Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247

Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl


HENK VEEN & SPECSAVERS
 

 Henk Veen schildert voor Specsavers / KNGF Geleide honden

Specsavers en KNGF Geleidehonden organiseren Guide Dog Art 2009  

GELEIDEHOND LEGT ‘LAATSTE POOT’ AAN KUNSTWERK HENK VEEN  

You Saved My Life is de toepasselijke titel van een schilderij van kunstschilder Henk Veen dat hij speciaal voor KNGF Geleidehonden maakte in opdracht van Specsavers. De geleidehond Oxa in opleiding heeft donderdag 7 mei de spreekwoordelijke ‘laatste poot’ aan dit kunstwerk gelegd. De bekende Amsterdamse kunstenaar maakte het schilderij van 80 bij 100 cm in zijn eigen kenmerkende expressieve stijl, nadat hij bij KNGF Geleidehonden inspiratie had opgedaan. Specsavers verkoopt vanaf 25 mei reproducties van dit bijzondere kunstwerk via internet en in de bijna 100 winkels door heel Nederland. De opbrengst van deze actie schenkt de optiekketen aan KNGF Geleidehonden.

Kunstschilder Henk Veen is eerder bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen op bezoek geweest om inspiratie op te doen. Hij kreeg toen niet alleen tekst en uitleg over het goede werk dat het geleidehondenfonds doet, maar mocht ook tijdens een simulatie zélf ervaren hoe het is om met een geleidehond te lopen. “Ik werd geblinddoekt en moest een parcours afleggen. Daarbij kreeg ik hulp van een simulatiehond die net zo werkt als een geleidehond. Sindsdien weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het voor een blinde of slechtziende kan zijn om op een geleidehond te kunnen vertrouwen”, vertelt Veen. “Vandaar dat ik mijn schilderij "You Saved My Life" heb genoemd. Want een blindengeleidehond maakt je leven als visueel gehandicapte een stuk gemakkelijker.”

Opbrengst voor goede doel

Het schilderij is bijna af, maar natuurlijk niet zonder de signatuur van één van de geleidehonden in opleiding. De geleidehond levert met groen aan zijn poot de ‘finishing touch’ aan het schilderij. “Het kunstwerk van Henk Veen is prachtig en we hopen dan ook dat alle reproducties razendsnel zijn uitverkocht”, zegt Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden. “Het geld dat we daarvoor van Specsavers ontvangen, komt goed van pas bij het bekostigen van de opleiding van geleidehonden. We zijn ontzettend blij dat Specsavers met dit initiatief aandacht vraagt voor het belangrijke werk van KNGF Geleidehonden en hebben enorme waardering voor de inzet van Henk Veen.”

Guide Dog Art 2009

Het is de tweede keer dat Specsavers Guide Dog Art organiseert. Het schilderij van Henk Veen wordt in een beperkte oplage van 100 stuks gereproduceerd en zijn vanaf 25 mei te koop bij de bijna 100 winkels van Specsavers in Nederland. Ook via www.specsavers.nl en www.henkveen.nl kan een giclée (luxe artprint) worden gekocht. Deze gesigneerde kopieën hebben als afmeting 35.2 x 44 cm en kosten 100 euro per stuk. Ook ontvangt de koper er een certificaat bij dat het om een exclusief werk van Henk Veen gaat.

Giclée

De giclée van het schilderij zal te koop zijn in alle filialen van Specsavers, tevens op de website van Henk Veen, Specsavers en KNGF Geleidehonden. Stuur een email naar kngfgeleidehonden@nl.specsavers.com, wanneer je intresse hebt naar de giclée en graag de KNGF Geleidehonden hiermee wilt steunen.

Live action painting rondtour

Op zaterdag 16 mei 2009, om 14.00 uur zal Henk Veen zijn kunsten vertonen door in het filiaal van Specsavers van de Kinkerstraat te Amsterdam, live te gaan schilderen. Tevens zijn er vanaf nu al schilderijen te zien in dit filiaal geexposerd worden voor enige weken. Binnenkort meer over welke filialen de kunstschilder zal aandoen met zijn kwast en spuitbussen om het project Guide Dog Art 2009 voor KNGF Geleidehonden te ondersteunen.


Radio interview

Op 25 mei 2009, rond de klok van 11.00 uur, zal Mike Roos van Radio WestFriesland een interview doen met de kunstschilder Henk Veen,welke op zondag 7 juni uitgezonden zal worden tussen 17.00 uur en 19.00 uur.
Klik hier voor het interview met Mike Roos Radio West Friesland

Klik hier voor de foto's van de making off en persmoment tot het eindresultaat. - reacties

Klik hier voor het radio interview op RTV-NH

 
 

Krantenartikelen over het project van Speecsavers en KNGF Geleidehonden:
 
 
 
 
 
 
 
           

Persdag project KNGF Geleidehonden / Guide Dog Art 2009:

Expositie en live action painting Specsavers Kinkerstraat Amsterdam i.v.m. promotie Guide Dog Art 2009:

Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247

Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl