Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247

Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl


HENK VEEN & ERNST LOW
 

 
Ernst Low interviewt Henk Veen voor boek

Ernst Low, vriend en maatje van de kunstenaar is druk bezig met zijn tweede boek Broodfan. Hiervoor interviewt hij bevlogen Broodfans en bundeld het resultaat in zijn boek, welke naar verwachting september/oktober 2012 zal gaan uitkomen. Low heeft gevraagd of de kunstenaar wederom zijn boek wil coveren met zijn alom bekende eigen styl, met het thema over zijn boek.

Sneakpreview: Lente 2003 - Holland, Aalsmeer en de zon schijnt. Voor mij zit Henk Veen, kunstenaar, tekenaar/schilder, Amsterdammer met frisse humor. Hij komt op het T.V. van Carlo Boszhard. Life & Cooking. Elke zondag met een nieuw doekie. Sommige mensen vinden dat zijn tekeningen op die van Brood lijken. Die mensen hebben geen verstand van kunst. Henk heeft zijn eigen verhaal....
 
Henk Veen illustrator boek Ernst Low
Henk Veen is gevraagd door acteur, schrijver, muzikant en zanger Ernst Low om de cover te maken voor zijn eerste boek. Het boek heeft de titel "En wie Ben Jij?" ondertitel: Kroniek van een Rock & Roll Monkey. Tevens zal in het boek een aantal tekeningen van Henk Veen terug te vinden zijn. Henk heeft het boek, de gedachte en belevenissen verwoord welke Ernst Low geschreven heeft in zijn boek.

Hoe geraak je de dag door als je zelf geen eigen identiteit hebt en je hele leven lang een ander wil zijn? Nauwelijks dus.
En wordt het leven simpeler als die ander Herman Brood is? Helemaal niet dus.
Junior is zo'n man. Hij slentert van kroeg tot kroeg, dibiteert waarheden als koeien en probeert een rock-'n-roll-bandje op te starten. Door een wonderlijk toeval lukt dat nog ook. En de band heeft zelfs succes want er staat een optreden in 10 om te zien gepland.

Deze Rock-'n-roll-roman is het schrijversdebuut van zanger/acteur Ernst Low. In de roman beschrijft Low het leven van Junior, die ten koste van alles Herman Brood wil zijn en een bandje start.
Een even dolkomische als ontnuchterende en verrassende kijk op de Belgische muziekscene in het begin van de jaren negentig. Low zal met zijn debuut op alle denkbare plaatsen te zien zijn. Theaters, caf;e's, kerken, politiekantoren, scholen, bibliotheken en bordelen. Waar hij kan wil hij live zijn boek presenteren.

Op 25 februari vindt de eerste happening plaats.
Samen met actrice Jessa Wildermeersch leidt Ernst Low zijn boek in, spreekt over zijn debuut, leest een aantal fragmenten, zingt een aantal songs die in het boek voorkomen en signeert. Dit alles vanaf 20 uur in het Felixpakhuis - Godefriduskaai 30 in Antwerpen - Belgie. Langs deze weg willen wij u uitnodigen om te komen kijkien en luisteren.

Je kan het boek bestellen bij de Bruna filialen en kost 16,90 euro. Illustrator: kunstschilder Henk Veen, Vormgever: Toni Mulder. Uitgeverij: Linkeroever Uitgevers. ISBN-nr: 9789057203480. 192 pagina's. Bindwijze: Paperback.

You Tube filmpje 1 - filmpje 2 - filmpje 3 - filmpje 4 - Interview Rode Loper VRT 1 Belgie

reacties

Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247

Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl