk Veen bij ons is komen exposeren want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk, ook ik wordt er helemaal blij van."

Adres: Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen

 


Tentoonstelling Corona - we leven allemaal translokaal - deelname Henk Veen

Vanaf het moment dat in maart de deuren gesloten werden voor exposities en tentoonstellingen, heeft Nieuw Dakota een oproep gedaan aan kunstenaars om te reflecteren op deze bijzondere periode. De reacties stromen nog steeds binnen en bouwen wij samen aan de Corona-Archives: "een collectief dagboek van deze rare tijd”. 

Alle inzendingen worden per dag verzameld in een online database, die gekoppeld wordt aan de website corona-archives.com.

Kunstenaars, filmmakers, filosofen, schrijvers, dichters, technologen, musici, beleidsmakers en historici delen hun verhaal en geven uiting aan zorg, boosheid, angst, wanhoop, dreigende ondertonen en hoe we die bedwingen met rede, maatregelen en ons persoonlijke dagelijks leven.  De translokale verbondenheid van de wereld wordt zichtbaar in de stilstand. Die stilstand creëert een nieuw domein. Hoe krijgt dit nieuwe domein vorm en hoe zal corona ons leven veranderen?

Ook kunstenaar Henk Veen is gevraagd om deel te nemen van wat Henk aan het tekenen is voor de krant met het thema Corona en over de Brillies en Hartjes om een hart onder de riem te steken voor de zorgmedewerkers, maar ook de mensen die getroffen zijn door dit virus. En het schilderij wt uiteindelijk is ontstaan uit de tekeningen. Hieronder de linken voor de overzichten.

Alle tekeningen uit de krant en in de tentoonstelling zijn hier in groter formaat te bekijken.

Hier de online overzicht via Nieuw Dakota - Corona Archieves

Van 12 juli t/m 30 augustus 2020 live te zien in een tentoonstelling, Adres: Nieuw Dakota, Ms. van Riemsdijkweg 41 a & b, 1033 RC AmsterdamSpeurtocht kunstwerken Henk Veen NDSM Amsterdam Noord

Natuurlijk is de kunt van Henk Veen ook terug te vinden op streetart welhalla NDSM in Amsterdam Noord. Velen bekenden en onbekenden vinden Henk zijn werk tussen alle prachtige artworks en wordt dan ook meteen herkend door de bekende styl en eigen handtekening van zijn werk.

Ben je in de buurt? Zoek dan ook alle kunsterken bij elkaar. Inmiddels zijn het er 8 stuks. Maar... genoeg inspiratie en altijd een plekje te vinden.
Exposities Sanquin bloedbank locaties Zaandam en Haarlem

Binnenkort twee exposities bij Sanquin Bloedbank locatie Zaandam en Haarlem. Leuk om tijdens het moment dat je bloed geeft of meer, je kan rondkijken naar alle schilderijen in de expositie. Foto's expo hier!

Data expositie:
Locatie Haarlem: 8 januari t/m maart 2021

Daarna:
Locatie Hoorn: september en november 2023
Locatie Purmerend: december 2022 t/m februari 2023
Kunstenaar Henk Veen zit in Coronatijd niet stil en exposeert in supermarkt PLUS Vreeswijk Ouderkerk aan de Amstel

In deze tijd waarin iedereen wordt overspoeld door de zorg om Carona en men belemmerd wordt in hun werk en doen en laten, heeft ook de kunstschilder al zijn exposities zien cancelen. Henk zit niet graag stil en kreeg het aanbod van PLUS Vreeswijk in Ouderkerk aan de Amstel om in de supermarkt te exposeren, unieke locatie en gegarandeerd publiek.

Al jaren kent Henk de eigenaar van PLUS Vreeswijk die ook jaren in Amsterdam Noord zijn winkel heeft gehad en een begrip is onder de noordelingen. Vreeswijk denkt graag mee en helpt graag anderen en bood zijn vriend Henk aan om bij hem te exposeren in PLUS Ouderkerk aan de Amstel. Een unieke locatie waar het winkelend publiek juist dáár oog heeft voor kunst en zich totaal laat verrassen door de expositie met vrolijke schilderijen te kunnen bekijken terwijl men de boodschappen haalt. Henk heeft al zijn oogappeltjes uit zijn kleurrijke collectie meegenomen en natuurlijk heeft hij een waar eiland met thema Ajax gemaakt. Maar ook zijn beestenboel hebben een plek in de collectie gekregen.

Iedereen is welkom om onder het shoppen te kijken naar de schilderijen van de bekende kunstenaar Henk Veen met zijn herkenbare stijl van zijn hand. Van de Magere Brug en Ajax tot een grote smile van vrolijke dieren en meer…. laat je verrassen!

Locatie: PLUS Vreeswijk, Dorpstraat 23, 1191 BH Ouderkerk aan de Amstel

Website PLUS VREESWIJK Ouderkerk aan de Amstel - foto's

Bij succes, binnenkort ook te zien in PLUS VREESWIJK Oosthuizen


 
OAN Open Ateliers Noord deelname kunstenaar Henk Veen

In de lente gaat door het Corona virus helaas de Open Ateliers Noord niet door en is verplaatst naar voorjaar 2021. Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!


 

Henk Veen exposeert in ziekenhuis Amstelland

Kunstenaar Henk Veen exposeert wederom weer in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen voor een periode van twee maanden van september tot en met


eind oktober 2020, met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach kan gebruiken, zoals deze maanden in het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.

Zo’n vijf jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Na een periode van revalidatie, heeft hij moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten.

Over een paar maandjes sieren zijn schilderijen de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk zien lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar.

In totaal zullen er zo'n 30 kunstwerken Veen op de begane grond van het ziekenhuis komen te hangen. Conny van den Oever verzorgt er de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd, aangepast aan de coronatijd, om de twee maanden een nieuwe kunstenaar. Mooi dat kunstenaar Henk Veen bij ons is komen exposeren want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk, ook ik wordt er helemaal blij van."

Vanaf september 2020 tot eind oktober 2020 exposeert kunstenaar Henk Veen in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.

Adres: Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen

 Expositie ziekenhuis BovenY Amsterdam Noord

Kunstenaar Henk Veen exposeert in het Boven Y ziekenhuis in Amsterdam Noord voor een periode van twee maanden tot eind april 2020, met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. Maar vooral de gewilde “Brillies” hebben de kunstenaar doen overleven in een zware tijd die hij doormaakte. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach en steun kan gebruiken, zoals deze maanden in het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam Noord.

Zo'n vijf jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Met een pot verf en kwast stond hij vertwijfeld boven zijn lege doek, waar hij de confrontatie kreeg dat hij niet meer wist hoe hij moest schilderen. Met een leeg hoofd zonder fantasie en ongecontroleerde bewegingen, ging hij terug naar de basis, waar de “Brillies” zijn ontstaan. Met zo min mogelijk prikkels en vertrouwde herhalingen leerde hij zijn hersenen de uit elkaar gevallen verbindingen weer terug te laten connecten en hebben hem in die periode doen overleven. Na een periode van revalidatie, heeft hij door moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten. “Door het vertellen van het verhaal van de bekende “Brillies”, hoop ik een ieder te doen helpen met als men het even niet meer weet, terug te gaan naar de basis, waar je jezelf weer terug vindt en verder weer vooruit kan”, aldus de kunstschilder.

Sinds afgelopen week sieren zijn schilderijen, tot eind april, de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk ziet lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar. In totaal hangen er 50 kunstwerken van Veen op de begane grond van het ziekenhuis.

Adres:
Ziekenhuis Boven Y, Statenjachtstraat 1, 1034 CS  Amsterdam


Tulphypotheken exposeert tulp schilderijen

Het bedrijf Tulphypotheken heeft een leuke actie voor kunstenaars, waarbij zij vragen om kunstenaars hun schilderijen te promoten op hun site. En natuurlijk, grote liefhebber van het schilderen van tulpen, doet kunstschilder Henk Veen hier graag aan mee. Al een lange tijd is hij verslingerd aan de tulp, vooral omdat hij heeft ontdekt hoeveel verschillende kleuren en vormen deze mooie bloem heeft en te leuk om deze op doek te zetten. Vandaar, deze online expositie met meer kunstenaars die dezelfde liefde voor de tulp hebben.

Bekijk deze online expositie hier!


Expositie 2020-02-02 in ruimere galerie-kapsalon KunstHaar

Galerie-kapsalon KunstHaar zit sinds 2018 aan de St.Pieterspoortsteeg: hartje Amsterdam en toch buiten de centrumdrukte . Op 2-2-2020 opent op dit onverwachte plekje de expositie 2020-02-02, kortweg twintig-twintig: 20 kunstenaars met elk 2 werken. Er zijn 2 prijscategorieën: € 202/€ 2020.

Galeriehouder annex kapper Jitse de Vries is één van de middenstanders voor wie de 9 straatjes niet langer betaalbaar waren. Het lukte Jitse toch in de buurt te blijven en zijn decennia-oude concept ‘kapsalon met kunst’ in een nog mooiere galerieruimte onder te brengen.

De expo 2020-02-02 kan als Jitses artistieke herstart worden beschouwd. Het idee ontstond tijdens een borrel in de kapsalon met kunstenaar Eva van Diepen. Zij exposeert een prijswinnend schilderij (1e prijs AIAF 2017, Beurs van Berlage). Er zijn meer kunstenaars van naam te zien, zoals Henk Veen en food-fotograaf Hay Hermans, die ook de poster ontwierp. Daarnaast laat een bonte stoet schilders en een enkele beeldhouwer eigen werk zien.

Locatie: Galerie-kapsalon KunstHaar
Adres: St. Pieterpoortsteeg 3 (zijstraat Nes), Amsterdam
Opening: 2 februari (02-02-2020) om 14.00 uur Contact: Eva van Diepen, tel: 06-2417 5916 of mail: 4evadi@gmail.com

Foto's expositie klik hier!

Binnenkort meer over expositie met kunstenaar Eva van Diepen vanaf 1 april tot en met eind mei 2020. Opening 5 april 2020.
 
Kijkje in atelier kunstenaar Henk Veen

Kunstenaar Henk Veen uit Amsterdam Noord heeft open atelier van 9 t/m 17 november 2019, tijdens de Nationale Kunstweek en Landelijk Atelier Weekend. Beiden evenementen zijn nationaal en natuurlijk stelt de kunstschilder ook zijn atelier aan huis open.

Velen die het herkenbare werk van kunstenaar Henk Veen kennen of hem via krant, televisie of zijn exposities hebben gezien, vinden het soms eng om zomaar langs te gaan.

“Door mijn atelier open te stellen, de drempel hiermee omlaag te brengen, hoop ik nieuwsgierigen over de streep te trekken om eens een kijkje te nemen waar ik werk en wat ik precies doe en vooral de sfeer te proeven van mijn schilderijen waar ik mijn leven en mijn verhalen uitschilder op doek”, vertelt Veen. Maar behalve schilderijen is er veel meer te zien bij de kunstenaar en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken te bewonderen in zijn “snoepwinkel”. Mooie kunst cadeaus voor de speciale decembermaand, maar ga vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt.

Lezers van kranten in Amsterdam Noord kennen Henk Veen waarschijnlijk van zijn wekelijkse tekening. Wie de kunstenaar tussen 9 t/m 17 november bezoekt in zijn atelier aan huis op de Bergmolen 31 mag zelf een gratis tekening uitzoeken. Iedereen is welkom tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Landelijk atelierweekend in atelier kunstenaar Henk Veen

Aanstaand weekend 16 en 17 november 2019 is het Landelijk Atelierweekend. Ook de bekende kunstschilder Henk Veen heeft zijn deuren geopend van zijn atelier aan huis en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale decembermaand. cVoor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en the, aanstaande zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!

Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.Henk Veen exposeert in ziekenhuis Amstelland

Kunstenaar Henk Veen exposeert in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen voor een periode van drie maanden tot eind september 2019, met zijn kleurrijke en sprekende schilderijen.

In gedachten vliegt kunstenaar Henk Veen mee met zijn geschilderde eendje die overal zijn gulle lach laat zien in de hoop een smile terug te krijgen. De bekende kunstschilder strijkt overal met zijn vrolijke en kleurrijke collectie schilderijen, vol verhalen, neer op plekken waar men wel een lach kan gebruiken, zoals deze maanden in het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen.

Zo’n vier jaar geleden is hij zelf getroffen door verstoppingen in de bloedvaten in zijn hoofd waar hij hersenschade aan over heeft gehouden die lijkt op de gevolgen van een beroerte. Na een periode van revalidatie, heeft hij moeten knokken om weer te kunnen schilderen en weer de dagelijkse dingen zelf te kunnen doen en mobieler te worden. Hij weet maar al te goed hoe moeilijk het is als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, hoe je humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten.

Sinds afgelopen week sieren zijn schilderijen, tot eind september, de wanden van het ziekenhuis. In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft, door zijn kunst, even te laten vergeten waar ze zijn. Het mooie is dat zijn kunst zelf het werk doet, want als je de mensen langs zijn werk zien lopen, dan zie je veelal een glimlach en vaak blijven patiënten even staan. “Dat ik mijn boodschap voor steun en vrolijkheid kan overbrengen door mijn kunstwerken, dat is bijzonder. Daarom hou ik zo van mijn werk”, verteld de kunstenaar.

In totaal hangen er 32 kunstwerken van Veen op de begane grond van het ziekenhuis. Conny van den Oever verzorgt er de exposities: "Het hele jaar door wordt er geëxposeerd, steeds drie maanden lang. Mooi dat kunstenaar Henk Veen bij ons is komen exposeren want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk, ook ik wordt er helemaal blij van."

Vanaf 28 juni 2019 tot eind september 2019 exposeert kunstenaar Henk Veen in het ziekenhuis Amstelland in Amtelveen.

Adres: Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen

 Henk Veen exposeert bij Amsterdam International Art Fair

De derde editie van de Amsterdam Int'l Art Fair 30-31 augustus 2019. De kunstbeurs voor hedendaagse kunst wordt gehouden in de Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ in Amsterdam gelegen op een toplocatie.
Amsterdam Int'l Art Fair presenteert een gevarieerde line-up van circa 100 exposanten uit Nederland en van over de gehele wereld.
BEZOEK DE KUNSTBEURS:
Vrijdag 30 augustus 2019:
 VIP Private View en Vernissage € 10 euro: 18.00uur - 21.00uur 
Zaterdag 31 augustus 2019:  Gratis toegang 11:00uur - 17.00uur (Global Art Awards Ceremony om 16.00 uur) 

 

Kunstenaar Henk Veen zal behalve deelnemen aan de expositie ook zitting nemen in het jurypanel voor de AIAF PRIZE 2019 AWARDS. De winnaars worden bekend gemaakt op zaterdag 31 augustus om 16.00 uur in de Beurs van Berlage.

Meer info op website www.AmsterdamArtfair.com
OAN Open Ateliers Noord deelname kunstenaar Henk Veen

In het weekend van 25 en 26 mei 2019 gaat het evenement Open Ateliers Noord van start. Een heel weekend hebben alle kunstenaars uit Amsterdam Noord hun atelier open en zo ook de bekende kunstschilder Henk Veen die zijn deuren geopend heeft van zijn atelier aan huis. Een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale gelegenheden tot schilderijen in ieder formaat. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en thee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Leuk! Iedere bezoeker mag een tekening uit de oude doos uitzoeken en meenemen. Op=Op!

Van 17 mei t/m 27 mei 2019 is er een overzichtstentoonstelling van alle kunstenaars die deelnemen aan de OAN bij SBK Kunstuitleen Amsterdam Noord aan de Asterweg 1A, 1031 HL Amsterdam.

Vergeet niet ook een kijkje te nemen bij de expositie bij Hotel NH Amsterdam Noord, alwaar de unieke collectie van duo schilderijen hangen. Duo schilderijen zijn schilderijen die met een andere kunstenaar samen gemaakt zijn.Expositie Henk Veen in Hotel NH Amsterdam Noord

Vanaf december 2018 t/m augustus 2019, heett kunstenaar Henk Veen een expositie bij Hotel NH Amsterdam Noord, grenzend aan de markt in Noord en in het oude ZAN Ziekenhuis, georganiseerd door BooArt. Adres: Distelkade 21, 1031 XP Amsterdam.
BooART is een van de grootste netwerk galerieën in Nederland met meer dan 25 Galerieën.


Expo PopUp Gallery Sassenheim

Bezoek met de Bloemencorso in Sassenheim ook gelijk deze PopUp Galerie! Hier exposeert kunsenaar Henk Veen aanstaande vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2019 zijn werk samen met Ellen Gozeling en Anita Ammerlaan! Wij zijn er op vrijdag en zaterdag. Welkom van 9:00 tot 17:00 uur. Kom een kijkje nemen in de Hoofdstraat 211 in Sassenheim.


Landelijk atelierweekend in atelier kunstenaar Henk Veen

Aanstaand weekend 17 en 18 november is het landelijk atelierweekend. Ook de bekende kunstschilder Henk Veen heeft zijn deuren geopend van zijn atelier aan huis en een mooie gelegenheid om grote en kleine en bijzondere kunstwerken bewonderen in zijn snoepwinkel van zijn voorraad. Mooie kunst cadeaus voor de speciale decembermaand. Voor iedere portemonnee is wat te vinden, maar kom vooral vrijblijvend een kijkje nemen waar hij werkt, woont en zijn inspiratie vandaan haalt. Ben jij al eens wezen kijken bij het atelier van kunstenaar Henk Veen? Wij zien jou graag en schenken gratis koffie en the, aanstaande zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur. Lift aanwezig en parkeren gratis!

Adres: Bergmolen 31, 4hoog, 1035BB Amsterdam Noord.

Website: www.henkveen.nl

 Henk Veen exposeert bij de IJsboetiek in Zaandam

Vanaf April 2018 tot onbepaalde tijd, exposeert kunstenaar Henk Veen met een collectie schilderijen bij De IJsboetiek te Zaandam.

Adres:
Ijsboetiek, Zuiddijk 91, 1501 CD ZaandamHenk Veen exposeert bij Urban Cotton online

Vanaf augustus 2018 exposeert kunstenaar Henk Veen bij Urban Cotton Online. \Hier zijn 10 originele schilderijen te bezichtigen en te koop. Wie weet in de toekomst mooie evenementen en reproducties op hun uneke concept, de wandkleden. Kijk voor de pagina van Henk Veen hier.

Over Urban Cotton - het platform voor creatief talent

Urban Cotton is een platform voor creatief talent, ontstaan in de creatieve en rauwe hotspot Amsterdam Noord. Wij bieden een unieke collectie van werken: van wandkleden tot schilderijen, foto’s en multi-mediawerken. Met de designs van Urban Cotton verwelkom je een creatieve en innovatieve sfeer in ieder vertrek. Of je er nou leeft, slaapt, eet, ontspant, feest, of werkt.  

Al onze werken zijn ontworpen door creatief talent uit het netwerk van Urban Cotton. Doordat wij de creatieven de artistieke vrijheid geven, zijn wij in staat om het unieke verhaal achter ieder kunstwerk vast te leggen. Zo is elk design als het ware een handtekening van de ontwerper. Het bijdragen aan creatief talent is onze missie. Dit doen wij door de kunstenaars een podium te bieden en door een vast percentage van de verkochte werken direct uit te keren aan de maker.

Onze collectie is divers en varieert in vorm van samenwerking met de artiest, maar ook in materiaalgebruik en oplage. Hierdoor kunnen wij unieke kunstwerken bereikbaar en betaalbaar maken voor een uiteenlopend publiek.

100% biologisch katoenen wandkleden

Urban Cotton biedt een unieke collectie van 100% biologisch katoenen wandkleden. Breng je interieur tot leven en maak het écht persoonlijk met een van deze originele eyecatchers. Met een goede mix van uiteenlopende stijlen, is er een passend wandkleed voor ieder interieur. Van bohemian tot industrieel en van landelijk tot modern. Onze wandkleden zijn te koop in één van de honderden fysieke verkooppunten.

de Urban Cotton Atelier shop

Het Urban Cotton Atelier is onze online shop waar kunstwerken en foto’s in gelimiteerde oplage worden aangeboden. Alle werken uit de Urban Cotton Atelier collectie zijn zorgvuldig gecreëerd en geselecteerd door onze creatief talenten. Alle kunstwerken gaan dan ook gepaard met een Certificaat van Echtheid. Dit certificaat staat voor kwaliteit en garandeert dat er niet meer edities zijn ontwikkeld dan aangegeven.Opening expositie Gallery On the Edge - 1 daagse expositie "40 voor 10"

Hierbij nodig ik u uit voor de bijzondere en gevarieerde 1 daagse expositie "40 voor 100".
Dit houdt in dat er 40 kunstenaars ieder 1 of meerdere werken verkopen voor de prijs van 100 euro.
De kans bij uitstek om een mooi kunstwerk voor een schappelijke prijs uw eigendom te maken, heb bewust voor een gevarieerd gezelschap gekozen, zodat er een grote keuze op verschillend gebied is.
Het exposerend gezelschap bestaat uit minder bekende en bekende kunstenaars. Geopend door Ellen Bergsma.

Verheugd ben ik, u voor te kunnen stellen aan de bekende  Amsterdamse kunstenaar Henk Veen: met zijn trefzekere verfstreken neemt hij je mee in de sfeer van de stad Amsterdam en 'zijn' club Ajax. Door zijn onnavolgbare verfwijze word je als vanzelf ook toegetrokken naar zijn andere doeken met uiteenlopende thema's.  Niet voor niets was hij zeer geliefd bij Cruijff en wijlen onze Amsterdamse burgervader. 

Ook is er werk te zien van Fabrice, dé persoon die daadwerkelijk onze mooie stad Amsterdam op wat voor een manier ook opfleurt, letterlijk en figuurlijk, men kan al fietsend of lopend door Amsterdam genieten van zijn werk, o.a. Nijntje, een juweel in mozaïek, stralend in de tuin van Coster Diamonds aan de Paulus Potterstraat en van zijn Megamozaïeken, o.a. op het Marie Heinekenplein, bij de Cornelis Schuytstraat en op de Da Costakade. Zijn geschilderd en getekend werk is in levende lijve nog sprankelender dan de foto's doen vermoeden.

Verdere kunstenaars: O.a. Hans Mader, Jan van Well, Monica Michalski doen mee, verder mensen van de Nieuwenmeer en vriendenkunstenaars.

De expositie is georganiseerd door gallery "On the Edge", gelegen in het kunstenaarscomplex "Nieuwenmeer", (zie www.nieuwenmeer.nl) een mooi kunstenaarsdorp aan het randje van Amsterdam, liggend op een landtong in de Nieuwe meer.
De expositie zal plaatsvinden in de glazen koepel, een prachtig groot gebouw gelegen op het grote grasveld op ons voorterrein, een mooie groene plek, met moestuin, bankjes en speelplek voor kinderen.

Het zal een mooie en leuke dag worden!

Programma:
15.00 uur: Opening door onze special guest: Stella Bergsma, schrijfster, poet, zangeres van de band EinsteinBarbie, zij zal de expositie op feestelijk wijze openen.
16.00 uur: Onthulling schilderij door de mystery guest, een Nederlander die echt iedereen kent en zijn/haar door mij geschilderd portret zal onthullen.
Dit alles onder begeleiding van opperspreekstalmeester Rene Wielings.
Last but not least! D.J. 3D-Robbie voor de muzikale omlijsting, altijd goed voor de juiste sfeer! en...…..natuurlijk hapjes en drankjes aan de Sing&Smile bar.

Het wordt een topdag, die doorgaat tot in de late uurtjes, met muziek en kampvuur.

Makkelijk bereikbaar via OV:
Met bus 397 vanaf Leidseplein bent u in 15 minuten bij busstop "Anderlechtlaan". Vandaar kunt u de rode bordjes met opschrift "nieuwenMeer, kunst en bedrijven" volgen en komt u vanzelf op ons complex.
Bus 397 rijdt ook vanaf Schiphol en is vanaf die kant ook in 15 minuten bij de Anderlechtlaan.
Bus 69, route Sloterdijk - Schiphol, halte Oude Haagseweg.
Ook makkelijk bereikbaar met auto:
Vanaf de A4 bent u in 5 minuten bij de Oude Haagseweg 123, gratis parkeren aan de linkerkant van de oprijlaan.
Met de fiets:
Mooie route langs natuurgebied de Oeverlanden en het Nieuwe meer naar hier.
Hoop u 28 juli te mogen ontmoeten, neem mee wie u wilt, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Hartelijke groet, Reina, galeriehoudter "On the Edge".

 


Expositie