Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 


Expositie OBA MOLENWIJK - AMSTERDAM NOORD


Henk Veen beschilderd rolluik bibliotheek Molenwijk

Kunstenaar Henk Veen is gevraagd het nieuwe rolluik te beschilderen van OBA Bibliotheek Molenwijk in Amsterdam Noord. Het oude rolluik wat de kunstenaar heeft beschilderd is vervangen en de nieuwe vraagt om een nieuw kunstwerk.

Van april t/m juni 2015 zal ook een collectie van zijn schilderijen in de bibliotheek geexposeerd worden.

Adres: OBA Bibliotheek Molenwijk, Molenwijk, 1035 EG Amsterdam

Binnenkort meer!


Afscheid van uniek kunstwerk...

Helaas is de unieke brandweerauto van het Brandweermuseum er niet meer. Dit unieke stuk is beschilderd tijdens de expositie in het winkelcentrum in de Molenwijk in Amsterdam. Nadat de expositie was afgelopen in mei 2006, heeft de brandweerauto tijdelijk zijn stalling gehad buiten het winkelcentrum om opgehaald te worden door het Brandweermuseum. Helaas hebben onbekenden dit unieke exemplaar bestookt met een moletovcocktail en is deze ontploft en verbrand. Nadat de bewoners van de "werf" in Amsterdam Noord, samen met Henk geprobeerd hebben hem weer op te lappen en een mooie plek er voor te vinden, is er toch een einde gekomen aan het bijzondere kunststuk. Het slechte weer heeft er voor gezorgd dat deze niet meer op te lappen was. Evengoed bedankt Richard en de andere jongens en meiden van de Werf!! Natuurlijk ook onze dank voor onze steun en toeverlaat Niels, sloop Steffers en brandweerkazerne IJsbrand die uren hebben gezweet om de takelwagen en brandweerauto van hun plek te krijgen.

 

   
   
       


Media perplex over brand museumstuk

Interviews voor radio en tv, zoals RTVNH, kranten als Parool, Telegraaf, Echo, Kompas, Metro, zorgen voor reuring rondom de brandweerwagen. Het is ook waanzin wat er gebeurd is. De media roept ons op de voet te blijven volgen, wat natuurlijk zeer welkom is voor de bewoners van de Werf die ons erg goed helpen en het plezier voor ons. De sponsors die ons uit de brand helpen en zorgen voor het opknappen van het museumstuk zijn: HEMA en GAMMA. Tevens zullen er spaarpotjes gemaakt worden en neergezet bij de winkeliers in het winkelcentrum van de Molenwijk, om samen er voor te zorgen dat de brandweerwagen toch weer helemaal compleet en gelikt voor de dag komt.

 

 


Interview radio RTV-NH op Werf

Op donderdag 15 juni omstreeks 9.45 uur, werd er een live interview opgenomen voor de radio door de rijdende reporter van RTVNH.
Henk Veen vertelde over de verbrande kunstbrandweerwagen op de Werf (nabij het NDSM-terrein) bij de kinderboerderij Het Dierendok De bewoners van de Werf en kunstschilder Henk Veen waren druk in touw om de auto te ruimen om een start te maken aan het gloednieuwe project.

 

   


Brandweerwagen onderdak gevonden Dierendok

De brandweerauto is van de plek waar hij in vlammen op is gegaan verwijderd.
Boer Ab, die werkzaamheden doet voor het Dierendok bij de Werf, heeft hem met zijn tractor op zijn plek gezet op de kinderboerderij. Daar zullen Henk Veen en de bewoners gezamelijk dit unieke museumstuk uit 1957 weer op gaan knappen. Samen zullen ze hem schoonmaken, schuren en grondverf geven. Vervolgens zal Henk Veen, die al weer kriebels heeft om dit nieuwe project te gaan starten, de schilderingen weer er op zetten.

Met dank aan de kinderboerderij het Dierendok in Amsterdam-Noord, Karin & Janneke(beheerders Dierendok), Mignon (begeleidster) en Boer Ab en de bewoners van de Werf.
 

   
   


Brandweerwagen weer in Metro

Kranteknipsel uit Metro over de in de brand gevlogen unieke brandweerauto.
 


Antieke brandweerwagen uitgebrand

In de Molenwijk in Amsterdam-Noord is dinsdagavond een antieke brandweerauto in vlammen opgegaan. De bekende Amsterdamse kunstschilder Henk Veen had de brandweerwagen in mei nog beschilderd tijdens een inzamelingsactie voor het Diereneiland in de Molenwijk in Amsterdam-Noord. Waardoor de oude brandweerauto in brand is komen te staan, is nog onbekend.
 

