Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 


HENK VEEN & KEUKENHOF - HENK VEEN KUNSTPLEIN 2012


Henk Veen brengt kunst en bloemen samen op Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012

Afgelopen zondag 6 mei 2012 werd om 16.00 uur bekend gemaakt wie de prijswinnaars waren van de 5 daags durende kunstwedstrijd op het Henk Veen Kunstplein in Keukenhof.

 


Gedurende het 5-daagse evenement Henk Veen Kunstplein, was er een grootse expositie van ruim 50 professionele kunstenaars die hun werk, maar ook hun kunst live op doek vertoonden. Onder toeziend oog van directeur Piet de Vries, welke zichtbaar genoot, kon het publiek de kunstenaars in actie zien, de sfeer proeven rondom de kunstenaars en met ze praten over hun kunstwerken. Het contact met de kunstenaars zelf, de professionele opstelling van het plein, maakt dat het Henk Veen Kunstplein sfeervol en een uniek concept is en het publiek mee kan gaan in hun wereld. "De combinatie van bloemen en kunst gaat op Kunstplein heel goed samen. Het gaat bij beide immers om emotie en kleur, een prachtig harmonieus geheel", aldus drs. Walter Jansen, voorzitter van Raad van Bestuur Keukenhof.

Zondag 6 mei 2012 was het om 16.00 uur zover dat de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Overdonderd en blij verrast was de prijswinnaar, toen deze werd bekend gemaakt. "Van tevoren had ik niet kunnen bedenken, dat ik de prijswinnaar zou zijn. Het thema verraste mij in eerste instantie, maar had de juiste combinatie gevonden door mijn eigen stijl te volgen, more is less!", aldus Danny Dogger, die zijn prijs mocht ontvangen van drs. Walter Jansen. Medejurylid van deze kunstwedstrijd vertelde dat hij met de andere juryleden Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, Perla Thissen, actrice bekend van o.a. GTST, Medisch Centrum West, Zeg 'ns AAA, Spangas etc en de bekende kunstschilder en organisator van het kunstevenement Henk Veen Kunstplein, unaniem het over eens waren welk schilderij met het thema "Polen, Hart van Europa", de titel van de eerste prijs verdiende. Door ongekende hoogstaande klasse van alle 50 kunstwerken had de jury het moeilijk om de prijswinnaars te selecteren. Met lovende woorden van drs. Walter Jansen laat hij het publiek weten dat het Kunstplein een ware traditionele aanvulling is, welke inmiddels de verrassende vaste attractie is en ieder jaar op Keukenhof zal plaatsvinden.

De jury is tot de tot de volgende winnaars gekomen:
1ste prijs: Danny Dogger (Hotelovernachting voor 2 personen - gesponsord door Keukenhof)
2de prijs: Wim Tielemans (Diner voor 4 personen Amstelhoeck Amsterdam - gesponsord door Amstelhoeck Amsterdam)
3de prijs: Thomas Bijen (Royal Talens grote Cobra set t.w.v. ca. €80 - gesponsord door Royal Talens)
4de prijs: Kees Pé (Zomerbollen pakket - gesponsord door Keukenhof)
5de prijs: Maja Boot (Royal Talens uitgebreide Cobra set - gesponsord door Royal Talens)
6de prijs: Hans Mader (Royal Talens startset Cobra - gesponsord door Royal Talens)
Publieksprijs: John Wassenaar (Lentepas Keukenhof seizoen 2012 voor 2 personen -gesponsord door Keukenhof)

Na de prijsuitreiking had Henk Veen nog een fleurige verrassing voor de voorzitter van raad van bestuur Keukenhof. De kunstenaar had speciaal voor de derde editie Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012 een schilderij gemaakt welke met groot plezier werd ontvangen. Samen toonden ze het prachtige blauwe doek gevuld met kleurige tulpen en andere bloemen aan het enthousiaste publiek.

Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en het prachtige en bijzondere vijfdaagse wedstrijd en hoogstaande evenement afgesloten.

Filmpje You Tube: Filmpje 1A of Filmpje 1B (Peter Mader) en Filmpje 2.

 

         


Kunstzinnige vaste attractie Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012 weer van start

Uitnodiging (de inschrijving is gesloten)

Lisse, 2 t/m 6 mei 2012 ieder dag van 8.00 uur tot 19.30 uur

In navolging van het Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2010 en 2011, organiseert kunstenaar Henk Veen en Keukenhof voor het derde achtereenvolgende jaar, op 2 t/m 6 mei, Henk Veen Kunstplein in Keukenhof 2012. Meer dan 50 kunstenaars exposeren tijdens het jaarlijks terugkerende hoogstaande evenement en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen.

Iedere dag zijn de deuren geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de verwachte 60.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen. Deze dagen zal de bekende kunstenaar en organisator Henk Veen één schilderij welke uit in 10 delen schilderen. Tijdens het evenement kunnen de jongste bezoekers in de huid kruipen van een kunstenaar de tekeningen van de kunstenaars beschilderen tot een waar kunstwerk.

Met de wedstrijd welke 5 dagen duurt, kan men 7 mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een Hotelovernachting voor 2 personen. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schilderdoek van 60 x 80 cm. Het thema is: "Polen, Hart van Europa". De kunstwerken zullen live gemaakt en exposeert worden tijdens het evenement. Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit drs. Walter Jansen, voorzitter van Raad van Bestuur Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, Perla Thissen, actrice bekend van o.a. GTST, Medisch Centrum West, Zeg 'ns AAA, Spangas etc. en natuurlijk onze alom bekende kunstenaar en organisator van dit Kunstplein, Henk Veen.

De kunstenaars kunnen tot zondag 14.00 uur schilderen. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Op zondag 6 mei rond 16.00 uur zal de winnaars bekend worden gemaakt. Nieuw is de Publieksprijs, waar de bezoekers bepalen wie voor hun de beste kunstenaar van het plein is.

De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement:

 • 1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen (gesponserd door Keukenhof)
 • 2de prijs: Diner voor 4 personen Amstelhoeck Amsterdam (gesponserd door Amstelhoeck)
 • 3de prijs: Royal Talens grote Cobra set t.w.v. ca. 80,- (gesponserd door Royal Talens)
 • 4de prijs: Zomerbollen pakket (gesponserd door Keukenhof)
 • 5de prijs: Royal Talens uitgebreide Cobra set (gesponserd door Royal Talens)
 • 6de prijs: Royal Talens startset Cobra (gesponserd door Royal Talens)
 • Publieksprijs: Lentepas Keukenhof seizoen 2012 voor 2 personen (gesponserd door Keukenhof)

Locatie:
Keukenhof - Prins Alexander Paviljoen
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse

Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijden expositie van ruim 50 kunstenaars bij te wonen op Keukenhof, tijdens het evenement Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012 te Lisse.

Keukenhof

Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Vanwege de miljoenen bloeiende bloembollen in een heerlijke voorjaarsomgeving. Maar óók omdat sinds de opening in 1949 vele kunstenaars hier hun schilderijen en kunstwerken hebben geëxposeerd. Soms in tijdelijke tentoonstellingen. Maar ook permanent.

Meer informatie op www.keukenhof.nl

 


Expositie Beursgebouw Die Messe Berlijn Duitsland

Naar aanleiding van de promotie rondom het Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012, is Henk Veen gevraagd om een schilderij te exposeren tijdens de Internationale Toerisme Beurs - Internationale Tourisme Beurs ITB - in Die Messe Berlijn in Duitsland, in de periode van 7 - 11 maart 2012. Elk jaar zijn daar 23.000 exposanten en meer dan 1,5 miljoen bezoekers en is hiermee de vijfde grootste beursmaatschappij van Duitsland.


Henk Veen live op de Huishoudbeurs
Henk Veen zal van donderdag 23 t/m zondag 26 februari 2012 live schilderen op de Huishoudbeurs bij stand 07-324 van de stand Keukenhof in hal 7. Dit ter promotie van het Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012 wat wij voor het derde jaar op Keukenhof organiseren. Vanaf 11.00 / 13.00
uur tot 18.00 uur zal Henk Veen aanwezig en zal hij zijn kunsten vertonen op het doek.

Adres: Huishoudbeurs, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam.

Reacties - foto's o.a. Alphonsnet
 

Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2012

Uitnodiging Kunstenaar (nog 1 plaats beschikbaar)

Lisse, 2 t/m 6 mei 2012 ieder dag van 8.00 uur tot 19.30 uur

Download hier Uitnodiging - Inschrijfformulier - Mededelingen & Huisregels

In navolging van het Henk Veen Kunstplein 2010 en 2011 in Keukenhof, organiseert kunstenaar Henk Veen de Henk Veen – Kunstplein 2012 in Keukenhof. Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan dit grote 5 dagen durende kunstfestijn van Nederland. Je krijgt hiervoor 3 bij 2 meter wand om je eigen schilderijen te exposeren. Voorwaarde is wel dat je deze 5 dagen bij het evenement aanwezig bent, tussen 8.00 uur en 19.30 uur (voor 9.30 uur aanwezig). Er zal geen verkooppercentage aan de kunstenaar doorberekend worden, indien verkoop plaatsvindt tijdens het evenement. Een unieke kans om je kunst aan Nederlanders en buitenlandse toeristen te laten zien. Keukenhof verwacht 20.000 tot 30.000 bezoekers per dag.

Tevens kan je meedoen aan de wedstrijd tussen kunstschilders waarbij je live schildert tijdens het evenement, waarbij je leuke prijzen kan winnen. Binnenkort worden deze prijzen op de website www.henkveen.nl bekend gemaakt.

Hiervoor krijg je eenmalig voor deze 5 dagen één schildersdoek van 60 x 80 cm, welke speciaal genummerd en bestempeld wordt. Kwasten en verf en eventuele schildersezel dienen zelf door de kunstenaar meegenomen te worden. Voor de overige tijd/dagen van aanwezigheid, dien je zelf doeken mee te nemen, wanneer je live schildert, buiten de wedstrijd om. Voorwaarde van het meedoen met dit evenement is dat je live schildert!

Het thema zal zijn: Polen, Hart van Europa. (Het is niet toegestaan om aanstootgevende afbeelding te maken)De kunstwerken welke tijdens het evenement gemaakt worden, zullen tijdens de dagen van het evenement geexposeerd worden. Neem daarvoor een ezel mee om deze tentoon te stellen.

Nieuw dit jaar is de Publieksprijs 2012, waarbij de meest gewaardeerde kunstenaar qua tentoongestelde werk wordt gekozen door het aanwezige publiek in Keukenhof.

Natuurlijk is ook gedacht aan de jonge bezoekers die in het kader "Jong aanstormend talent" ook kunnen meedoen met live schilderen waar een wedstrijd aan gekoppeld is. Het leuke is dat alle kunstenaars hier input aan kunnen geven door van je eigen kunstwerk een kleurplaat te maken welke de jonge kunstenaars kunnen inkleuren.

Een deskundige jury, die o.a. zal bestaan uit de voorzitter Raad van Bestuur van Keukenhof, de arrangeur van Keukenhof, kunstenaar Henk Veen en nog een deskundig jurylid, zal bepalen welke doeken in de prijzen vallen. De winnaars worden aan het einde van de laatste dag bekend gemaakt. De winnaars komen op de website van Keukenhof en Henk Veen. Schilderijen blijven eigendom van de kunstenaar en mogen terplekke verkocht worden zonder afdracht van commissie. Wel dient het schilderij van de wedstrijd, wanneer verkocht, ter expositie te blijven tot het einde van het evenement. Zorg er voor, wanneer je een kunstwerk verkoopt, dat de lege plek direct gevuld kan worden met een ander kunstwerk. De wanden moeten ten alle tijden met meerdere kunstwerken ingehangen worden. Wanden met één enkel kunstwerk wordt niet geaccepteerd. Evenals galeries zijn niet welkom als deelnemer. Dit om de unieke sfeer van de aanwezigheid van de kunstenaar zelf die live schildert te behouden. De basis van de expositie blijft schilderijen, maar mag aangevuld worden met ander eigen orgineel werk en een bepaalde percentage aan merchandise.

De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement:

 • 1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen (gesponserd door Keukenhof)
 • 2de prijs: Diner voor 4 personen Amstelhoeck Amsterdam (gesponserd door Amstelhoeck)
 • 3de prijs: Royal Talens grote Cobra set t.w.v. ca. 80,- (gesponserd door Royal Talens)
 • 4de prijs: Zomerbollen pakket (gesponserd door Keukenhof)
 • 5de prijs: Royal Talens uitgebreide Cobra set (gesponserd door Royal Talens)
 • 6de prijs: Royal Talens startset Cobra (gesponserd door Royal Talens)
 • Publieksprijs: Lentepas Keukenhof seizoen 2012 voor 2 personen (gesponserd door Keukenhof)

De financiële bijdrage voor dit evenement is 25 euro (excl 19% btw) per dag, wat neerkomt op 125 euro ( excl 19% btw) voor het gehele evenement. Je ontvangt een digitale factuur voor je administratie. Hiervoor heb je voor alle dagen gratis entree, gratis parkeerkaart en een bon met 1,50 euro korting waar een groep van 4 familieleden of vrienden het park in kunnen. Tevens een unieke kans om 20.000 tot 30.000 verwachte bezoekers jou werk te kunnen tonen in één van de meest bekende parken in Nederland.

Indien je wilt deelnemen kun je bijgaand formulier z.s.m. volledig ingevuld met handtekening per e-mail sturen naar kunstschilderhenkveen@chello.nl, of per post naar: Henk Veen – Kunstplein - Keukenhof, t.a.v. Henk Veen, Bergmolen 31, 1035 BB Amsterdam. Na ontvangst van je inschrijving en betaling, ontvang je een bevestiging van deelname per e-mail en ben je verzekerd van een plek.

Inhangen van de schilderijen voor de expositie zal zijn op 1 mei 2012 tussen 14.00 uur en 22.00 uur. Start expositie 2 t/m 6 mei, 8.00 uur t/m 19.30 uur (voor 9.30 uur aanwezig). Einde evenement 6 mei afbouwen vanaf 17.00 uur tot 19.30 uur.

Schrijf je zo snel mogelijk in!!

Locatie:
Keukenhof - Prins Alexander Paviljoen
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Freeda (management Henk Veen), telefoonnummer 06-28135247. Kijk ook op www.henkveen.nl voor meer informatie.


Deelnemende kunstenaars: Henk Veen, Ineke Teunissen, Marjolein Innemee, Jaap Zwaan, Nel Huurman, Jan van Well, Ellen Gozeling, Ellen van Randeraat, Thea de Haan-Tetteroo, Liselot Been, JoS Joke Peperkoorn, Kenneth Echteld, Sjanie Bon, John Wassenaar, Helma van der Zwan, Redmer Hoekstra, Nettie Broers, Jolanda de Winter, Trudy Canwood, Bert Wouters,Anita Ammerlaan, Louise van den Berg, Mary Admiraal, Anneke Arink, Hans Mader, Manja Jordans, Wim Tielemans, Marijke Bannink, Bruno Filho, Tanja Koelemij, Cees Schenk, Janneke Breedijk, Agnes van Teeffelen, Jos Out, Ank de Vroomen, Maja Boot, Clare van Stolk, Kees Pe, Anita Johansen, Danny Dogger, Caroline Houthuyse, Marleen Vermeulen, Lucette Tros, Rachel Stuart, Ronald Pessel, Thomas Bijen, Gosia Bolwijn-Wiese, Huub van den Heuvel, Ivo Winnubst, Britt Kleiberg, Erik Loman, Alice PoolKijk ook naar het voorgaande jaar 2010 en 2011dat wij de Henk Veen Kunstplein Keukenhof hebben georganiseerd:
De smaak van Holland 2010 - Henk Veen Kunstplein Keukenhof

Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2011
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc
neem contact op met:

FREEDA @ MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl