Vraag me niet de weg...
HomaE
xpositie's En Live Optreden
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc neem contact op met:
Freeda © MANAGEMENT Henk Veen
Tel 06-28135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl
 


INTERVIEWS OVER HENK VEEN


Magazine Kijk op Groot Amsterdam - win actie!

Voor deze editie van het blad, welke wordt uitgereikt bij IJver op de NDSM in Amsterdam Noord, bevat mooie interviews en een bijzondere winactie. Kunstenaar Henk Veen is met zijn kunst te zien in het magazine Kijk op Groot Amsterdam. Het magazine bevat verhalen over groei, duurzaamheid en inspirerende verhalen. Blader verder en lees nog veel meer interessante artikelen en columns.

Website Kijk op Groot Amsterdam en lees het magazine hier! Op pagina 40 staat de winactie!


Interview Magazine Ajax Life 2024 - lees en win het schilderij!Boek kunst in de Molenwijk van Sietske Roorda

Met  trots kondigt Sietske Roorda haar eerste nieuwe boek Kunst in de Molenwijk aan! Deze zal zaterdagmiddag 30 september gepresenteerd worden bij Werkplaats Molenwijk van Framer Framed in Amsterdam Noord (Molenaarsweg 3). De boekpresentatie zal rond 14:00 plaatsvinden. Radio interview is dus verwerkt in een bijzonder leuk boekje, die wil je hebben!

Over Kunst in de Molenwijk
Het boek Kunst in de Molenwijk gaat over de kunstwerken in de publieke ruimte van de Molenwijk, en de kunstprojecten die verschillende kunstenaars in de Molenwijk hebben gedaan de afgelopen jaren. Hieronder een kort fragment uit het boek:

De vijftien flats van de Molenwijk torenen hoog uit boven de kleine huisjes van Tuindorp Oostzaan. Dit is een buurt waar je niet snel komt als je er zelf niet woont of bij iemand op bezoek gaat. De architectuur is functioneel en uniform. In die zin is de Molenwijk een buurt die op veel andere nieuwbouwwijken lijkt die in de tweede helft van de twintigste eeuw in Nederland gebouwd zijn.

Toch is het de moeite waard om deze kleine buurt in een uithoek van Amsterdam Noord onder de loep te nemen, juist omdat het zo'n doodgewone Nederlandse woonwijk is. Door beter naar de Molenwijk te kijken — specifiek de kunstwerken in de publieke ruimte en de kunstenaars die er gewerkt hebben — beginnen er dingen op te vallen. Langzaam ontvouwen zich dan verschillende verhalen."

Kunstenaar Henk Veen is onderdeel van het boek, waarin de schrijfster en interviewer Sietske Roorda de kunstschilder zijn verhaal en zijn project verwoord heeft in haar boek. Bijzonder leuk te lezen en hier klein stukje terug te vinden.


Interview kunstenaar Henk Veen voor Radio9 Oostzaan

Al 25 jaar bestaat Radio 9 Oostzaan en deze zender blijft steeds bij de tijd en zit overal bovenop het nieuws.
En dat niet alleen op het laatste nieuws en lokale- en regionale nieuwtjes, maar zeker ook op de laatste muzikale hits.
Op donderdag 23 maart 2023 wordt kunstenaar Henk Veen geïnterviewd voor de radio en zal tussen 11.00 uur en 12.00 uur te horen zijn op Radio 9 Oostzaan tijdens het programma “Een uur cultuur, Brede lokale informatie over kunst en cultuur en cultuur.”
Te horen via internet bij “Stream” via website https://radio9oostzaan.nl/ of via de ether ether (106,4 FM).
Link direct naar de stream http://caster01.streampakket.com:9350/sz=radio9oostzaan=Radio-9Oostzaan
Wij gaan ons best doen om het interview natuurlijk op te nemen.

Luister en kijk hier op YouTube naar het interview!

 


Kunstenaar Henk Veen geïnterviewd door zijn publiek wat hem lief heeft ivm revalidatie -oktober 2021

Kunstenaar Henk Veen heeft een tweede periode van revalidatie na beschadigingen in zijn hoofd door verstopte aderen in zijn hoofd. Vanaf 2015 is heeft hij deze ziekte al en helaas nu een tweede periode waarin hij weer moet revalideren. Maar Henk is een vechter en heeft zich ook aardig uit de eerste periode weten te vechten en is vastberaden dit weer te doen.

Zijn logopediste vroeg aan Henk om een filmpje te maken en te vertellen over hem zelf. Henk struikelde over zijn woorden en zijn verlamde tong en mond werkte niet meer. Maar.. met behulp van zijn familie, vrienden, kennissen, fans en klanten heeft hij een manier gevonden om hem op weg te helpen. Want iedereen helpt graag... en wat is nou leuker om je door iedereen te laten interviewen. In dit filmpje dus alle antwoorden op de ongeveer 80 vragen die ingestuurd zijn.

Henk zegt: "Ik hoop dat jullie het allemaal kunnen verstaan. Dank allemaal voor jullie hulp! Voor mij een mooie manier om te oefenen. Mocht ik je vraag gemist hebben, laat het dan vooral weten, want dan beantwoord ik hem evengoed nog! Allemaal bedankt toppers! Maar da's logisch!"

Klik hier voor het fimpje en zie het hele interview!

Vragen hier te downloaden om het gesprek te kunnen volgen.

 


Interview kunstenaar met zijn honden - Gemeente Amsterdam

Leuk interview waar de honden van de kunstenaar Henk Veen en zijn buurt honden centraal staan. Gewoon leuk stukje in het magazine van de wijk waar hij woont en werkt en zijn hart kan ophalen in de autovrije wijk die een groot groen parkwijk is.Interview AJAX SUPPORTERSVERENIGING AJAX - AJAX LIFE

Hoe mooi is het als je je passie voor Ajax kunt combineren met je werk? Henk Veen kent dat gevoel. De Amsterdammer maakt al jaren kunst met betrekking tot Ajax en uit zijn liefde voor de club op het schilderdoek. Wij zochten Henk op voor de derde aflevering van onze videoserie Mijn Club, Mijn Ideaal.

Mijn Club, Mijn Ideaal is een serie videoportretten van markante Ajaxfans en hun supportersbeleving. In de derde aflevering zien we kunstenaar Henk Veen aan het werk. De 54-jarige Amsterdammer keek al van kleins af aan vol bewondering Ajax en in het bijzonder naar Johan Cruijff.

De gevolgen van een beroerte maken het voor Henk lastig om zijn club in de Arena aan te moedigen en dus uit hij zijn passie voor Ajax maar op een andere manier, namelijk op het schilderdoek. De creatieveling maakt al sinds de jaren negentig kunst met betrekking tot ‘zijn cluppie’.

Als supporter en schilder maakte Henk al veel mooie dingen mee. Zo mocht hij bijvoorbeeld samen met Cruijff een schilderij maken voor Piet Keizer. Terwijl Henk ons in de video zijn verzameling aan gemaakte kunstwerken laat zien, vertelt hij bijzondere anekdotes over zijn leven als Ajaxschilder en legt hij zijn vaste wedstrijdrituelen uit.

Interview en film door Lindy Hofstra – Supportersvereniging Ajax

Supportersvereniging Ajax - Mijn Club, Mijn Ideaal #3 – Het verhaal achter Ajaxschilder Henk Veen – Zie hier het interview! https://www.ajaxlife.nl/2019/10/10/mijn-club-mijn-ideaal-3-het-verhaal-achter-ajaxschilder-henk-veen/

Directe link YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=gvsuJWHwmXE

 


Interview RTL NIEUWS PRIMETIME

Op 29 april 2019 uitzending van interview RTL NIEUWS op primetime 19.30 uur op RTL4 geweest.
Het onderwerp is natuurlijk Ajax en de rituelen die Ajacieden hebben voor de wedstrijd. Onze kunstenaar heeft deze ook en hangt altijd zijn vlaggen uit als zijn geliefde club speelt. De hele buurt waar hij woont, wordt er blij van en weten dat de wedstrijd gespeeld wordt als de vlag uithangt.

Bekijk hier de uitzending via RTLNieuws of hier op het Youtube kanaal van Henk Veen
 Kunst Henk Veen in boek Noord in Beeld

Noord in Beeld is een schatkist vol met kunst in de openbare ruimte. Je slaat het open en vindt het ene pareltje na het andere. De openbare ruimte in Noord blijkt vol grote en kleine kunstwerken. Beelden, gevelstenen, monumenten, gedenkstenen, muurschilderingen, en andere openbare kunstobjecten. Van alle werken maakte Pieter Roemer een foto en zocht de maker, jaar van plaatsing en, waar mogelijk, de geschiedenis uit. Het boek is opgedeeld in wijken, wat opzoeken gemakkelijk maakt. Laat u verrassen door Noord! 366 pagina’s.

De nieuwste druk is uit, waar ook de kunst van kunstenaar Henk Veen aan toegevoegd zal zijn. De kunstverkeersborden van zijn project SMS Alert Onze (Molen) Wijk zijn toegevoegd en staan als eerste kunstwerken in het boek.

Hier de link waar je dit mooie boek kan bestellen.
.


Interview in boek over Cruijff door Maarten Bax

Op 24 maart 2016 overleed het fenomeen Johan Cruijff. Een groot verlies voor de sportwereld, maar ook voor de wereld daarbuiten. Hij was hét voorbeeld voor veel mensen. In dit boek vertellen sporters en BN'ers over hun bijzondere ontmoeting met deze 'god', want zo wordt Johan Cruijff door velen omschreven. ''Zijn openheid, zijn toegankelijkheid, maar ook zijn nukken maakten Johan zo speciaal.''

Voor dit boek hebben de auteurs Maarten Bax en Vrougje Fikke stad en land afgezocht naar mensen die bijzondere ontmoetingen hadden met het fenomeen. 'Gewone' mensen en BN'ers, zoals Art Rooijakkers, Frits Barend, Henk Spaan, Jean-Marie Pfaff, Sonny Silooy, Bennie Wijnstekers, Henk Schiffmacher en Henk Veen vertellen over hun bijzondere ontmoeting met de oud-voetballer/oud-coach. Ze worden soms hilarisch, vaak ook emotioneel en openhartig op schrift gezet in 'Cruijff 14, bijzondere ontmoetingen met het fenomeen'. Een boek vol mooie verhalen en foto's, heerlijk om terug te kijken op deze bijzondere man.

Tijdens de release datum van 14 maart 2018 wordt het eerste boek uitgegeven tussen 15.00 uur en 17.00 uur, locatie Borgland, waar kunstenaar Henk Veen zijn unieke collectie Cruijff schilderijen tentoongesteld heeft. Ook kunstenaar Henk Veen geinterviewd voor het boek over zijn passie en maatje Johan Cruijff waarmee hij regelmatig heeft samengewerkt en als een rode draad door zijn leven blijft lopen. Het boek is hier te bestellen.

Kunstenaar Henk Veen is geinterviewd voor de website Exprofs.nl, vanwege de relatie met Johan Cruijff. Voor de rubriek "14 vragen aan" heeft hij weer mooie persoonlijke antwoorden gegeven op de vragen. Lees hier het interview of klik op de foto hiernaast.

Tevens heeft Henk een interview gehad voor het boek van Maarten Bax, waarbij het boek in de lente van 2018 gepubliceerd wordt

Website Exprofs.nl en Eye4sports.nlInterview Marbella - Henk Veen
door Walter van Teeffelen
Voor info, exposities, live optredens, opdrachten etc
neem contact op met:

FREEDA @ MANAGEMENT Henk Veen
Tel +31 (0) 628135247
Mail: kunstschilderhenkveen@chello.nl