   


Veiling kalenderdoeken en live schildering Mazda

 
       
       
       
       
       
   
       
       

 Media bol van het project Diereneiland in Molenwijk - Amsterdam Noord

 

 


 

     
     
     
     
     
     
     
     


Start beschilderen brandweerauto begonnen

Het beschilderen van de brandweerauto, beschikbaar gesteld door de brandweermuseum, wordt vandaag live beschilderd door Henk Veen in het teken van de sponsering van het Diereneiland. Vanaf 12 uur zal de kunstschilder verder gaan met zijn werk onder begeleiding van de Streetcapoeira groep met live Braziliaanse muziek en dans. Filmpje live schildering museum exemplaar uit 1957. Hieronder foto's tijdens het live schilderen en optreden van Streetcapoeira:
 

     
     
       


Grote veilingdoek klaar voor de veiling

Eindelijk klaar, af, gereed om te veilen, hangens bij de Blokker in de etalage. Het konijntje blijft als rode draad terug komen door heel het project heen. Op het kalenderdoekje, in de kalender, op het rolluik en wederom op het grote doek van 100 bij 120 meter. Het startbod is 150 euro. Bied je prijs en zorg dat je met het geld het goede doel "Het Diereneiland" steunt. Ze hebben het geld hard nodig om de kinderboerderij nieuwe spullen te verschaffen.

Rolluik is klaar :

     
     
     


Opening expo van start gegaan

Met dank aan wethouder Schaik, die deze expositie geopend heeft. En de trommelband Samba Tula die de mensen heeft opgetrommeld. De swingende band was van zeer ver te horen. Ondanks de zon en warmte kwamen daar toch aardig wat mensen op af. Het doek op een klein detail na afgeschilderd en zal komen te hangen bij de Blokker achter het raam, alwaar je kan bieden op het doek. Henk Veen heeft een doek gemaakt speciaal voor het Stadsdeel Amsterdam Noord. Het doek heet: "Lose my mind with Noordje in a wild romance", in teken van "Noordje" als mascotte voor ons stadsdeel.

 

     
     

Expo Diereneiland Winkelcentrum Molenwijk:

     
     
     
     
     
     


Henk Veen schildert voor Diereneiland

De Amsterdamse schilder Henk Veen zal op de zaterdagen 6 t/m 27 mei live gaan schilderen in het winkelcentrum van de Molenwijk. Gedurende deze weken zal er tevens een expositie worden opgezet om al zijn werk te tonen waarbij op de laatste zaterdag een veiling gepland staat van enkele schilderijen. De opbrengst komt van deze veiling komt ten goede aan het Diereneiland in de Molenwijk (Amsterdam Noord).

 
Het winkelcentrum Molenwijk zal in de periode 6 t/m 27 mei veranderd worden in één grote expositieruimte. Hier zal de bekende Amsterdamse schilder Henk Veen elke zaterdag live gaan schilderen. De schilderijen staan deels in het teken van het Diereneiland. Wat 35 jaar geleden begon als een initiatief van een aantal bewoners van de Molenwijk is uitgegroeid tot een heus dierenparadijs. Ter vervanging van een jaarlijkse donatieactie is dit jaar gekozen, op initiatief van een bewoonster van de Molenwijk, tot een andere inzamelingsactie voor het Diereneiland. De gedachte achter de live schilderingen is om het Diereneiland onder de aandacht van de bewoners te brengen, en op deze wijze geld in te zamelen voor de verbetering van de leefomgeving van de dieren. Henk zal hiervoor niet alleen live gaan schilderen op de zaterdagen, maar voorafgaand aan de festiviteiten zijn een zestal kleine schilderijtjes gemaakt welke gebundeld zijn tot een jaarkalender. Deze kalender zal vooraf en tijdens de expositiedagen te koop worden aangeboden via de winkeliers en gedeeltelijk huis-aan-huis. Deze zes, en een nog te schilderen groot doek, zullen tijdens de laatste zaterdag ter veiling worden gebracht. De veiling start op 27 mei vanaf 14:00 uur. Tijdens de expositie is het mogelijk om via internet (www.molenwijk.web-log.nl) en/of via de winkeliers een bod te doen op de schilderijen.

Al met al is Henk Veen al lang geen onbekende meer in de kunstwereld en het Diereneiland is dan ook verheugd om samen met Henk Veen deze expositie en live schilderingen te mogen presenteren. Gezamenlijk is het volgende programma opgesteld (globaal tussen 12:00 - 14:00 uur): - 6 mei: algemene opening van de expositie en de live schilderingen. Henk zal deze dag gebruiken om een groot doek te schilderen in het teken van het Diereneiland. De dag zal feestelijke worden geopend onder begeleiding van een swingende band Samba Tula; - 9 mei: Afhankelijk van het weer, zal het rolluik van de bibliotheek om 13.00 uur worden voorzien van een kunstwerk. - 13 mei: Henk Veen zal een oude brandweerauto live gaan beschilderen met Braziliaanse muziek en show door Streetcapoeira. - 20 mei: Op verzoek kan Henk Veen voor een ieder die dat wenst een schilderij maken. Tevens zullen wijnflessen , borden en bekers, welke beschikbaar zijn gesteld door de winkeliers worden beschilderd; - 27 mei: De motorkap en de wieldoppen van een nieuwe MAZDA auto zullen worden beschilderd. Als afronding zal een veiling worden opgezet waarbij de zes werken van de kalender en het grote doek dat op 6 mei is geschilderd worden geveild. Deze middag zal feestelijk worden bijgestaan / afgesloten met Ernst Löw, zanger / acteur van o.a. Zoop. (www.ernstlow.be). Tevens is er altijd ruimte om op verzoek een schilderij te laten maken. De organisatie hoopt op uw aanwezigheid tijdens één of meerdere zaterdagmiddagen.


Start voorbereiding museumstuk

Henk Veen is in het kader van de live schilderingen in mei begonnen met de voorbereidingen en beschildering van de brandweerauto, die op 13 mei afgemaakt zal worden onder het oog van het publiek. Het museumstuk heeft al menig bewoner in de wijk de aandacht getrokken en is hen niet ontgaan dat het hier een uniek stuk betreft.

   


Uniek musemstuk aangekomen om te beschilderen

Met behulp van de krachtbundels van Brandweerkazerne Zebra, is het unieke stuk op zijn plek gezet om voor te bereiden op de liveschildering, die geplant staat op 13 mei in het winkelcentrum Molenwijk. Met dank aan Hans van Wiersen, die mogelijk heeft gemaakt dit museumstuk, wat eigendom is van het Brandweermuseum, vanuit Wijk bij Duurstede naar Amsterdam heeft gebracht.

 Kalenderdoekjes Henk Veen

 
Henk Veen schildert kalender voor Molenwyk project

Henk Veen schildert de doeken voor de kalender van het Molenwijk project. Deze kalenders zullen in de wijk verkocht worden aan de deur en in de winkel. De gemaakte doeken voor de kalender zullen geveild worden. De complete opbrengst zal ten goede komen aan het diereneiland in de Molenwijk. De doeken zijn daarom ook in het kleurijke teken van het dierenrijk. Klik hieronder op de linkjes om te zien hoe Henk druk in de weer is voor dit goede doel.
 Expositie Henk Veen: Sponsering Diereneiland

 
 
Expositie Henk Veen in het Winkelcentrum Molenwijk in Amsterdam-Noord met als thema:Het Diereneiland met als doel de sponsering van de kinderboerderij in de Molenwijk.
Henk Veen schildert schilderijen met dieren en toont zijn kunstwerken.
Deze schilderijen en andere, worden als open galerie in iedere winkel achter de ramen geplaatst. Totaal worden er zo'n 50 schilderijen op deze manier tentoon gesteld. In het lege pand van de ABN AMRO zal een expositie plaatsvinden. In deze 4 weken, dat deze happening plaatsvindt, zal Henk Veen iedere zaterdag, live schilderen. Van bus, brandweerspuit/auto tot rolluik van bibliotheek en fles wijn, t-shirts, lampen en borden. Een groot doek zal dan gemaakt worden en per opbod geveild. De opbrengst gaat naar het Diereneiland. Wij hopen op medewerking van een aantal bedrijven, waardoor we leuke spectaculaire live schilderingen kunnen uitvoeren. Tevens zal er een verjaardagskalender worden gemaakt met de afbeeldingen van schilderijen in teken van het Diereneiland, welke huis-aan-huis in de Molenwijk en omstreken verkocht zal worden. De opbrengst zal ook naar het Diereneiland gaan. De 6 doeken speciaal gemaakt voor de kalender, zullen ook worden geveild en de opbrengsten zijn voor het Diereneiland. De opening zal van start gaan, met aanwezigheid van wethouder, waarnaar de groep Samba Tula, iedereen op zeer swingende wijze zal optrommelen om te komen kijken naar de live schildering van Henk Veen in het winkelcentrum zelf. De huis-aan-huis bladen en het Parool zullen hier aandacht aan schenken. De televisie media zal ons volgen, waaronder SBS Hart van Nederland. De expositie en het live schilderen zal van start gaan op zaterdag 15 april tot en met zaterdag 13 mei als afsluiter en tevens veiling van de 6 kleine deken en 1 grote doek.


Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc
neem contact op met:

FREEDA @ MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl